Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ομάδα ATC: M01A Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και αντιρευματικά

Ευρετήριο Αναφορές

Ανατομικό θεραπευτικό χημικό σύστημα ταξινόμησης

Τίτλοι κωδικού

Γλώσσα
Τίτλος
Εικονίδιο με τη σημαία της γλώσσας Ελληνικά
Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και αντιρευματικά
Εικονίδιο με τη σημαία της γλώσσας Αγγλικά
Antiinflammatory and antirheumatic products, non-steroids

Κατάταξη ομάδας

Επίπεδο
Κωδικός
Τίτλος
3
M01A
Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και αντιρευματικά

Περιεχόμενα ομάδας

Δραστικές ουσίες ομάδας

Δραστική ουσία
Σύντομη περιγραφή

Η ασεκλοφενάκη (aceclofenac) είναι ισχυρό ΜΣΑΦ, με πρόσθετες αναλγητικές ιδιότητες. Ο τρόπος δράσης της βασίζεται κυρίως στην αναστολή της σύνθεσης προσταγλανδινών μέσω αναστολής του ενζύμου κυκλο-οξυγενάση.

Η ασεμετασίνη (acemetacin) ανήκει στην ομάδα των παραγώγων του ινδολίου. Έχει σημαντική αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιπυρετική δράση που οφείλεται μερικώς στην αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών που προκαλεί.

Η υδροχλωρική βενζυδαμίνη (benzydamine) ανήκει στην ομάδα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών ουσιών. Σταθεροποιεί την κυτταρική μεμβράνη και παρεμποδίζει τη σύνθεση των προσταγλανδινών. Παρουσιάζει τοπική αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση, και ασκεί τοπική αναισθητική δράση στο στοματικό βλεννογόνο. Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι η βενζυδαμίνη είναι αποτελεσματική για τη θεραπεία τοπικών στοματικών και φαρυγγικών ερεθιστικών διαδικασιών.

Η σελεκοξίμπη (celecoxib) είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων που ονομάζονται ειδικοί αναστολείς της C0X-2. Βοηθά στην ανακούφιση του πόνου, του οιδήματος και του πυρετού, που προκαλούνται από την αρθρίτιδα. Η σελεκοξίμπη δρα μέσω της μείωσης του επιπέδου των προσταγλανδινών, που παράγονται από τον οργανισμό και οι οποίες προκαλούν πόνο, οίδημα και πυρετό.

Η θειϊκή χονδροϊτίνη ανήκει στην υποομάδα των πολυσακχαριτών, τις γλυκοζαμινογλυκάνες. Η θειϊκή χονδροϊτίνη είναι ένα από τα κυρία συστατικά του χόνδρου, όπου ενώνεται με μια κεντρική πρωτεΐνη, σχηματίζοντας τις πρωτεογλυκάνες, οι οποίες αποδίδουν στους χόνδρους τις μηχανικές και ελαστικές ιδιότητες τους.

Η δεξιβουπροφαίνη είναι ένα μη στεροειδές παράγωγο του προπιονικού οξέος και θεωρείται το φαρμακολογικώς δραστικό εναντιομερές της ρακεμικής ιβουπροφαίνης. Η ρακεμική ιβουπροφαίνη είναι μία μη στεροειδής ουσία με αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Ο μηχανισμός δράσης της θεωρείται ότι οφείλεται στην αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών.

H δεξκετοπροφαίνη είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Δρα αναστέλλοντας τη δράση της κυκλοοξυγενάσης. Η κυκλοοξυγενάση εμπλέκεται στην παραγωγή των χημικών ουσιών στο σώμα που ονομάζονται προσταγλανδίνες. Οι προσταγλανδίνες παράγονται ως αντίδραση σε τραυματισμό ή σε ορισμένες ασθένειες και προκαλούν οίδημα, φλεγμονή και πόνο. Αποκλείοντας την κυκλοοξυγενάση, η δεξκετοπροφαίνη εμποδίζει την παραγωγή των προσταγλανδινών και επομένως μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο. Μαζί με την περιφερική αναλγητική δράση, η δεξκετοπροφαίνη έχει και κεντρική αναλγητική δράση.

Η διασερεΐνη παρουσιάζει μία μέτριου βαθμού αντιφλεγμονώδη δράση. Σε ισχυρές δόσεις είναι αντιφλεγμονώδες, χωρίς ιδιαίτερη ερεθιστική δράση στο στόμαχο. Διαφοροποιείται από τη γνωστή κατηγορία των ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντι φλεγμονώδη) από το μηχανισμό δράσεως της που δεν έχει ακόμα επαρκώς ερμηνευθεί. Η δράση της είναι βραδεία και εκδηλώνεται γύρω στην 30η ημέρα της αγωγής και είναι σημαντική γύρω στην 45η ημέρα. Το αποτέλεσμα είναι αρθροιστικό σε συνδυασμό με ΜΣΑΦ.

Η δικλοφενάκη (diclofenac) είναι ένα μη στερινοειδές αντιφλεγμονώδες με αποδεδειγμένες αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Η δικλοφενάκη αναστέλλει τη βιοσύνθεση των προσταγλανδινών αναστέλλοντας τη δράση της συνθετάσης της προσταγλανδίνης κατά τρόπο μη αναστρέψιμο. Αυτή η μειωμένη παραγωγή προσταγλανδινών είναι συνέπεια του ανταγωνισμού μεταξύ της δικλοφαινάκης και του αραχιδονικού οξέος στη σύνδεση με την κυκλοοξυγονάση (συνθετάση της προσταγλανδίνης).

Η ετορικοξίμπη (etoricoxib) είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ). Ανήκει στην κατηγορία των ΜΣΑΦ φαρμάκων που ονομάζονται εκλεκτικοί αναστολείς της κυκλο-οξυγενάσης 2 (cyclo-oxy-genase 2, COX-2). Η κυκλο-οξυγενάση είναι ένα ένζυμο υπεύθυνο για την σύνθεση των προσταγλανδινών, οι οποίες είναι χημικές ενώσεις του οργανισμού και μπορούν να προκαλέσουν πόνο και φλεγμονή.

Η φλουρβιπροφαίνη ανήκει στα παράγωγα του προπιονικού οξέος. Σαν μη στεροειδής αντιφλεγμονώδης παράγων έχει αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιπυρετική δράση.

Η γλουκοσαμίνη (glucosamine) παίζει σημαντικό ρόλο στη βιοχημεία του χόνδρου, δεδομένου ότι υπεισέρχεται στη φυσιολογική σύνθεση των πολυσακχαριδικών αλυσίδων των βασικών γλυκοσαμινογλυκανών του αρθρικού θυλάκου και του αρθρικού υγρού. Φαρμακολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι η εξωγενής γλουκοζαμίνης, είναι το προτιμότερο και αναγκαίο υπόστρωμα για τη σύνθεση των γλυκοσαμινογλυκανών από τα χονδροκύτταρα και συνεπώς των πρωτεογλυκανών και ότι αυτή μπορεί να βελτιώσει αυτές τις βιοσυνθετικές διαδικασίες.

Η ιβουπροφαίνη είναι ένα παράγωγο του προπιονικού οξέος μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ) με αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και αντιπυρετική δράση. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του φαρμάκου θεωρείται ότι οφείλονται στην ανασταλτική δράση επί του ενζύμου κυκλοξυγενάση που έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών. Οι ιδιότητες αυτές παρέχουν συμπτωματική ανακούφιση από τη φλεγμονή, τον πόνο και τον πυρετό.

Η ινδομεθακίνη (indometacin) είναι μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, παράγωγο του ινδολίου, που έχει επίσης αναλγητικές και αντιπυρετικές ιδιότητες. Η αντιφλεγμονώδης δράση του οφείλεται στην αναστολή σύνθεσης των προσταγλανδινών και πιθανώς και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η αναστολή της φωσφοδιεστεράσης και της μετανάστευσης των λευκοκυττάρων.

Η κετοπροφαίνη ανήκει στην ομάδα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών παραγώγων του προπιονικού οξέος. Χρησιμοποιείται ως αντιφλεγμονώδες και αναλγητικό.

Η κετορολάκη είναι ένας μη στεροειδής αντιφλεγμονώδης παράγοντας που παρουσιάζει αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση. Πιστεύεται ότι αναστέλλει το ένζυμο κυκλο-οξυγενάση που είναι απαραίτητο για τη βιοσύνθεση των προσταγλανδινών. Η κετορολάκη φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα των προσταγλανδινών στο υδατοειδές υγρό μετά από τοπική οφθαλμική χορήγηση.

Η λορνοξικάμη (lornoxicam) είναι μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο με αναλγητικές ιδιότητες και ανήκει στην κατηγορία των οξικαμών. Ο τρόπος δράσης της λορνοξικάμης σχετίζεται κυρίως με την αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών (αναστολή του ενζύμου κυκλοοξυγενάση) που οδηγεί σε απευαισθητοποίηση των περιφερικών υποδοχέων του πόνου και συνεπώς σε αναστολή της φλεγμονής. Έχει επίσης αναφερθεί κεντρική δράση στην υποδοχή του πόνου που φαίνεται να είναι ανεξάρτητη από τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

Το μεφαιναμικό οξύ είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο με αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιπυρετική δράση. Έχει κυρίως αναλγητική δράση, αντιπυρετική και λιγότερο αντιφλεγμονώδη.

Η μελοξικάμη (meloxicam) είναι μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (ΜΣΑΦ) της οικογένειας των οξικαμών, με αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιπυρετικές ιδιότητες. Δρα αναστέλλοντας τη δημιουργία στον οργανισμό προσταγλανδινών που θεωρούνται ως ουσίες που προκαλούν στην περιοχή της βλάβης τα συμπτώματα της φλεγμονής.

Η ναμπουμετόνη είναι ένα νέο, μη όξινο, μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο υπόκειται στην ηπατική βιομετατροπή στον κύριο ενεργό μεταβολίτη, το 6-μεθοξυ-2-ναφθυλοξικό οξύ (6-ΜΝΑ), που είναι ένας ισχυρός αναστολέας της σύνθεσης των προσταγλανδινών, πιθανότατα μέσω δεσμευτικών για την COX-2 και COX-1 υποδοχείς.

Η ναπροξένη (naproxen) είναι ένα μη ναρκωτικό ανατιφλεγμονώδες φάρμακο με σημαντική αντιφλεγμονώδη και αντιπυρετική δράση. Οι ιδιότητες αυτές έχουν αποδειχθεί σε κλινικές μελέτες σε ανθρώπους και σε κλασικές μελέτες σε ζώα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες εμφανίζονται ακόμη και σε ζώα που έχουν υποστεί επινεφριδιοεκτομή φανερώνοντας ότι η δράση του δεν καθορίζεται από τον άξονα επινεφρίδια-υπόφυση.

Το νιφλουμικό οξύ (niflumic acid) είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο το οποίο προέρχεται από το νικοτινικό οξύ με αντιφλεγμονώδης και αναλγητική ενέργεια καθώς και ανασταλτική δράση στη σύνθεση της προσταγλανδίνης.

Η νιμεσουλίδη (nimesulide) είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες-αναλγητικό φάρμακο με γενικότερη δράση επί του μηχανισμού της αναπτύξεως της φλεγμονής γιατί επηρεάζει και την κυτταρική συμμετοχή στις αντιδράσεις αυτές. Η δράση του φαίνεται να σχετίζεται με την αναστολή στη σύνθεση των προσταγλανδινών (δράση στο ένζυμο κυκλοοξυγενάση).

Η οξαπροζίνη (oxaprozin) είναι ένας μακράς δράσης, μη στεροειδής αντιφλεγμονώδης παράγων (NSAID) που έχει επίσης αναλγητική και αντιπυρετική ιδιότητα.

Η παρεκοξίμπη είναι προφάρμακο της βαλντεκοξίμπης. Η βαλντεκοξίμπη αποτελεί έναν εκλεκτικό αναστολέα της κυκλοοξυγενάσης-2 (COX-2), όταν χορηγείται σε κλινικές δόσεις. Η κυκλοοξυγενάση είναι υπεύθυνη για τη σύνθεση των προσταγλανδινών. Δύο ισομορφές, η COX-1 και η COX-2, έχουν προσδιορισθεί. Η COX-2 αποτελεί την ισομορφή του ενζύμου, για την οποία έχει αποδειχθεί ότι παράγεται επαγωγικά κατόπιν προφλεγμονωδών ερεθισμάτων και θεωρείται κυρίως υπεύθυνη για τη σύνθεση των προστανοειδών που διαμεσολαβούν στην πρόκληση άλγους, φλεγμονής και πυρετού.

Η πιροξικάμη είναι μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο διαθέτει επίσης αναλγητικές και αντιπυρετικές ιδιότητες. Η πιροξικάμη είναι δραστική ανεξάρτητα από την αιτιολογία της φλεγμονής.

Η ροφεκοξίμπη είναι ένας εκλεκτικός αναστολέας της κυκλοοξυγενάσης-2 (COX-2), έχει ταξινομηθεί ως ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο (NSAID).

Η σουλινδάκη (sulindac) είναι προφάρμακο, παράγωγο του ινδενοξεικού οξέος, ισοστερές της ινδομεθακίνης. Σε κυτταρικά συστήματα και in vitro, μετατρέπεται άμεσα και αναστρέψιμα στον σουλφιδικό μεταβολίτη της, ο οποίος έχει αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιπυρετικές δράσεις και πιστεύεται ότι οφείλεται στην αναστολή τόσο της COX-1 και COX-2 η οποία οδηγεί στην αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών, 500 περίπου φορές περισσότερο από την μητρική ένωση. Η αντιπυρετική δράση μπορεί να οφείλεται σε δράση επί του υποθαλάμου, με αποτέλεσμα μια αυξημένη περιφερειακή ροή αίματος, αγγειοδιαστολή, και επακόλουθη διάχυση της θερμότητας.

Η τενοξικάμη (tenoxicam) είναι ένα μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο με αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές, αντιπυρετικές ιδιότητες, που αναστέλλει επίσης τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων.

Το τολφαιναμικό οξύ είναι μη στεροειδές φάρμακο με αντιφλεγμονώδη, αναλγητική και αντιπυρετική δράση. Το τολφαιναμικό οξύ είναι αναστολέας της σύνθεσης των προσταγλανδινών, αναστολέας των υποδοχέων της προσταγλανδίνης και αναστολέας της σύνθεσης των λευκοτριενίων.

Εμπορικές ονομασίες ομάδας

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ACECLONAC Ασεκλοφενάκη Verisfield Μ.Α.Ε.
ACINIC Μεφαιναμικό οξύ Adelco Χρωματουργεία Αθηνών Α.Ε.
ACLAREX Σελεκοξίμπη Pfizer Hellas A.E.
ADMIRAL Τενοξικάμη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
ADVIL Ιβουπροφαίνη Pfizer Hellas A.E.
AIDOL Μεφαιναμικό οξύ Ο.Σ.Φ.Ε. Logiscoop PANSYFA A.Ε.E.
AKRATOL Ναβουμετόνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
ALENCAST Νιμεσουλίδη Armedica Α.Ε.
ALGIN-VEK Τενοξικάμη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
ALGOFREN Ιβουπροφαίνη Intermed Α.Β.Ε.Ε.
ALGOPRESS Μεφαιναμικό οξύ Intermed Α.Β.Ε.Ε.
ALGOSULID Νιμεσουλίδη Med One Α.Φ.Β.Ε.Ε.
ALGOVER Νιμεσουλίδη Iapharm - Ε. Καλοφωλιάς και Σία Ο.E.
AMOCETIN Νιμεσουλίδη Remedina Α.Β.Ε.Ε.
ANAPROX Ναπροξένη Minerva Pharmaceuticals A.E.
ANARTHRIL Crystalline glucosamine sulphate Minerva Pharmaceuticals A.E.
ARCOXIA Ετορικοξίμπη Vianex A.E.
ARLINA Ασεκλοφενάκη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
ARSITEC Μελοξικάμη Ars Medendi - Φ. Καρανικόπουλος Ε.Ε.
ARTHROFAR Diacerein Vocate Α.Ε.
ARTHROLOC Crystalline glucosamine sulphate Balu Pharmaceuticals Α.Ε.
ARTHROREIN Διασερεΐνη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
ARTHROTEC Δικλοφαινάκη - Μισοπροστόλη Pfizer Hellas A.E.
ARTHROX Μελοξικάμη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
ARTROXICAM Τενοξικάμη Farmellas Enterprises Ltd
ASPAGIN Τενοξικάμη Proel A.E.
AULIN Νιμεσουλίδη Lavipharm Α.Ε.
AUROMELID Νιμεσουλίδη Farmilia Χ. Π. Καββαδάς & Σια Ε.Ε.
AUROXICAM Μελοξικάμη
BATAFIL Δικλοφαινάκη Proel A.E.
BEST Γλουκοζαμίνη Uni-Pharma Α.Ε.
BIOFENAC Ασεκλοφενάκη Galenica A.Ε.
BIOXIDOL Νιμεσουλίδη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
BLEDURAN Πιροξικάμη Alapis A.B.E.E.
BREXIN Piroxicam beta-cyclodextrin Chiesi Hellas A.E.B.E.
BROSIRAL Μελοξικάμη Bros E.Π.Ε
BRUFEN Ιβουπροφαίνη BGP Προϊόντα Μ.Ε.Π.Ε.
BUSCOFEM Ιβουπροφαίνη Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
BUSCOFEM EXTRA Ιβουπροφαίνη - Καφεΐνη Opella Μ.Ε.Π.Ε.
CARTEXAN Θειική χονδροϊτίνη Bioiberica S.A.
CELEBREX Σελεκοξίμπη Pfizer Hellas A.E.
CELECOXIB Σελεκοξίμπη
CHEMISULIDE Νιμεσουλίδη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
CLIOVYL Νιμεσουλίδη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
CLOTAM Τολφαιναμικό οξύ
CONDROMED Θειική χονδροϊτίνη FarmaSyn Α.Ε.
CONZILA Πιροξικάμη Medinova Α.Β.Ε.Ε.
COUNTERFLAME Δικλοφενάκη PharmaSwiss Hellas A.E.
COUNTERFLEX Γλουκοζαμίνη Blue Bio Pharmaceuticals Ltd
COXIDEM Παρεκοξίμπη Demo Α.Β.Ε.Ε.
DELIMON Δικλοφαινάκη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
DESEREIN Διασερεΐνη Medilat Ε.Π.Ε.
DIACEREIN Διασερεΐνη
DIACERIL Διασερεΐνη Faran Α.Β.Ε.Ε.
DICLO DUO Δικλοφαινάκη PharmaSwiss Česká Republika s.r.o.
DICLOABAK Δικλοφαινάκη Laboratoires Thea
DICLODUO COMBI Δικλοφαινάκη - Ομεπραζόλη PharmaSwiss Česká Republika s.r.o.
DICLOIN Δικλοφαινάκη Faran Α.Β.Ε.Ε.
DICLOJET Δικλοφαινάκη PharmaSwiss Hellas A.E.
DICLORAL Δικλοφαινάκη Lavipharm Α.Ε.
DIFEND Δικλοφαινάκη Medicus A.E.
DISCORID Νιμεσουλίδη Bros E.Π.Ε
DOLENIO Γλουκοζαμίνη Blue Bio Pharmaceuticals Ltd
DOLOSTOP Νιμεσουλίδη Intermed Α.Β.Ε.Ε.
DONAMIN Γλουκοζαμίνη Genepharm Α.Ε.
DONAROT Crystalline glucosamine sulphate
DONARTHRIL Γλουκοζαμίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
DRASTIREL Κετοπροφαίνη Uni-Pharma Α.Ε.
DURAPROX Οξαπροζίνη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
DYNASTAT Παρεκοξίμπη Pfizer Europe MA EEIG
EFFER ACTIV Γλουκοζαμίνη Alapis A.B.E.E.
ELIMER Γλουκοζαμίνη Nexus Medicals A.E.
ELINAP Νιμεσουλίδη Kleva Pharmaceuticals Α.Φ.Β.Ε.Ε.
ENERGOROT Γλουκοζαμίνη Proel A.E.
ERCIBA Ετορικοξίμπη Elpen A.E.
ERREFLOG Νιμεσουλίδη Α.ΔΗ.Φαρμ. Μ.Ε.Π.Ε.
ERRKES Ketorolac trometamol Cooper Α.Ε.
ETORICOXIB Ετορικοξίμπη Rontis Hellas Α.Ε.Β.Ε.
ETROZAC Ετορικοξίμπη Pharmazac Α.Ε.
EVINOPON Δικλοφαινάκη Bros E.Π.Ε
EXAMEL Μελοξικάμη Alet Pharmaceuticals Α.Β.Ε.Ε.
FARBOVIL Κετοπροφαίνη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
FARMELOX Μελοξικάμη
FELDENE Πιροξικάμη Pfizer Hellas A.E.
FENOCLOF Δικλοφαινάκη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
FENPAIN Ιβουπροφαίνη Sandoz Pharmaceuticals d.d.
FLADALGIN Νιμεσουλίδη Proel A.E.
FLEFARMIN Δικλοφαινάκη D.A.S.T. Biotech Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
FLEXI Devil's claw root Optipharm Ε.Π.Ε.
FLOGOSTOP Νιμεσουλίδη D.A.S.T. Biotech Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
FLUMIDON Μελοξικάμη Medicus A.E.
FORTATHRIN Ινδομεθακίνη GAP Α.Ε.
FRACTOPON Ασεκλοφενάκη Intermed Α.Β.Ε.Ε.
GANTIL Τολφαιναμικό οξύ Elpen A.E.
GIORAL Γλουκοζαμίνη Chemica Pharmaceuticals Α.Ε.
GLUCASULF Γλουκοζαμίνη Kleva Pharmaceuticals Α.Φ.Β.Ε.Ε.
GLUCOSAMIL Γλουκοζαμίνη Verisfield U.K. Ltd
GLUKOTRAL Γλουκοζαμίνη Velka Hellas A.E.B.E.
GLUMINAL Γλουκοζαμίνη Vocate Α.Ε.
GLUNAROT Γλουκοζαμίνη Sanus - Φ. Καρανικόπουλος και Σία Ε.Ε.
GLUSAMON Glucosamine sulfate sodium salt
GLUVEDUS Γλουκοζαμίνη Pharma Line Α.Ε.
GLYCEFORT UP Glucosamine sulfate sodium salt Pharmex S.A.
HARPADOL Devil's claw root Laboratoires ARKOPHARMA
HOBATICAM Τενοξικάμη Φοίνιξ E.Π.Ε.
IAMAXICAM Μελοξικάμη Iamatica M.Ε.Π.Ε.
IASAN Ασεκλοφενάκη Uni-Pharma Α.Ε.
IATEN Μελοξικάμη
IBUPROFEN Ιβουπροφαίνη Actavis Group Ptc ehf
IBUTOMOL Ιβουπροφαίνη - Παρακεταμόλη Win Medica Φαρμακευτική Α.Ε.
ICONAL Μελοξικάμη Anfarm Hellas Α.Ε.
IDEALITE Διασερεΐνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
INDO-BROS Τενοξικάμη Bros E.Π.Ε
INDOCID Ινδομεθακίνη Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
INFLABION Διασερεΐνη Help A.B.E.E.
INFOMEL Μελοξικάμη Bevo Α.Ε.
INGREL Νιμεσουλίδη Naturalia Α.Ε.
IRUXOL MONO Clostridiopeptidase A - Πρωτεάση T.J. Smith & Nephew Ltd
ISTOTOSAL Τενοξικάμη D.A.S.T. Biotech Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
KARTAL Νιμεσουλίδη Φοίνιξ E.Π.Ε.
KHELMA RHEUMATIC PAIN ---- Khelma Hellas A.E.
LALIDE Νιμεσουλίδη Medochemie Hellas Α.Ε.
LASANOL Γλουκοζαμίνη Sanofarm Α.Ε.
LEMESIL Νιμεσουλίδη Anfarm Hellas Α.Ε.
LIPATHREC Γλουκοζαμίνη Verisfield U.K. Ltd
LOXITAN Μελοξικάμη Vianex A.E.
MEDOMIN Γλουκοζαμίνη Med One Α.Φ.Β.Ε.Ε.
MEDOXICAM Μελοξικάμη Medochemie Hellas Α.Ε.
MELCAM Μελοξικάμη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
MELICAT Νιμεσουλίδη Coup Α.Β.Ε.Ε.
MELICE Μελοξικάμη Lab. Newmed Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
MELIMONT Νιμεσουλίδη Antor Ε.Π.Ε.
MELOCALM Μελοξικάμη
MELOCK Μελοξικάμη
MELOCOX Μελοξικάμη Verisfield U.K. Ltd
MELODIN Μελοξικάμη Biostam Κ. Μπούγιας & Σια Μ.Ε.Π.Ε.
MELOPROL Μελοξικάμη Energon Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
MELOREM Μελοξικάμη ΜΑΚ Α.Σ.Φ.Ε.
MELORILIF Μελοξικάμη
MELOTEC Μελοξικάμη A.G. Therapy Α.Ε.
MELOTOP Μελοξικάμη Φοίνιξ E.Π.Ε.
MELOX Μελοξικάμη Raldex Enterprises Ltd
MELOXICAM Μελοξικάμη
MELOXIL Μελοξικάμη D.A.S.T. Biotech Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
MELUS Μελοξικάμη Medichrom A.E.
MEOMEL Μελοξικάμη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
MESULID Νιμεσουλίδη Boehringer Ingelheim Α.Ε.
MESUPON Νιμεσουλίδη Alapis A.B.E.E.
METICAM Μελοξικάμη
MEVEDAL Ναβουμετόνη Help A.B.E.E.
MEXILON Μελοξικάμη Medicus A.E.
MIGEA Τολφαιναμικό οξύ Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
MIN-A-PON Νιμεσουλίδη
MINEDON Γλουκοζαμίνη Help A.B.E.E.
MOMENDOL Ναπροξένη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
MOSUOLIT Νιμεσουλίδη Help A.B.E.E.
MOVATEC Μελοξικάμη Boehringer Ingelheim Pharma KG GmbH
MOVAXIN Μελοξικάμη Genepharm Α.Ε.
MOXALID Μελοξικάμη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
MULTIFORMIL Νιμεσουλίδη Farmedia Α.Ε.
MYOBLOC Διασερεΐνη Genepharm Α.Ε.
MYXINA Νιμεσουλίδη Norma Hellas A.E.
NABUTON Ναβουμετόνη Farmellas Enterprises Ltd
NAOFID Νιμεσουλίδη Velka Hellas A.E.B.E.
NAPROSYN Ναπροξένη Minerva Pharmaceuticals A.E.
NEO-ANTIPERSTAM Τενοξικάμη Biostam Κ. Μπούγιας & Σια Μ.Ε.Π.Ε.
NEO-ENDUSIX Τενοξικάμη Anfarm Hellas Α.Ε.
NERITA Glucosamine sulfate sodium chloride
NIBERAN Νιμεσουλίδη Balu Pharmaceuticals Α.Ε.
NIFLAMOL Νιφλουμικό οξύ Bausch Health Hellas Α.Ε.
NIMELIDE Νιμεσουλίδη Genepharm Α.Ε.
NIMESUL Νιμεσουλίδη Medichrom A.E.
NIMESULIDE Νιμεσουλίδη
NISAID Οξαπροζίνη Zwitter Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
NOSATEL Δεξοκετοπροφαίνη Menarini International Operations Luxembourg S.A.
NOTPEL Μελοξικάμη Leovan Pharmaceuticals Μ. Λέων & Σια Ε.Ε.
NUROFEN Ιβουπροφαίνη Reckitt Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε.
NUROFEN COLD AND FLU Ibuprofen - Pseudoephedrine hydrochloride Reckitt Benckiser Hellas Healthcare Α.Ε.
OCTIVERAN Τενοξικάμη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
OKITASK Κετοπροφαίνη Dompé Farmaceutici S.p.A.
OMNIBUS Νιμεσουλίδη Αντώνιος Μαρ. Πολυχρόνης
ORUVAIL Κετοπροφαίνη Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
OSTIREIN Διασερεΐνη Mediapharm Ε.Π.Ε.
OVERSANO Ketorolac trometamol Nassington Ltd
OXIDRAXIB Ετορικοξίμπη PharmaSwiss Česká Republika s.r.o.
OXYTEL Τενοξικάμη Coup Α.Β.Ε.Ε.
PAIN-FREE Γλουκοζαμίνη Special Medicines Μ.Ι.Κ.Ε.
PAINOFF Γλουκοζαμίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
PALITENOX Τενοξικάμη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
PAROGAL Μελοξικάμη Galenus Φαρμακευτική Α.Ε.
PARTIAL Μελοξικάμη Vocate Α.Ε.
PEDIFAN Πιροξικάμη Vilco Α.Ε.
PENTACRIN Διασερεΐνη Elpen A.E.
PHARMAXAID Δικλοφαινάκη Pharmazac Α.Ε.
PHILIPON-S Μελοξικάμη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
PONSOLIT Τενοξικάμη Biomedica-Chemica Α.Ε.
PONSTAN Μεφαιναμικό οξύ Pfizer Hellas A.E.
PROMINE Γλουκοζαμίνη Aurora Pharmaceuticals Α.Ε.
PROPONOL Πιροξικάμη Help A.B.E.E.
PYRIXIP Παρεκοξίμπη Interdos Pharma B.V.
RAFREDA Μεφαιναμικό οξύ Medicair Bioscience Laboratories Ltd
RANTUDAL Ασεμετασίνη Meda Pharmaceuticals S.A.
RECOSINE Glucosamine sulphate sodium salt Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
REINOST Διασερεΐνη Pharmazac Α.Ε.
RELIFEX Ναβουμετόνη Meda Pharmaceuticals S.A.
REUMACID Ινδομεθακίνη Alapis A.B.E.E.
REUMANISAL Διασερεΐνη Bros E.Π.Ε
REUMOTEC Μελοξικάμη Viofar Ε.Π.Ε.
REUMOTHERM Μελοξικάμη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
RHEUMAVEK Diclofenac diethylammonium Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
RISTOLZIT Νιμεσουλίδη Leovan Pharmaceuticals Μ. Λέων & Σια Ε.Ε.
RITAMINE Νιμεσουλίδη Demo Α.Β.Ε.Ε.
ROIPLON Ετοφαιναμάτη Meda Pharmaceuticals S.A.
ROLAKET Νιμεσουλίδη Elpen A.E.
RUVAMED Πιροξικάμη Coup Α.Β.Ε.Ε.
RUVOMINOX Δικλοφαινάκη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
SACRUM Γλουκοζαμίνη Alapis A.B.E.E.
SAMICLAR Γλουκοζαμίνη Φέρακον Ι.Κ.Ε.
SANIFLAM Μελοξικάμη Sanofarm Α.Ε.
SERACTIL Δεξιβουπροφαίνη Galenica A.Ε.
SINARTROL Πιροξικάμη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
SOLU-KET Κετοπροφαίνη Arriani Pharmaceuticals S.A.
SOONERAL Δικλοφαινάκη Nassington Ltd
SORAL Τενοξικάμη Help A.B.E.E.
SOVIPAN Ασεκλοφενάκη Novis Pharmaceutical Α.Ε.
SPECILID Νιμεσουλίδη Alet Pharmaceuticals Α.Β.Ε.Ε.
STARMELOX Μελοξικάμη Minerva Pharmaceuticals A.E.
STRUCTUM Θειική χονδροϊτίνη Pierre Fabre Φάρμακα Α.Ε.
SUFIGAL Γλουκοζαμίνη Anfarm Hellas Α.Ε.
SUPERCAD Μελοξικάμη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
TAREDON Γλουκοζαμίνη Medicus A.E.
TILCITIN Τενοξικάμη Meda Pharmaceuticals S.A.
TORASYN Κετορολάκη FarmaSyn Α.Ε.
TOSCACALM Τενοξικάμη Genepharm Α.Ε.
TRANSANTOR Μελοξικάμη Antor Ε.Π.Ε.
TRANZICALM Νιμεσουλίδη Vocate Α.Ε.
TRIMELOT Οξαπροζίνη Alapis A.B.E.E.
TROPOFIN Μελοξικάμη Coup Α.Β.Ε.Ε.
UNITEK Ιβουπροφαίνη - Παρακεταμόλη Uni-Pharma Α.Ε.
URIGON Δικλοφαινάκη Demo Α.Β.Ε.Ε.
VENTOR Νιμεσουλίδη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
VERBORIL Διασερεΐνη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
VEXICAM Μελοξικάμη Armedica Α.Ε.
VIARTRIL Γλουκοζαμίνη
VIAXAL Δεξοκετοπροφαίνη Laboratorios Menarini S.A.
VIDAN Μεφαιναμικό οξύ Vianex A.E.
VIREMAX Γλουκοζαμίνη Medimar Α.Ε.
VOIR Τενοξικάμη Γραμμενίδης Δ. Αθανάσιος
VOLONTEN Νιμεσουλίδη Viofar Ε.Π.Ε.
VOLTAFLEX Γλουκοζαμίνη
VOLTAREN Δικλοφαινάκη Novartis Hellas A.Β.Ε.Ε.
VOLTAROL Δικλοφαινάκη GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
VURDON Diclofenac diethylammonium Help A.B.E.E.
XANALIFE Γλουκοζαμίνη Target Pharma Μ.Ε.Π.Ε.
XEFO Λορνοξικάμη Pharmazac Α.Ε.
ZACOSTEO Γλουκοζαμίνη Pharmazac Α.Ε.
ZAMETRIXAL Μελοξικάμη Φέρακον Ι.Κ.Ε.
ZARPEN Δικλοφαινάκη Venifar Ltd
ZERELIN Μελοξικάμη
ZEROSPASM Πιροξικάμη Proel A.E.
ZITUMEX Πιροξικάμη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.