Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ταξινόμηση συμπτωμάτων και διαγνώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ICPC-2

Αναφορές

 

Το διεθνές σύστημα ταξινόμησης συμπτωμάτων και διαγνώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ICPC-2) επιλέχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ταξινόμηση των αιτιών ιατρικής συνάντησης, και οι χρήστες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως μια κατάταξη για την πρωτοβάθμια φροντίδα ή την γενική ιατρική πρακτική κατά περίπτωση.

Το ICPC-2 ταξινομεί τα στοιχεία του ασθενούς και την κλινική δραστηριότητα στους τομείς της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής και της πρωτοβάθμιας φροντίδας, λαμβάνοντας υπόψη την κατανομή της συχνότητας των προβλημάτων που εμφανίζονται σε αυτούς τους τομείς.

Επιτρέπει την ταξινόμηση της αιτίας ιατρικής συνάντησης με τον ασθενή (Reason for Encounter - RFE), των προβλημάτων/διαγνώσεων που αντιμετωπίζονται, των παρεμβάσεων, και την κατάταξη των δεδομένων αυτών σε ένα επεισόδιο της μονάδας περίθαλψης.

Αποτελεί ένα διαξονικό σύστημα ταξινόμησης με 17 κεφάλαια (chapters) στον έναν άξονα και 7 τμήματα (components) στον άλλο.

  • Τα κεφάλαια βασίζονται κυρίως στα συστήματα του σώματος
  • Τα τμήματα ακολουθούν μια συγκεκριμένη δομή σε κάθε κεφάλαιο και περιέχουν τους όρους της ταξινόμησης, με ένα διψήφιο αριθμό, (01 – 99), να αντιστοιχεί σε κάθε έναν από αυτούς.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.