Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ομάδα ATC: N06A Αντικαταθλιπτικά

Ευρετήριο Αναφορές

Ανατομικό θεραπευτικό χημικό σύστημα ταξινόμησης

Τίτλοι κωδικού

Γλώσσα Τίτλος
Εικονίδιο με τη σημαία της γλώσσας Ελληνικά
Αντικαταθλιπτικά
Εικονίδιο με τη σημαία της γλώσσας Αγγλικά
Antidepressants

Κατάταξη ομάδας

Επίπεδο Κωδικός Τίτλος
1 N Νευρικό σύστημα
2 N06 Ψυχοαναληπτικά
3 N06A Αντικαταθλιπτικά

Περιεχόμενα ομάδας

Κωδικός Τίτλος
N06AA Μη εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης μονοαμινών
N06AB Εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης
N06AF Αναστολείς της μονοαμινοξειδάσης, μη εκλεκτικοί
N06AG Αναστολείς της μονοαμινοοξειδάσης τύπου A
N06AX Άλλα αντικαταθλιπτικά

Δραστικές ουσίες ομάδας

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Αγομελατίνη

Η αγομελατίνη (agomelatine) είναι μελατονινεργικός αγωνιστής (των υποδοχέων MT1 και MT2) και ανταγωνιστής των υποδοχέων 5-HT2C. Η αγομελατίνη προκαλεί προώθηση της φάσης του ύπνου, της μείωσης της θερμοκρασίας του σώματος και της έναρξης έκκρισης της μελατονίνης και χρησιμοποιείται στη θεραπευτική αγωγή των μειζόνων καταθλιπτικών επεισοδίων σε ενήλικες.

Αμιτριπτυλίνη

Η αμιτριπτυλίνη είναι ένα τρικυκλικό αντικαταθλιπτικό και αναλγητικό. Εμποδίζει την επαναπρόσληψη και συνεπώς την απενεργοποίηση της νοραδρεναλίνης και της σεροτονίνης στις νευρικές απολήξεις. Η πρόληψη της επαναπρόσληψης αυτών των νευροδιαβιβαστών μονοαμίνης ενισχύει τη δράση τους στον εγκέφαλο. Αυτό φαίνεται να σχετίζεται με την αντικαταθλιπτική δράση.

Αμοξαπίνη

Η αμοξαπίνη (amoxapine) είναι ένα τρικυκλικό αντικαταθλιπτικό (TCA). Η αμοξαπίνη χρησιμοποιείται στη θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής. Έχει ιδιότητες παρόμοιες με εκείνες των άτυπων αντιψυχωσικών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αγωγή της σχιζοφρένειας ανεπίσημα. Παρά την εμφανή έλλειψη εξωπυραμιδικών παρενεργειών σε ασθενείς με σχιζοφρένεια έχει βρεθεί ότι επιδεινώνει τα κινητικά συμπτώματα σε ασθενείς με νόσο του Parkinson και ψύχωση.

Βουπροπιόνη

Η βουπροπιόνη είναι εκλεκτικός αναστολέας της νευρωνικής επαναπρόσληψης κατεχολαμινών (νοραδρεναλίνης και ντοπαμίνης) με αμελητέα δράση στην επαναπρόσληψη ινδολαμινών (σεροτονίνης). Δεν αναστέλλει την μονοαμινοξειδάση. Η βουπροπιόνη χρησιμοποιείται ως αντικαταθλιπτικό κι ως παράγοντας που ενισχύει την ικανότητα των ασθενών να απέχουν από το κάπνισμα.

Butriptyline
Σιταλοπράμη

Η σιταλοπράμη (citalopram) είναι δικυκλικό παράγωγο του φθαλενίου με αντικαταθλιπτική δράση. Η σιταλοπράμη είναι πολύ εκλεκτικός αναστολέας επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (SSRI) χωρίς ή με μικρή δράση στη πρόσληψη της νοραδρεναλίνης (NA), της ντοπαμίνης (DA) και του γάμμα αμινοβουτυρικού οξέος (GABA). Η σιταλοπράμη δεν επηρεάζει την επαναπρόσληψη νορεπνερίνης, ντοπαμίνης ή GABA (γάμμα-αμνοβουτυρκού οξέος).

Κλομιπραμίνη

Η κλομιπραμίνη ανήκει στα τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά. Η κλομιπραμίνη αναστέλλει τη νευρωνική επαναπρόσληψη της νορεπινεφρίνης και της σεροτονίνης στις προσυναπτικές νευρωνικές απολήξεις.

Δεσιπραμίνη
Δοσουλεπίνη

Η δοσουλεπίνη είναι ένα τρικυκλικό αντικαταθλιπτικό που δρα αναστέλλοντας την επαναπρόσληψη νευροδιαβιβαστών μονοαμίνης στον προσυναπτικό νευρώνα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, παράγοντας έτσι μια κλινική αντικαταθλιπτική δράση. Η δοσουλεπίνη, όπως και άλλα τρικυκλικά, αναστέλλει την επαναπρόσληψη νοραδρεναλίνης και 5-υδροξυτρυπταμίνης, με σημαντικά μεγαλύτερη δράση στην πρόσληψη νοραδρεναλίνης.

Δοξεπίνη

Η δοξεπίνη ανήκει στην ομάδα των ψυχοθεραπευτικών παραγόντων, γνωστών ως τρικυκλικά παράγωγα της διμπενζοξεπίνης. Η κλινική δράση της οφείλεται, τουλάχιστον εν μέρει, στην επίδρασή της επί της αδρενεργικής δραστηριότητας στις νευρικές συνάψεις, έτσι ώστε να αναστέλλεται η δράση της νορεπινεφρίνης που φυσιολογικά επιτυγχάνεται με επαναπρόσληψη αυτής από τις νευρικές απολήξεις.

Ντουλοξετίνη

Η ντουλοξετίνη είναι ένας συνδυασμένος αναστολέας της επαναπρόσληψης σεροτονίνης (5-ΗΤ) και νορεπινεφρίνης (ΝΕ). Επίσης, αναστέλλει, ασθενώς, την επαναπρόσληψη της ντοπαμίνης και δεν έχει σημαντική συγγένεια με τους ισταμινεργικούς, τους ντοπαμινεργικούς, τους χολινεργικούς και τους αδρενεργικούς υποδοχείς.

Εσιταλοπράμη

Η εσιταλοπράμη είναι εκλεκτικός αναστολέας της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (5-HT) με υψηλή δέσμευση στην κύρια θέση σύνδεσης. Επίσης συνδέεται με την αλλοστερική θέση σύνδεσης της πρωτεΐνης μεταφοράς της σεροτονίνης με 1000 φορές χαμηλότερη δέσμευση.

Φλουοξετίνη

Η φλουοξετίνη είναι ένας εκλεκτικός αναστολέας της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης και σε αυτό φαίνεται ότι οφείλεται ο μηχανισμός δράσης της. Πρακτικά, η φλουοξετίνη δεν έχει συγγένεια με άλλους υποδοχείς όπως οι α1, α2, και β-αδρενεργικοί, σεροτονινεργικοί, ντοπαμινεργικοί, ισταμινεργικοί-1 , μουσκαρινικοί και GABA υποδοχείς.

Φλουβοξαμίνη

Η φλουβοξαμίνη (fluvoxamine) είναι ένας εκλεκτικός αναστολέας της επαναπρόσληψης σεροτονίνης στους νευρώνες του εγκεφάλου, με ασήμαντη παρεμβολή στη νοραδρενεργική διαδικασία. Μελέτες σύνδεσης με υποδοχείς απέδειξαν ότι η φλουβοξαμίνη έχει αμελητέα ικανότητα συνδέσεως με τους α-αδρενεργικούς, β-αδρενεργικούς και μουσκαρινικούς χολινεργικούς υποδοχείς αλλά και με τους υποδοχείς της ισταμίνης, της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης.

Γεπιρόνη

Η γεπιρόνη δρα ως εκλεκτικός μερικός αγωνιστής του υποδοχέα 5-HT1A.2 Η φαρμακολογική δράση της γεπιρόνης αποδίδεται στο μητρικό φάρμακο και στους κύριους μεταβολίτες της 3'ΟΗγεπιρόνη και 1-ΡΡ. Η γεπιρόνη και ο μεταβολίτης της 3'-ΟΗ συνδέονται με τους υποδοχείς 5HT1A (Ki = 38 nM και 58 nM, αντίστοιχα), όπου δρουν ως αγωνιστές, ενώ ο μεταβολίτης 1-PP συνδέεται με τους υποδοχείς άλφα2 (Ki = 42 nM). Η γεπιρόνη ενδείκνυται για τη θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής σε ενήλικες.

Ιμιπραμίνη
Ιπρονιαζίδη
Ισοκαρβοξαζίδη
Λοφεπραμίνη

Η λοφεπραμίνη είναι ένα τρικυκλικό αντικαταθλιπτικό. Ασκεί τη θεραπευτική του δράση αναστέλλοντας την πρόσληψη νοραδρεναλίνης από το νευρικό κύτταρο αυξάνοντας έτσι την αμίνη στη συναπτική σχισμή και ως εκ τούτου την επίδραση στους υποδοχείς.

Μαπροτιλίνη

Η μαπροτιλίνη είναι τετρακυκλικό αντικαταθλιπτικό που βελτιώνει τη διάθεση και κατευνάζει το άγχος, τον εκνευρισμό και τον ψυχοκινητικό βραδυψυχισμό. Έχει ισχυρή και εκλεκτική ανασταλτική δράση στην επαναπρόσληψη νοραδρεναλίνης στους προσυναπτικούς νευρώνες των φλοιωδών σχηματισμών στο κεντρικό νευρικό σύστημα αλλά δεν ασκεί σχεδόν καμμία ανασταλτική δράση στην επαναπρόσληψη σεροτονίνης.

Melitracen
Μιανσερίνη
Μιλνακιπράνη
Μιρταζαπίνη

Η μιρταζαπίνη είναι ένας κεντρικά δρών ανταγωνιστής των α2 προσυναπτικών υποδοχέων, ο οποίος αυξάνει την κεντρική νοραδρενεργική και σεροτονινεργική νευρομεταβίβαση. Η ενίσχυση της σεροτονινεργικής νευρομεταβίβασης μεσολαβείται ειδικά μέσω των 5‑ΗΤ1 υποδοχέων, καθώς οι 5‑ΗΤ2 και 5‑ΗΤ3 υποδοχείς αποκλείονται από τη μιρταζαπίνη. Και τα δύο εναντιομερή της μιρταζαπίνης θεωρείται ότι συμβάλλουν στην αντικαταθλιπτική δράση, το S(+) εναντιομερές αποκλείοντας τους α2 και 5‑ΗΤ2 υποδοχείς και το R(-) εναντιομερές αποκλείοντας τους 5‑ΗΤ3 υποδοχείς.

Μοκλοβεμίδη

Η μοκλομπεμίδη είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο που επηρεάζει το μονοαμινεργικό σύστημα νευρομεταβιβαστών του εγκεφάλου με αναστρέψιμη αναστολή της μονοαμινοξειδάσης κατά προτίμηση του τύπου Α (RIMA).

Νεφαζοδόνη
Νορτριπτυλίνη
Οπιπραμόλη

Η οπιπραμόλη έχει υψηλή συγγένεια για τις θέσεις δέσμευσης σίγμα (τύπου 1 και τύπου 2) και έχει ανταγωνιστική δράση στους υποδοχείς ισταμίνης τύπου 1. Η συγγένεια για τους υποδοχείς σεροτονίνης τύπου 2Α, τους υποδοχείς ντοπαμίνης τύπου 2 και τους α-αδρενεργικούς υποδοχείς είναι χαμηλότερη. Σε αντίθεση με τα δομικά σχετικά τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά, η οπιπραμόλη έχει ελαφρά μόνο αντιχολινεργική δράση και δεν αναστέλλει την επαναπρόσληψη σεροτονίνης ή νοραδρεναλίνης. Στους ανθρώπους, η οπιπραμόλη έχει καταπραϋντικές, αγχολυτικές και ελαφρές επιδράσεις που ανεβάζουν τη διάθεση.

Οξιτριπτάνη
Παροξετίνη

Η παροξετίνη (paroxetine) είναι ένας ισχυρός και εκλεκτικός αναστολέας της πρόσληψης της 5-υδροξυτρυπταμίνης (5-HT, σεροτονίνη) και η αντικαταθλιπτική του ενέργεια και αποτελεσματικότητα στη θεραπεία της ΙΨΔ, της Αγχώδους Κοινωνικής Διαταραχής/Κοινωνικής Φοβίας, της Γενικής Αγχώδους Διαταραχής, του Μετατραυματικού Στρες, και της Διαταραχής Πανικού, θεωρείται ότι σχετίζεται με την εξειδικευμένη αναστολή της 5-HT στους εγκεφαλικούς νευρώνες.

Φαινελζίνη

Η φαινελζίνη (phenelzine) είναι ένας μη αναστρέψιμος μη εκλεκτικός αναστολέας της μονοαμινοξειδάσης. Αν και ο ακριβής μηχανισμός δράσης δεν έχει προσδιοριστεί, φαίνεται ότι η μη αναστρέψιμη, μη εκλεκτική αναστολή της ΜΑΟ από τη φαινελζίνη ανακουφίζει τα καταθλιπτικά συμπτώματα, προκαλώντας αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης, της νορεπινεφρίνης και της ντοπαμίνης στον νευρώνα. Η φαινελζίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με κάποια επιτυχία στη διαχείριση της νευρικής βουλιμίας.

Quinupramine
Ρεβοξετίνη
Σερτραλίνη

Η σερτραλίνη αποτελεί έναν ισχυρό και ειδικό αναστολέα της επαναπρόσληψης της σεροτονίνης (5-ΗΤ) από τους νευρώνες in vitro, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της δράσης της 5-ΗΤ στα ζώα. Έχει πολύ ασθενή δράση στην επαναπρόσληψη της νορεπινεφρίνης και της ντοπαμίνης από τους νευρώνες.

Tianeptine
Τραζοδόνη

Η τραζοδόνη (trazodone) είναι ένα παράγωγο τριαζολοπυριδίνης, η οποία είναι αποτελεσματική στη θεραπεία καταθλιπτικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης, που σχετίζεται με άγχος και διαταραχές του ύπνου και χαρακτηρίζεται από βραχύ χρονικό διάστημα λανθάνουσας δράσης (περίπου μίας εβδομάδας).

Τρυπτοφάνη

Η τρυπτοφάνη (tryptophan) είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ και πρόδρομος ουσία της σεροτονίνης, της μελατονίνης, και της νιασίνης (βιταμίνη Β3). Διαπερνά τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, η τρυπτοφάνη διαδραματίζει ποικίλους σημαντικούς ρόλους στην διανοητική λειτουργία ως νευροδιαβιβαστής και νευροορμόνη.

Βενλαφαξίνη

Η βενλαφαξίνη έχει αντικαταθλιπτική δράση. Ο μηχανισμός αντικαταθλιπτικής δράσης της βενλαφαξίνης πιστεύεται ότι συνδέεται με την ενίσχυση της νευροδιαβιβαστικής δραστηριότητας στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Η βενλαφαξίνη και ο βασικός μεταβολίτης της ODV, είναι ισχυροί αναστολείς της επαναπρόσληψης σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης.

Βιλαζοδόνη
Βορτιοξετίνη

Η βορτιοξετίνη είναι αντικαταθλιπτικό και δρα σε διάφορους υποδοχείς της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, αναστέλλοντας τη δράση ορισμένων υποδοχέων και διεγείροντας τη δράση ορισμένων άλλων. Επιπλέον, η βορτιοξετίνη αναστέλλει τη δράση του μεταφορέα σεροτονίνης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κάθαρση της σεροτονίνης από τα σημεία του εγκεφάλου στα οποία δρα, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τη δραστηριότητα της σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι νευροδιαβιβαστής, μια χημική ουσία που διαβιβάζει σήματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Επειδή η σεροτονίνη διαδραματίζει ενεργό ρόλο στον έλεγχο της διάθεσης και μπορεί να ρυθμίζει τη δράση άλλων νευροδιαβιβαστών που ενδέχεται να συμμετέχουν στην κατάθλιψη και το άγχος, οι προαναφερθείσες δράσεις της βορτιοξετίνης εικάζεται ότι επιδρούν στη βελτίωση της κατάθλιψης.

Εμπορικές ονομασίες ομάδας

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
A-DEPRESS Σιταλοπράμη A.G. Therapy Α.Ε.
ACELOPAM Σιταλοπράμη Pharma Therapis Μ.Ι.Κ.Ε.
ADEPRENAL Σιταλοπράμη Adelco Χρωματουργεία Αθηνών Α.Ε.
ALEPRAM Σιταλοπράμη Alet Pharmaceuticals Α.Β.Ε.Ε.
ANAFRANIL Κλομιπραμίνη Novartis Hellas A.Β.Ε.Ε.
ARGOFAN Βενλαφαξίνη Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
ARICLAIM Ντουλοξετίνη Boehringer Ingelheim Pharma KG GmbH
ARITAVI Ντουλοξετίνη Actavis Group Ptc ehf
ARVIFAX Βενλαφαξίνη Arriani Pharmaceuticals S.A.
AURORIX Μοκλοβεμίδη Meda Pharmaceuticals S.A.
AZAPIN Μιρταζαπίνη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
BRINTELLIX Βορτιοξετίνη Lundbeck A/S
CELIUS Σιταλοπράμη Γερολυμάτος Medical Α.Ε.
CERTORUN Σερτραλίνη
CILOPRESS Σιταλοπράμη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
CINAPEN Σιταλοπράμη Elpen A.E.
CIPRALEX Εσιταλοπράμη Lundbeck A/S
CIPRANED Σιταλοπράμη Medical Pharmaquality Α.Ε.
CITALGERT Σιταλοπράμη Med One Α.Φ.Β.Ε.Ε.
CITALOPRAM Σιταλοπράμη
CITALOPROL Σιταλοπράμη Novendia Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
CYMBALTA Ντουλοξετίνη Eli Lilly Nederland B.V.
DAGRILAN Φλουοξετίνη Medochemie Hellas Α.Ε.
DECILOP Σιταλοπράμη PLA Pharmaceuticals Α.Ε.
DEPRERAM Mirtazapine
DEPRETAL Σιταλοπράμη Kleva Pharmaceuticals Α.Φ.Β.Ε.Ε.
DEPREVIX Βενλαφαξίνη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
DINALEXIN Φλουοξετίνη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
DITICONE Σερτραλίνη Alapis A.B.E.E.
DUCILTIA Ντουλοξετίνη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
DULOXETINE Ντουλοξετίνη
DULSEVIA Ντουλοξετίνη Krka d.d.
DUMYROX Φλουβοξαμίνη
ECLORAM Σιταλοπράμη Boderm Α.Ε.
EFAXIN XR Βενλαφαξίνη Specifar A.B.E.E.
EFETRIN Βενλαφαξίνη Alet Pharmaceuticals Α.Β.Ε.Ε.
EFEXOR Βενλαφαξίνη Pfizer Hellas A.E.
ENIDAP Σερτραλίνη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
ENLIFT Εσιταλοπράμη Medochemie Hellas Α.Ε.
ENTACT Εσιταλοπράμη Lundbeck A/S
EPILYD Σερτραλίνη Norma Hellas A.E.
ERLICON Σιταλοπράμη Αντώνιος Μαρ. Πολυχρόνης
ESCITALOPRAM Εσιταλοπράμη
ESCOPRAM Εσιταλοπράμη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
ESLOREX Εσιταλοπράμη Zentiva k.s.
ESPOZA Εσιταλοπράμη GAP Α.Ε.
EXENADIL Σιταλοπράμη Target Pharma Μ.Ε.Π.Ε.
EXOSTREPT Φλουοξετίνη
FAVERIN Φλουβοξαμίνη Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
FLONITAL Φλουοξετίνη Anfarm Hellas Α.Ε.
FLUOXETINE Fluoxetine hydrochloride
FLUXADIR Φλουοξετίνη Antor Ε.Π.Ε.
FOKESTON Φλουοξετίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
GALOPRAN Σιταλοπράμη Galenus Φαρμακευτική Α.Ε.
GOLDAMIT Σιταλοπράμη Παναγιώτης Λέων & Σια Ε.Ε.
HAPILUX Φλουοξετίνη
KYLIPRAM Σιταλοπράμη Balu Pharmaceuticals Α.Ε.
LADOSE Φλουοξετίνη Pharmaserve - Lilly Α.Ε.Β.Ε.
LOCITAFER Σιταλοπράμη Medhel Hellas Α.Ε.
LOPRACIL Σιταλοπράμη Medicus A.E.
LOPRAXER Σιταλοπράμη Help A.B.E.E.
LOPTAR Σιταλοπράμη Aurora Pharmaceuticals Α.Ε.
LUDIOMIL Μαπροτιλίνη Amdipharm Ltd
MALICON Σιταλοπράμη Norma Hellas A.E.
MELOCIN Venlafaxine hydrochloride GAP Α.Ε.
MEMOMAX Βενλαφαξίνη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
MERDATEN Μιρταζαπίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
MIRRADOR Μιρταζαπίνη Meditrina Ε.Π.Ε.
MIRTAMOR Μιρταζαπίνη Specifar A.B.E.E.
MIRTAPIL Μιρταζαπίνη Target Pharma Μ.Ε.Π.Ε.
MIRTAZAFER Μιρταζαπίνη Pharmazac Α.Ε.
MIRTAZAPINE Μιρταζαπίνη
MOTOFEN Μιρταζαπίνη Norma Hellas A.E.
NEUROSEDINE Σερτραλίνη Adelco Χρωματουργεία Αθηνών Α.Ε.
NEVROPRAM Σιταλοπράμη Viofar Ε.Π.Ε.
NOPRILEX Παροξετίνη Cosmofarm E.Π.Ε
NORAFEXINE Βενλαφαξίνη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
NOREZOR Βενλαφαξίνη
ONELAR Ντουλοξετίνη Medochemie Hellas Α.Ε.
ORTHON Φλουοξετίνη Remedina Α.Β.Ε.Ε.
PAROLET Παροξετίνη Alet Pharmaceuticals Α.Β.Ε.Ε.
PAROSAT Paroxetine hydrochloride anhydrate Specifar A.B.E.E.
PAROXETINE Παροξετίνη
PAROXIA Παροξετίνη
POSITIVA Σερτραλίνη Γερολυμάτος Medical Α.Ε.
PRALOTAM Σιταλοπράμη Mediapharm Ε.Π.Ε.
PRAMITAL Σιταλοπράμη Anfarm Hellas Α.Ε.
PREFUCET Σιταλοπράμη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
PREXAT Παροξετίνη ITF Hellas Α.Ε.
PRICITAL Σιταλοπράμη Lavipharm Α.Ε.
RALDON Εσιταλοπράμη Farmellas Enterprises Ltd
RATICE Εσιταλοπράμη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
REMERON Μιρταζαπίνη Merck Sharp & Dohme Α.Φ.Β.Ε.Ε.
RENEVIL Σιταλοπράμη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
ROPRAMIN Σιταλοπράμη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
SAROTEN Αμιτριπτυλίνη Γερολυμάτος Medical Α.Ε.
SARTUZIN Φλουοξετίνη Help A.B.E.E.
SAVANDRA Εσιταλοπράμη BGP Προϊόντα Μ.Ε.Π.Ε.
SAXIB Μιρταζαπίνη Target Pharma Μ.Ε.Π.Ε.
SELON Σιταλοπράμη Genepharm Α.Ε.
SEPROC Σιταλοπράμη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
SERETOVER Σιταλοπράμη Iliapharm Α.Ε.
SEROLUX Sertraline hydrochloride Sandoz GmbH
SEROPRAM Σιταλοπράμη Lundbeck Hellas A.E.
SEROR Citalopram hydrobromide Innovis Health Α.Ε.
SEROSMINE Βενλαφαξίνη ITF Hellas Α.Ε.
SEROTYP Σερτραλίνη Target Pharma Μ.Ε.Π.Ε.
SEROXAT Παροξετίνη GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
SERTRAL Σερτραλίνη Vianex A.E.
SERTRALINE Σερτραλίνη
SILOAM Σιταλοπράμη Medimar Α.Ε.
SINEQUAN Δοξεπίνη Pfizer Hellas A.E.
SITALEAU Σιταλοπράμη Alapis A.B.E.E.
SOFELIN Φλουοξετίνη Galenus Φαρμακευτική Α.Ε.
SOLBEN Παροξετίνη GAP Α.Ε.
SOTOVON Σιταλοπράμη Bros E.Π.Ε
SPRAVATO Εσκεταμίνη Janssen-Cilag International NV
STELMINAL Αμιτριπτυλίνη Coup Α.Β.Ε.Ε.
STEPHADILAT Φλουοξετίνη Bros E.Π.Ε
STILIDEN Παροξετίνη Meditrina Ε.Π.Ε.
STRESSLESS Φλουοξετίνη Alapis A.B.E.E.
TABERIL Παροξετίνη Medochemie Hellas Α.Ε.
TALOPRAM Σιταλοπράμη Integris Pharma Ε.Π.Ε.
TALOSIN Σιταλοπράμη Bennett Φαρμακευτική A.E.
TASONADE Σιταλοπράμη Pharel Μ.I.K.E.
TEPRAM Εσιταλοπράμη Bennett Φαρμακευτική A.E.
THIRAMIL Φλουοξετίνη Farmedia Α.Ε.
TRITTICO Τραζοδόνη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
TUDOR Βενλαφαξίνη
UNSTRESS Σιταλοπράμη Heremco Μ.Ε.Π.Ε.
VALDOXAN Αγομελατίνη Laboratoires Servier Industrie
VAROM Σιταλοπράμη Lyofin Ε.Π.Ε.
VELEPT Βενλαφαξίνη
VELPINE XR Βενλαφαξίνη Medochemie Hellas Α.Ε.
VEN-FAX Βενλαφαξίνη
VENAXOL Βενλαφαξίνη Scientific Pharma Α.Φ.Ε.
VENLAFAXINE Βενλαφαξίνη
VENLASAN Βενλαφαξίνη Γερολυμάτος Medical Α.Ε.
VENLAXIN Βενλαφαξίνη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
VERUS Σιταλοπράμη Uni-Pharma Α.Ε.
VESEMA Σιταλοπράμη Pharmex S.A.
VOXAFEN Βενλαφαξίνη Sandoz GmbH
WELLBUTRIN Βουπροπιόνη GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
XADEVIL Βενλαφαξίνη Minerva Pharmaceuticals A.E.
XADOREK Σιταλοπράμη Minerva Pharmaceuticals A.E.
XERISTAR Ντουλοξετίνη Eli Lilly Nederland B.V.
YENTREVE Ντουλοξετίνη Eli Lilly Nederland B.V.
ZACALEN Βενλαφαξίνη Pharmazac Α.Ε.
ZANIPRAM Citalopram hydrobromide Vocate Α.Ε.
ZAREDROP Βενλαφαξίνη ITF Hellas Α.Ε.
ZECLICID Σιταλοπράμη Verisfield U.K. Ltd
ZINOVAT Φλουοξετίνη Uni-Pharma Α.Ε.
ZOLOFT Σερτραλίνη Pfizer Hellas A.E.
ZOLOTRIN Σερτραλίνη Innovis Health Α.Ε.
ZORTAL Σερτραλίνη a VI Pharma International S.A.
ZOTRAD Τραζοδόνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
ZYBAN Βουπροπιόνη GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.