Facebook Twitter
Εικονίδιο αναζήτησης
Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Πρόγραμμα συνδρομητών Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Γαληνός Mobile Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και απολαύστε τις υπηρεσίες του galinos.gr σε κινητό ή tablet
Γνωρίζατε οτι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα
Λογότυπο Γαληνού

Τι είναι ο Γαληνός;

Γενικά

Ο «Γαληνός» είναι μια διαδικτυακή υπηρεσία πληροφόρησης για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης.

Προσφέρει στον επιστήμονα - πάροχο υπηρεσιών Υγείας εργαλεία νέας τεχνολογίας για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων φαρμακοθεραπείας.

Αριθμώντας 38.000 επισκέψεις ημερησίως και 2.200.000 προβολές σελίδας μηνιαίως, είναι ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για τα φάρμακα.

Υπηρεσίες

Ενδεικτικά, ως χρήστης του Γαληνού έχετε στη διάθεσή σας τις εξής υπηρεσίες:

Ανάλυση χαρακτηριστικών δραστικών ουσιών

Με επίκεντρο τη δραστική ουσία, θα βρείτε αναλυτικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την ορθή δοσολογία, ανάλογα με την παρούσα νόσο, το φύλο, την ηλικία, τα σωματομετρικά μεγέθη του ασθενούς και την οδό χορήγησης.

Στις σελίδες των δραστικών ουσιών θα βρείτε επίσης αναλυτικές πληροφορίες για τις αντενδείξεις χορήγησης, τις αλληλεπιδράσεις (drug-to-drug, drug-to-disease interactions), το μηχανισμό δράσης, την φαρμακοδυναμική, τη φαρμακοκινητική της δραστικής ουσίας, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες χρήσης της σε καταστάσεις όπως η κύηση και η γαλουχία.

Αναζητώντας μία οποιαδήποτε ασθένεια σας προτείνονται αυτόματα οι δραστικές ουσίες με σχετική ένδειξη.

Έλεγχος συγχορήγησης φαρμάκων

Ο ασφαλής έλεγχος των αλληλεπιδράσεων μεταξύ συγχορηγούμενων φαρμάκων (drug-to-drug interaction check) σας δίδει τη δυνατότητα να ελέγχετε εάν μεταξύ των συγχορηγούμενων φαρμάκων που λαμβάνει ένας ασθενής υπάρχουν αντενδείξεις, περιορισμοί ή αλληλεπιδράσεις, ώστε με ασφάλεια να τροποποιήσετε, εφ’ όσον απαιτείται, τη φαρμακευτική του αγωγή για την πρόληψη της εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών και τη βελτίωση του επιπέδου φροντίδας υγείας.

Περιλήψεις χαρακτηριστικών προϊόντων (SPC)

Για τη πλειονότητα των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, μπορείτε να διαβάσετε την εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ “περίληψη χαρακτηριστικών προϊόντος” (SPC), δηλαδή το επίσημο έγγραφο που περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο χρήσης και δράσης ενός φαρμάκου, βάσει του οποίου έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Διοικητική / οικονομική πληροφόρηση

Όλα τα κυκλοφορούντα στην ελληνική αγορά φαρμακευτικά σκευάσματα παρουσιάζονται αναλυτικά με όλες τις απαραίτητες διοικητικές και οικονομικές πληροφορίες τους:
Ευρετήρια εμπορικών ονομάτων φαρμάκων και δραστικών ουσιών

  • Αντιστοίχιση δραστικών ουσιών και εμπορικών ονομάτων φαρμάκων
  • Δελτίο τιμών φαρμάκων (χονδρική, λιανική και νοσοκομειακή τιμή) ανά φαρμακοτεχνική μορφή και συσκευασία
  • Τρόπος συνταγογράφησης, διάθεσης και ασφαλιστικής κάλυψης φαρμάκων
  • Φωτογραφίες και barcode συσκευασιών φαρμάκων
  • Φαρμακευτικές εταιρείες ημεδαπής και διανεμόμενα φάρμακα αυτών

Πέρα από το εκάστοτε ισχύον δελτίο τιμών φαρμάκων, σας παρέχουμε τη δυνατότητα να βρείτε ποιο είναι το απόλυτα φθηνότερο εμπορικό σκεύασμα σε όρους κόστους ανά γραμμάριο δραστικής ουσίας.

Κωδικοποιήσεις

Σας παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης σε διεθνείς κωδικοποιήσεις, όπως η International Classification of Diseases (ICD10), η Anatomical Therapeutic Chemical (ATC) και εθνικές κωδικοποιήσεις, όπως η κωδικοποίηση ιατρικών πράξεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (πολύτιμο βοήθημα για την έκδοση ιατρικών και διοικητικών εγγράφων μονάδων υγείας) και η κωδικοποιημένη αναθεωρημένη έκδοση 2007 του Εθνικού Συνταγολογίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Πρόγραμμα συνδρομητών

Αν και ο «Γαληνός» παρέχει σημαντική πληροφόρηση σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν, για κάποια χαρακτηριστικά του απαιτείται η καταβολή μηνιαίας συνδρομής μικρού κόστους. Η συνδρομή αυτή βοηθάει στην κάλυψη των πάγιων εξόδων προγραμματισμού, εμπλουτισμού, ανανέωσης και λειτουργίας της υπηρεσίας.

Στη σελίδα πρόγραμμα συνδρομητών αναλύονται οι διαφορές μεταξύ δωρεάν και συνδρομητικής χρήσης.