Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Τι είναι ο Γαληνός;

Γενικά

Ο Γαληνός® αποτελεί την πιο έγκυρη, ενημερωμένη και πλήρη πλατφόρμα επιστημονικής πληροφόρησης για τα φάρμακα ανθρώπινης χρήσης. Πρόκειται για ένα αναπόσπαστο επαγγελματικό εργαλείο των ιατρών, φαρμακοποιών και νοσηλευτών καθώς υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων φαρμακοθεραπείας.

Αριθμώντας 55.000 μοναδικούς επισκέπτες ημερησίως και 4.200.000 προβολές σελίδων μηνιαίως, είναι ο δημοφιλέστερος ελληνικός προορισμός για τα φάρμακα.

Υπηρεσίες

Στο Galinos.gr έχετε στη διάθεσή σας μια πληθώρα υπηρεσιών.

Πληροφόρηση

Ανάλυση χαρακτηριστικών δραστικών ουσιών

Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση για να εντοπίσετε τη δραστική που σας ενδιαφέρει ή μεταβείτε από τη σελίδα του φαρμάκου στις δραστικές ουσίες που αυτό περιέχει. Στη σελίδα κάθε δραστικής ουσίας θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα σκευάσματα στα οποία περιέχεται, τις ενδείξεις και αντενδείξεις χορήγησης, τις αλληλεπιδράσεις με άλλες ουσίες ή/και ασθένειες, το κατάλληλο δοσολογικό σχήμα κ.ά. Επιπλέον, παρουσιάζονται πληροφορίες για τον μηχανισμό δράσης της ουσίας, τη φαρμακοδυναμική, τη φαρμακοκινητική, καθώς και για τη χρήση της σε ιδιαίτερες καταστάσεις όπως η κύηση και η γαλουχία.

Γνωρίζετε την ασθένεια και αναζητάτε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή; Εντοπίστε τον κωδικό ICD-10 που σας ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας την αναζήτηση και βρείτε τις προτεινόμενες δραστικές ουσίες (προσφέρεται μόνο για συνδρομητές).

Περιλήψεις χαρακτηριστικών προϊόντων (SPC)

Για την πλειονότητα των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, μπορείτε να διαβάσετε την εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ «Περίληψη Χαρακτηριστικών Προϊόντος» (SPC). Πρόκειται για το επίσημο έγγραφο που περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο χρήσης και δράσης ενός φαρμάκου, βάσει του οποίου έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Διοικητική / οικονομική πληροφόρηση

Για όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά προσφέρεται αναλυτική διοικητική και οικονομική πληροφόρηση, πιο συγκεκριμένα:

  • οι δραστικές ουσίες αντιστοιχίζονται με τις τις εμπορικές ονομασίες φαρμάκων (brand names)
  • παρουσιάζεται το δελτίο τιμών φαρμάκων (χονδρική, λιανική και νοσοκομειακή τιμή) ανά φαρμακοτεχνική μορφή και συσκευασία
  • προσφέρονται πληροφορίες για τον τρόπο συνταγογράφησης, διάθεσης και ασφαλιστικής κάλυψης των φαρμάκων
  • αναρτώνται οι φωτογραφίες και τα barcodes των συσκευασιών φαρμάκων
  • παρουσιάζεται το προφίλ των φαρμακευτικών εταιρειών και τα διανεμόμενα φάρμακα αυτών

Γνωρίζετε τη δραστική ουσία και θέλετε να μάθετε ποιο είναι το πιο οικονομικό φάρμακο που την περιέχει; Εντοπίστε την ουσία και ανατρέξτε στον πίνακα φαρμακευτικών σκευασμάτων όπου θα βρείτε το κόστος ανά γραμμάριο δραστικής ουσίας.

Κωδικοποιήσεις

Σας παρέχεται η δυνατότητα αναζήτησης σε διεθνείς κωδικοποιήσεις, όπως η International Classification of Diseases (ICD10), η Anatomical Therapeutic Chemical (ATC) και εθνικές κωδικοποιήσεις, όπως η κωδικοποίηση ιατρικών πράξεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (πολύτιμο βοήθημα για την έκδοση ιατρικών και διοικητικών εγγράφων μονάδων υγείας), οι κωδικοί ιατρικών πράξεων του ΕΟΠΥΥ και η κωδικοποιημένη αναθεωρημένη έκδοση 2007 του Εθνικού Συνταγολογίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Έλεγχος συγχορήγησης φαρμάκων

Σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε εάν μεταξύ των φαρμάκων που λαμβάνει παράλληλα ένας ασθενής υπάρχουν αντενδείξεις ή αλληλεπιδράσεις. Έτσι, μπορείτε να τροποποιήσετε, εφόσον απαιτείται, τη φαρμακευτική του αγωγή για την πρόληψη της εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών και τη βελτίωση του επιπέδου φροντίδας υγείας.

Μητρότητα και φάρμακα

Το εργαλείο προσφέρεται για όσους θέλουν να ενημερωθούν για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή τη συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό. Πρόκειται για δύο ιδιαίτερες καταστάσεις στις οποίες η χρήση κάποιου φαρμάκου, μπορεί να επηρεάσει τη μητέρα ή το έμβρυο/νεογνό.

 

258.956

Επισκέπτες τις τελευταίες 7 μέρες