Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Πρόγραμμα συνδρομητών Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Γαληνός Mobile Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και απολαύστε τις υπηρεσίες του Galinos.gr σε κινητό ή tablet
Γνωρίζατε οτι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα
®
 

H πορεία του δημοφιλέστερου φαρμακευτικού οδηγού

Ιστορική αναδρομή

Στις 16/03/2011 δημοσιεύτηκε η ιστοσελίδα Galinos.gr η οποία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο πληροφορίες για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης. Καθ' όλη τη διάρκεια του 2011, μας επισκέφθηκαν 350.000 χρήστες και καταγράφηκαν 1.750.000 προβολές σελίδων. Οι πρώτες αυτές μετρήσεις έδωσαν ώθηση στην ομάδα για να εργαστεί ακόμα πιο σκληρά.

Από τότε μέχρι σήμερα, καθοδηγούμενοι πάντα από τις δικές σας προτάσεις, προσπαθήσαμε να προσφέρουμε όλα εκείνα τα εργαλεία που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες σας.

  • 2011: Ψηφιοποιήθηκαν και καταχωρήθηκαν χιλιάδες SPC
  • 2012: Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ο έλεγχος συγχορήγησης και η mobile εφαρμογή
  • 2013: Το λεξικό ιατρικής ορολογίας και οι υπηρεσίες δεδομένων εντάχθηκαν στα εργαλεία του Γαληνού
  • 2014: Καταχωρήθηκαν και δημοσιεύτηκαν τα συμπληρώματα διατροφής
  • 2015: Κυκλοφόρησε το πρόγραμμα διαχείρισης ιατρείου Γαληνός Office
  • 2016: Αναρτήθηκαν οι ασφαλιστικές τιμές
  • 2017: Η σελίδα ανασχεδιάστηκε ώστε να είναι φιλική προς mobile συσκευές
  • 2018: Αναρτήθηκαν πληροφορίες από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
  • 2019: Ο ιστότοπος άλλαξε θέμα, με νέα χρώματα και εικονίδια
  • 2020: Ο έλεγχος συγχορήγησης εμπλουτίστηκε με πρόσθετες, καινοτόμες δυνατότητες

Πλέον, 950.000 επιστήμονες υγείας και ασθενείς επισκέπτονται κάθε μήνα το Galinos.gr για την ενημέρωσή τους σε θέματα φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Όσα δεν γνωρίζατε για τον Γαληνό

Η ομάδα του Γαληνού μοιράζεται μαζί σας γεγονότα και εμπειρίες που σημάδεψαν την πορεία του δημοφιλέστερου φαρμακευτικού οδηγού.

Ο Γαληνός σε CD: Η ιδέα ενός οδηγού φαρμάκων γεννήθηκε το 2007 και ο στόχος ήταν να πωληθεί σε μορφή CD-ROM. Βλέποντας όμως την τάση προς τις υπηρεσίες διαδικτύου, το 2010 ανακαλέσαμε την αρχική μας επιλογή και αποφασίσαμε την αποκλειστική διάθεση μέσω Internet.

Οι πρώτες καταχωρήσεις: Οι αρχικές μας επαφές με τις φαρμακευτικές εταιρείες για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τα φάρμακα δεν απέφεραν καρπούς. Έτσι, για την καταχώρηση των πληροφοριών των φαρμάκων, αναγκαζόμασταν να σκανάρουμε φύλλα οδηγιών χρήσης. Η διαδικασία ήταν επίπονη: αφαιρούσαμε τα ΦΟΧ από τις συσκευασίες τους, τα τοποθετούσαμε κάτω από βαριά βιβλία ώστε να γίνουν επίπεδα, τα περνούσαμε από σαρωτές εγγράφων και στη συνέχεια τα επεξεργαζόμασταν ηλεκτρονικά.

Μία πρώιμη έκδοση του site: Η ιστοσελίδα που γνωρίζετε αποτελεί διάδοχο μιας αρχικής έκδοσης του 2010, η οποία δεν ήταν καθόλου επιτυχημένη. Το περιβάλλον της, τεχνικό και περίπλοκο, δεν είχε απήχηση στον χρήστη και έπρεπε να σχεδιαστεί εξ' ολοκλήρου από την αρχή.

Ο πρώτος συνδρομητής: Η πρώτη συνδρομή αγοράστηκε στις 28 Μαΐου 2011 και ήταν ετήσια. Ο συγκεκριμένος χρήστης παραμένει πιστός συνδρομητής του Γαληνού μέχρι και σήμερα.

Παραλίγο καταστροφή: Στις 27 Οκτωβρίου 2011 οι κεντρικοί servers του Galinos.gr δέχθηκαν επίθεση μέσω διαδικτύου με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η τεχνική μας υποδομή. Μετά από μαραθώνιες προσπάθειες, καταφέραμε να επαναφέρουμε την ιστοσελίδα στο 100% της εντός 12 ωρών. Αυτή η διακοπή λειτουργίας είναι και η μοναδική μέχρι σήμερα.

Ένα λάθος που έκανε τα λογιστήρια να απορούν: Πολλά νοσοκομεία και κλινικές ενημερώνονται για τις τιμές των φαρμάκων (νοσοκομειακή, χονδρική, λιανική) από το Galinos.gr ώστε να υπολογίσουν το κόστος των παραγγελιών και να κάνουν έναν γενικότερο οικονομικό προγραμματισμό. Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Γαληνός έγινε αιτία εμπλοκής μεταξύ λογιστηρίων δημόσιων νοσοκομείων και φαρμακευτικών εταιρειών. Το λάθος προκλήθηκε από τον διαφορετικό τρόπο στρογγυλοποίησης της νοσοκομειακής τιμής στο 2ο δεκαδικό ψηφίο, οδηγώντας σε αναντιστοιχία τιμολόγησης κατά 0,01€.

Τα δημοφιλέστερα: Τα φάρμακα που έχουν δεχθεί τις περισσότερες επισκέψεις είναι, με διαφορά, το Algofren και αμέσως μετά το Augmentin. Η δραστική ουσία με τη μεγαλύτερη δημοφιλία είναι η Ιβουπροφαίνη (Ibuprofen). Ο συχνότερος έλεγχος συγχορήγησης αφορά τον συνδυασμό ομεπραζόλης με κλοπιδογρέλη, και εμφανίζει αλληλεπίδραση.

Αποστολή προτάσεων