Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ομάδα ATC: C10A Υπολιπιδαιμικοί παράγοντες, αμιγείς

Ευρετήριο Αναφορές

Ανατομικό θεραπευτικό χημικό σύστημα ταξινόμησης

Τίτλοι κωδικού

Γλώσσα Τίτλος
Εικονίδιο με τη σημαία της γλώσσας Ελληνικά
Υπολιπιδαιμικοί παράγοντες, αμιγείς
Εικονίδιο με τη σημαία της γλώσσας Αγγλικά
Lipid modifying agents, plain

Κατάταξη ομάδας

Επίπεδο Κωδικός Τίτλος
1 C Καρδιαγγειακό σύστημα
2 C10 Υπολιπιδαιμικοί παράγοντες
3 C10A Υπολιπιδαιμικοί παράγοντες, αμιγείς

Περιεχόμενα ομάδας

Κωδικός Τίτλος
C10AA Αναστολείς της αναγωγάσης του 3-υδροξυ-3-μεθυλογλουταρικού συνενζύμου Α (HMG CoA)
C10AB Φιβράτες
C10AC Δεσμευτικά των χολικών οξέων
C10AD Νικοτινικό οξύ και παράγωγα
C10AX Άλλοι υπολιπιδαιμικοί παράγοντες

Δραστικές ουσίες ομάδας

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Ασιπιμόξη

Η ασιπιμόξη αναστέλλει την απελευθέρωση λιπαρών οξέων από τον λιπώδη ιστό και μειώνει τις συγκεντρώσεις στο αίμα των λιποπρωτεϊνών πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL ή Pre-beta) και των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας (LDL ή βήτα) με επακόλουθη συνολική μείωση των επιπέδων τριγλυκεριδίων και χοληστερόλης.

Τιπαρβοϊός φορέας αλιπογονιδίου
Αλιροκουμάμπη

Η αλιροκουμάμπη είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα IgG1 που δεσμεύει με υψηλή συγγένεια και εξειδίκευση στην PCSK9 (proprotein convertase subtilisin kexin type 9). Η PCSK9 συνδέεται με τους υποδοχείς της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDLR) στην επιφάνεια των ηπατοκυττάρων, προωθώντας την αποδόμηση των LDLR εντός του ήπατος. Ο LDLR είναι ο κύριος υποδοχέας κάθαρσης της κυκλοφορούσας LDL και, ως εκ τούτου, η μείωση των επιπέδων του LDLR από την PCSK9 οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων της LDL-C στο αίμα. Αναστέλλοντας τη σύνδεση της PCSK9 με τον LDLR, η αλιροκουμάμπη αυξάνει τον αριθμό των υποδοχέων LDLR που είναι διαθέσιμοι για κάθαρση της LDL, μειώνοντας, κατά συνέπεια, τα επίπεδα της LDL-C.

Ατορβαστατίνη

H ατορβαστατίνη είναι ένας εκλεκτικός, ανταγωνιστικός αναστολέας της HMG-CoA. Η ατορβαστατίνη μειώνει τη χοληστερόλη στο πλάσμα και τα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών στον ορό αναστέλλοντας την HMG-CoA αναγωγάση και ακολούθως τη βιοσύνθεση της χοληστερόλης στο ήπαρ και αυξάνει τον αριθμό των LDL υποδοχέων στην επιφάνεια των ηπατικών κυττάρων, τα οποία αυξάνουν την πρόσληψη και τον καταβολισμό της LDL.

Bempedoic acid
Βεζαφιβράτη

Η βεζαφιβράτη ελαττώνει τα αυξημένα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος (τριγλυκερίδια και χοληστερόλη). Η θεραπεία με βεζαφιβράτη μειώνει τα αυξημένα επίπεδα των VLDL και LDL, ενώ αυξάνει τα επίπεδα της HDL. Περαιτέρω, η βιοσύνθεση της χοληστερόλης περιορίζεται από τη βεζαφιβράτη, γεγονός που συνοδεύεται από διέγερση του καταβολισμού των λιποπρωτεϊνών μέσω των LDL υποδοχέων.

Φαινοφιβράτη χολίνη
Σιπροφιβράτη

H σιπροφιμπράτη (ciprofibrate) είναι αντιλιπιδαιμικό φάρμακο που ανήκει στους υπολιπιδιαμικούς παράγοντες του φιμπρικού οξέος και συμπληρώνει την δίαιτα στον έλεγχο των υψηλών επιπέδων LDL και VLDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων. Επίσης αυξάνει τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης.

Κλοφιβράτη
Χολησεβελάμη

Η χολησεβελάμη (colesevelam) είναι ένα μη απορροφήσιμο πολυμερές που μειώνει τα λιπίδια και δεσμεύει τα χολικά οξέα στο έντερο, εμποδίζοντας την επαναπορρόφησή τους.

Χολεστιπόλη
Χολεστυραμίνη

Η χολεστυραμίνη (colestyramine) είναι ανιονική ανταλλακτική ρητίνη που δεσμεύει αρνητικά φορτισμένα χολικά οξέα και χολικά άλατα από το λεπτό έντερο με απώτερο αποτέλεσμα την ελάττωση της ολικής χοληστερόλης στο πλάσμα.

Δοκοσαεξανοϊκό οξύ

Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (docosahexaenoic acid) ανήκει στα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και η συνεχής λήψη του στη δίαιτα οδηγεί σε παρατεταμένη πτώση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα, με διατήρηση των τιμών τους σε σταθερό επίπεδο. O μηχανισμός δράσης φαίνεται να γίνεται δια μέσου της αναστολής σύνθεσης των τριγλυκεριδίων, αλλά δεν είναι εντελώς καθορισμένος.

Εικοσιπενταενοϊκό οξύ

Το εικοσιπενταενοϊκό αιθύλιο είναι ένας σταθερός αιθυλεστέρας του ω-3 λιπαρού οξέος εικοσιπενταενοϊκού οξέος (EPA). Οι μηχανισμοί δράσης που συντελούν στη μείωση των καρδιαγγειακών συμβαμάτων με το εικοσιπενταενοϊκό αιθύλιο δεν είναι πλήρως κατανοητοί. Οι μηχανισμοί είναι πιθανώς πολυπαραγοντικοί, συμπεριλαμβανομένων του βελτιωμένου λιποπρωτεϊνικού προφίλ με μείωση των πλούσιων σε τριγλυκερίδια λιποπρωτεϊνών, των αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων, της μείωσης της συσσώρευσης μακροφάγων, της βελτιωμένης ενδοθηλιακής λειτουργίας, του αυξημένου πάχους/σταθερότητας της ινώδους κάψας και των αντιαιμοπεταλιακών επιδράσεων. Καθένας από αυτούς τους μηχανισμούς μπορεί να επηρεάσει ευνοϊκά την ανάπτυξη, την εξέλιξη και τη σταθεροποίηση της αθηροσκληρωτικής πλάκας, καθώς και τις επιπτώσεις της διάρρηξης της πλάκας, και προκλινικές και κλινικές μελέτες υποστηρίζουν τέτοια οφέλη με το EPA.

Εβολοκουμάμπη

Η εβολοκουμάμπη (evolocumab) συνδέεται εκλεκτικά με την πρωτεΐνη PCSK9 και προλαμβάνει τη σύνδεση της κυκλοφορούσας PCSK9 με τον υποδοχέα της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDLR) στην επιφάνεια των ηπατικών κυττάρων, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεσολαβούμενη από την PCSK9 αποδόμηση του LDLR. Η αύξηση των επιπέδων του LDLR στο ήπαρ οδηγεί σε σχετιζόμενες μειώσεις της LDL-χοληστερόλης στον ορό (LDL-C).

Εζετιμίμπη

Η εζετιμίμπη ελαττώνει τα λιπίδια που αναστέλλουν επιλεκτικά την εντερική απορρόφηση της χοληστερόλης και των συναφών φυτικών στερολών. Ο μοριακός στόχος της εζετιμίμπης είναι ο μεταφορέας στερολών, Niemann-Pick Cl-Like 1 (NPC1L1) που είναι υπεύθυνος για την εντερική απορρόφηση της χοληστερόλης και των φυτοστερολών.

Φαινοφιβράτη

Η φαινοφιβράτη είναι ένα παράγωγο του ινικού οξέος, του οποίου η δράση να μεταβάλλει τα επίπεδα των λιπιδίων στον άνθρωπο μεσολαβείται με ενεργοποίηση του υποδοχέα PPARα [Peroxisome Proliferator Activated Receptor (πολλαπλασιαζόμενο υπεροξείσωμα του ενεργοποιημένου υποδοχέα), ισότυπος α]. Μέσω της ενεργοποίησης του PPARα, η φαινοφιβράτη αυξάνει τη λιπόλυση και την αποβολή των αθηρογόνων πλούσιων σε τριγλυκερίδια σωματίων από το πλάσμα ενεργοποιώντας τη λιποπρωτεϊνική λιπάση και μειώνοντας την παραγωγή της αποπρωτεΐνης CIII.

Fenofibric acid
Φλουβαστατίνη

Η φλουβαστατίνη (fluvastatin) είναι ανταγωνιστικός αναστολέας της αναγωγάσης του HMG-CoA, του ενζύμου το οποίο ευθύνεται για τη μετατροπή του HMG-CoA σε μεβαλονικό οξύ, πρόδρομο μόριο της χοληστερόλης και των άλλων στερολών κι επιφέρει μείωση της συγκέντρωσης της χοληστερόλης στο πλάσμα.

Γεμφιβροζίλη

Η γεμφιβροζίλη είναι ένας ρυθμιστικός παράγοντας των λιπιδίων που ρυθμίζει τα λιπιδιακά κλάσματα. Μειώνει σταθερά τα αυξημένα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, της LDL και VLDL ενώ αυξάνει τα χαμηλά επίπεδα της HDL και μειώνει την αναλογία ολική χοληστερόλη/HDL.

Ινκλισιράνη

Η ινκλισιράνη (inclisiran) είναι ένα δίκλωνο, μικρό παρεμβαλλόμενο ριβονουκλεϊκό οξύ (siRNA), συζευγμένο στον κωδικοποιητικό κλώνο του με N-ακετυλογαλακτοζαμίνη (GalNAc), με μορφή τριών κεραιών για τη διευκόλυνση της πρόσληψης από τα ηπατοκύττταρα με σκοπό τη μείωση της χοληστερίνης. Ενδείκνυται για ενήλικες με πρωτοπαθή υπερχοληστερολαιμία (ετερόζυγη οικογενή και μη οικογενή) ή μικτή δυσλιπιδαιμία ως προσθήκη στη διατροφή.

Λομιταπίδη
Λοβαστατίνη

Η λοβαστατίνη είναι μία λακτόνη, που όταν υδρολυθεί, προκύπτει η δραστική ουσία, η οποία με τη σειρά της αναστέλλει την HMG-CoA αναγωγάση (το περιοριστικό της ταχύτητας ένζυμο στη σύνθεση χοληστερόλης) με αποτέλεσμα να μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο πλάσμα.

Νικεριτρόλη
Ω-3 λιπαρά οξέα

Τα ωμέγα-3-πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (omega-3-acids), το eicosapentaenoic acid (ΕΡΑ) και το docosahexaenoic acid (DHA) αποτελούν απαραίτητα λιπαρά οξέα. Αυτά επιδρούν στα λιπίδια του πλάσματος, ελαττώνοντας τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων ως συνέπεια της μείωσης των VLDL (πολύ χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνη) και έχουν επίσης δράση επί της αιμόστασης και της αρτηριακής πίεσης.

Πεμαφιβράτη

Η πεμαφιβράτη είναι ένας αγωνιστής του υποδοχέα άλφα που ενεργοποιείται από τον πολλαπλασιαστή υπεροξισωμάτων (PPARα) και με την σύνδεσή του στον υποδοχέα PPARα τον ενεργοποιεί και ρυθμίζει την έκφραση του γονιδίου στόχου, οδηγώντας σε μειωμένη συγκέντρωση τριγλυκεριδίων στο πλάσμα (TG), μειωμένη λιποπρωτεΐνη πλούσια σε τριγλυκερίδια, μειωμένη απολιποπρωτεΐνη (A) 3, και αυξημένη HDLχοληστερόλη.

Πιταβαστίνη

Η πιταβαστίνη (pitavastatin) είναι ένας αναστολέας της HMG-CoA αναγωγάσης, του ενζύμου που καταλύει το πρώτο στάδιο της σύνθεσης χοληστερόλης και ανήκει στις στατίνες.

Πραβαστατίνη

Η πραβαστατίνη (pravastatin) είναι ένας ανταγωνιστικός αναστολέας της αναγωγάσης του 3-υδρόξυ-3-μεθυλογλουταρυλικού-συνενζύμου Α (HMG-CoA), του ενζύμου που καταλύει το πρώιμο, καθοριστικό της ταχύτητας, στάδιο της βιοσύνθεσης της χοληστερόλης, και επιτυγχάνει την υπολιπιδαιμική της δράση με δύο τρόπους.

Ροσουβαστατίνη

Η ροσουβαστατίνη ανήκει στις στατίνες και είναι αναστολέας της HMG-CoA αναγωγάσης. Η ροσουβαστατίνη χρησιμοποιείται για την ελάττωση των υψηλών επιπέδων των λιπιδίων στον οργανισμό (ιδιαίτερα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων), όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται με δίαιτα και άσκηση.

Σιμβαστατίνη

Η σιμβαστατίνη είναι ένας αναστολέας της HMG-CoA-αναγωγάσης και μ'αυτό τον τρόπο αναστέλλει το πρώτο ενζυμικό στάδιο στην σύνθεση των στερολών και επομένως της χοληστερόλης. Η μείωση της ενδοκυττάριας παραγωγής χοληστερόλης προκαλεί αύξηση του αριθμού των ειδικών υποδοχέων της LDL στην επιφάνεια του κυττάρου, οι οποίοι μπορούν να δεσμεύουν και να ενδοκυτταρώνουν τις κυκλοφορούσες LDL.

Νικοτινικό οξύ

Το νικοτινικό οξύ είναι ένα βασικό σύμπλοκο της Β βιταμίνης (Β3), της οποίας η ανεπάρκεια οδηγεί στο κλινικό σύνδρομο γνωστό ως πελλάγρα. Το νικοτιναμίδιο (νιασιναμίδη), το δραστικό συστατικό, είναι η φυσιολογικώς ενεργός μορφή της νιασίνης και είναι η χημική μορφή της βιταμίνης Β3 που βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα προϊόντα πολυβιταμινών. Αν και το νικοτινικό οξύ και το νικοτιναμίδιο είναι τόσο στενά συνδεδεμένα χημικά, διαφέρουν κάπως στις φαρμακολογικές ιδιότητες.

Εμπορικές ονομασίες ομάδας

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ALTORAM Ατορβαστατίνη
ANALIPIN Πραβαστατίνη Intermed Α.Β.Ε.Ε.
ANTICHOL Σιμβαστατίνη Help A.B.E.E.
ANTORCIN Ατορβαστατίνη Elpen A.E.
ARSTATIN Σιμβαστατίνη Ars Medendi - Φ. Καρανικόπουλος Ε.Ε.
ARVASTATIL Atorvastatin calcium trihydrate Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
ASTO-CHOL Πραβαστατίνη Special Medicines Μ.Ι.Κ.Ε.
ATOR-CHOL Ατορβαστατίνη
ATORCARD Atorvastatin calcium Ασκάρ Έντυ και Σία Ο.Ε. - Edvantis Medica
ATORGON Atorvastatin calcium trihydrate
ATORIDOR Ατορβαστατίνη Krka d.d.
ATORLIP Ατορβαστατίνη Lyofin Ε.Π.Ε.
ATORMAX Ατορβαστατίνη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
ATORPLUS Ατορβαστατίνη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
ATORSILD Ατορβαστατίνη Special Medicines Μ.Ι.Κ.Ε.
ATORSTAT Ατορβαστατίνη Innovis Health Α.Ε.
ATORVAL atorvastatin calcium Bennett Φαρμακευτική A.E.
ATORVALET Ατορβαστατίνη ΛΑΠΑΦΑΡΜ Α.Ε.
ATORVANOX Ατορβαστατίνη Verisfield Μ.Α.Ε.
ATORVASTATIN Ατορβαστατίνη
ATORZEM Atorvastatin calcium Pharmazac Α.Ε.
ATROST Atorvastatin calcium trihydrate GAP Α.Ε.
ATROSTEROL Atorvastatin calcium trihydrate Vianex A.E.
ATROVITA Ατορβαστατίνη Faran Α.Β.Ε.Ε.
BECOLIP Εicosapentaenoic acid (EPA) - Docosahexaenoic acid (DHA) Bennett Φαρμακευτική A.E.
BEVOSTATIN Σιμβαστατίνη Desant Μ.Ε.Π.Ε.
BEZALIP Βεζαφιβράτη Actavis Group Ptc ehf
BIGER Ατορβαστατίνη Heremco Μ.Ε.Π.Ε.
CARD-OK Ατορβαστατίνη Vivax Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
CARDIOSTYL Ατορβαστατίνη Adelco Χρωματουργεία Αθηνών Α.Ε.
CELMANTIN Ροσουβαστατίνη Medochemie Hellas Α.Ε.
CHOLESTAGEL Χολησεβελάμη Genzyme Europe B.V.
CHRISTATIN Σιμβαστατίνη Χρίσπα Άλφα Φαρμακευτική Α.Ε.
CILDAR Εζετιμίμπη Medochemie Hellas Α.Ε.
CRESTILEN Ροσουβαστατίνη Vocate Α.Ε.
CRESTOR Ροσουβαστατίνη AstraZeneca Μ.A.E.
DANELIP Ατορβαστατίνη PLA Pharmaceuticals Α.Ε.
DELIPID Εζετιμίμπη Demo Α.Β.Ε.Ε.
DELIPOST Ατορβαστατίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
DOCTIVERINE Σιμβαστατίνη Doctum Φαρμακευτική Α.Ε.
DOSS Ατορβαστατίνη Farmellas Enterprises Ltd
DYNAPEN-3 Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Zwitter Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
EICODOL Ω-3 λιπαρά οξέα Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
EKLIPID Γεμφιβροζίλη Proel A.E.
EMFRASTOP Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Heremco Μ.Ε.Π.Ε.
EPADOC Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Alapis A.B.E.E.
EREZEL Εζετιμίμπη Mediapharm Ε.Π.Ε.
EXTRASTATIN Σιμβαστατίνη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
EXTRATOR-S Ροσουβαστατίνη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
EZEFRIL Εζετιμίμπη Heremco Μ.Ε.Π.Ε.
EZEGROS Εζετιμίμπη Medical Pharmaquality Α.Ε.
EZETIBEN Εζετιμίμπη Bennett Φαρμακευτική A.E.
EZETIMIBE Εζετιμίμπη
EZETROL Εζετιμίμπη Merck Sharp & Dohme Α.Φ.Β.Ε.Ε.
FARLIPID Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ
FENOBRAT Φαινοφιβράτη
FENOFIBRATE Φαινοφιβράτη Teva B.V.
FIBROLIP Γεμφιβροζίλη Anfarm Hellas Α.Ε.
FIBROSPES Γεμφιβροζίλη Specifar A.B.E.E.
FLUITIN Σιμβαστατίνη Farmalink A.E.
FLUVASTATIN Φλουβαστατίνη
FLUXOL Ατορβαστατίνη Farmellas Enterprises Ltd
GEMFOLID Γεμφιβροζίλη
GEMLIPID Γεμφιβροζίλη Farmellas Enterprises Ltd
GLIPAL Σιμβαστατίνη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
GOLDASTATIN Σιμβαστατίνη Παναγιώτης Λέων & Σια Ε.Ε.
GROSERA Ροσουβαστατίνη Medical Pharmaquality Α.Ε.
HEMIDO Ω-3 λιπαρά οξέα Naturalia Α.Ε.
HOLESTATIN Ροσουβαστατίνη Demo Α.Β.Ε.Ε.
HOLISTEN Ατορβαστατίνη Demo Α.Β.Ε.Ε.
IAMASTATIN Σιμβαστατίνη Iamatica M.Ε.Π.Ε.
IPRAMID Σιμβαστατίνη Mediapharm Ε.Π.Ε.
KYMAZOL Σιμβαστατίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
KYMORAL Σιμβαστατίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
LAMBRINEX Atorvastatin calcium Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
LATROVIN Ατορβαστατίνη
LEPUR Σιμβαστατίνη Elpen A.E.
LEQVIO Ινκλισιράνη Novartis Europharm Ltd
LESCOL Φλουβαστατίνη Novartis Hellas A.Β.Ε.Ε.
LIP-DOWN Σιμβαστατίνη Pharmazac Α.Ε.
LIPEMIA Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Verisfield U.K. Ltd
LIPEXAL Σιμβαστατίνη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
LIPICHOL Ατορβαστατίνη Μαρκόπουλος Χ., Καραμανώλη Μ. Ο.Ε.
LIPIDIL Φαινοφιβράτη
LIPIDLESS Λοβαστατίνη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
LIPIGAN Ατορβαστατίνη
LIPIMED Ατορβαστατίνη Lab. Newmed Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
LIPITOR Ατορβαστατίνη
LIPIUM Ατορβαστατίνη Farmellas Enterprises Ltd
LIPIZEM Ατορβαστατίνη Γερολυμάτος Medical Α.Ε.
LIPODIAL Ατορβαστατίνη Α.ΔΗ.Φαρμ. Μ.Ε.Π.Ε.
LIPOGEN Ατορβαστατίνη Stargen Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
LIPOMIN Σιμβαστατίνη
LIPOPRAV Πραβαστατίνη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
LIPOPRESS Σιμβαστατίνη Heremco Μ.Ε.Π.Ε.
LIPOREX Σιμβαστατίνη Genepharm Α.Ε.
LIPOSTATIN Ατορβαστατίνη
LIPOVAST Ατορβαστατίνη Anfarm Hellas Α.Ε.
LIPOZID Σιμβαστατίνη Innovact Α.Ε.
LISOLIP Γεμφιβροζίλη GAP Α.Ε.
LIVAZO Πιταβαστίνη Kowa Pharmaceutical Europe Co Ltd
LOITROL Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
LOPID Γεμφιβροζίλη Pfizer Hellas A.E.
LORVATEN Ατορβαστατίνη Pharmex S.A.
LOSTIN Λοβαστατίνη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
LOVATEX Λοβαστατίνη GAP Α.Ε.
LOVATOP Λοβαστατίνη Φοίνιξ E.Π.Ε.
LOWCHOLID Σιμβαστατίνη
LOWLIPID Λοβαστατίνη Alapis A.B.E.E.
LUSIMVA Σιμβαστατίνη Balu Pharmaceuticals Α.Ε.
MACOIL Omega-3-acid ethyl esters Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
MAXEPA Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Cana Α.Ε.
MAXUDIN Πραβαστατίνη Menarini Hellas A.E.
MEDISTATIN Σιμβαστατίνη Farmellas Enterprises Ltd
MEDOVASCIN Λοβαστατίνη Medochemie Hellas Α.Ε.
MEVACOR Λοβαστατίνη Vianex A.E.
MEVASTIN Λοβαστατίνη Genepharm Α.Ε.
MEXITORY Ατορβαστατίνη Desant Μ.Ε.Π.Ε.
MIBEZET Εζετιμίμπη Win Medica Φαρμακευτική Α.Ε.
MINOLIP Atorvastatin calcium Provident Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
MISODOMIN Λοβαστατίνη Kleva Pharmaceuticals Α.Φ.Β.Ε.Ε.
NABICORTIN Lovastatin Help A.B.E.E.
NELIBAT Ατορβαστατίνη Libytec Φαρμακευτική Α.Ε.
NEZATIN Σιμβαστατίνη
NIACIN Nicotinic acid Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
NITASTIN Simvastatin
NORMOTHERIN Σιμβαστατίνη Uni-Pharma Α.Ε.
OLUFSENT Εζετιμίμπη Desant Μ.Ε.Π.Ε.
OMACOR Eicosapentaenoic acid - Docosahexaenoic acid BGP Προϊόντα Μ.Ε.Π.Ε.
OSITRON Πραβαστατίνη Leovan Pharmaceuticals Μ. Λέων & Σια Ε.Ε.
PARNOXIL Γεμφιβροζίλη Biospray Α.Β.Ε.Ε.
PAZERIL Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Novendia Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
PITAVA Πιταβαστίνη Kowa Pharmaceutical Europe Co Ltd
PITAVADOR Πιταβαστίνη Krka d.d.
PITAVASTATIN Πιταβαστίνη
PLACOL Σιμβαστατίνη Bennett Φαρμακευτική A.E.
PLATOREL Ροσουβαστατίνη Elpen A.E.
PRALUENT Αλιροκουμάμπη Sanofi-Aventis France
PRAVACHOL Πραβαστατίνη Bristol-Myers Squibb Α.Ε.
PRAVAFACT Πραβαστατίνη A.G. Therapy Α.Ε.
PRAVAHELP Πραβαστατίνη Help A.B.E.E.
PRAVALEN Πραβαστατίνη Nexus Medicals A.E.
PRAVALIP Πραβαστατίνη Lavipharm Α.Ε.
PRAVALONG Πραβαστατίνη Bennett Φαρμακευτική A.E.
PRAVANOX Pravastatin sodium Verisfield U.K. Ltd
PRAVAXIS Πραβαστατίνη Genepharm Α.Ε.
PRAVIN Πραβαστατίνη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
PRAVOSTIN Σιμβαστατίνη Minerva Pharmaceuticals A.E.
PRELISIN Γεμφιβροζίλη Cosmofarm E.Π.Ε
PRELON Σιμβαστατίνη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
PRIACIN Σιμβαστατίνη Medochemie Hellas Α.Ε.
PRIVAST Πραβαστατίνη
PRIZELIP Σιμβαστατίνη Φέρακον Ι.Κ.Ε.
PROLIPID Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Uni-Pharma Α.Ε.
PROVICARD Ατορβαστατίνη Norma Hellas A.E.
QUESTRAN Χολεστυραμίνη Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
QUVER Εζετιμίμπη S.J.A. Pharm Ε.Π.Ε.
RAFITIN Atorvastatin calcium Prime International Α.Ε.
RAPTOR Σιμβαστατίνη Meditrina Ε.Π.Ε.
RAVOSTAN Σιμβαστατίνη
REDUSTEROL Σιμβαστατίνη Φοίνιξ E.Π.Ε.
REPATHA Εβολοκουμάμπη Amgen Europe B.V.
RESINCOLESTIRAMINA Cholestyramine resin (anhydrous) Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
ROSARTIA Ροσουβαστατίνη
ROSSTA Ροσουβαστατίνη Swyssi AG
ROSUBEN Ροσουβαστατίνη Bennett Φαρμακευτική A.E.
ROSUPOSE Ροσουβαστατίνη Nassington Ltd
ROSUVADOR Ροσουβαστατίνη TAD Pharma GmbH
ROSUVAL Ροσουβαστατίνη Heremco Μ.Ε.Π.Ε.
ROSUVANOX Ροσουβαστατίνη Medicair Bioscience Laboratories Ltd
ROSUVASTATIN Ροσουβαστατίνη
ROTACOR Atorvastatin calcium Sandoz GmbH
ROTOVA Ατορβαστατίνη Minerva Pharmaceuticals A.E.
ROVASTINE Ροσουβαστατίνη Lavipharm Α.Ε.
SALMON OIL Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ - Docosapentaenoic Acid GAP Α.Ε.
SAVILEN Σιπροφιβράτη
SEA-OIL Eicosapentaenoic acid (EPA) - Docosahexaenoic acid (DHA) Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
SIMVACOR Σιμβαστατίνη Kleva Pharmaceuticals Α.Φ.Β.Ε.Ε.
SIMVALID Σιμβαστατίνη Vivax Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
SIMVAPROL Σιμβαστατίνη Novendia Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
SIMVASTATIN Σιμβαστατίνη
SIMVASTEROL Σιμβαστατίνη
SIMVASTIL Σιμβαστατίνη Medarte Φαρμακευτική Α.Β.Ε.Ε.
SIMVATIN Σιμβαστατίνη D.A.S.T. Biotech Φαρμακευτική Ε.Π.Ε.
SIVINAR Σιμβαστατίνη Anfarm Hellas Α.Ε.
SOSMIN Πραβαστατίνη
SOTOVASTIN Σιμβαστατίνη Bros E.Π.Ε
STAREZIN Σιμβαστατίνη Alapis A.B.E.E.
STASIVA Σιμβαστατίνη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
STATINAL Σιμβαστατίνη
STATINUM Σιμβαστατίνη Farmellas Enterprises Ltd
STATIVER Σιμβαστατίνη
STATOSAN Σιμβαστατίνη
STAZOR Σιμβαστατίνη Α.ΔΗ.Φαρμ. Μ.Ε.Π.Ε.
STEROCARDIN Ροσουβαστατίνη Norma Hellas A.E.
STERYLIP Σιμβαστατίνη
TEROSTRANT Γεμφιβροζίλη Χρίσπα Άλφα Φαρμακευτική Α.Ε.
TEVASTATIN Atorvastatin calcium Teva B.V.
TORVACARD Atorvastatin calcium Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
TORVACHOL Atorvastatin calcium Medochemie Hellas Α.Ε.
TORVAPLUS Ατορβαστατίνη Iasis Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
TORVASTIN Ατορβαστατίνη
TREDAPTIVE Nicotinic acid - Λαροπιπράντη Merck Sharp & Dohme Ltd
TREMITAL Σιμβαστατίνη Biorespond Ε.Π.Ε.
TROPOLIPID Ω-3 λιπαρά οξέα Intermed Α.Β.Ε.Ε.
VASOSAN Χολεστυραμίνη Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
VASPIT Πιταβαστίνη
VASSOR Σιμβαστατίνη Γερολυμάτος Medical Α.Ε.
VASTATIN Σιμβαστατίνη Vocate Α.Ε.
VASTAZOR Atorvastatin calcium Vocate Α.Ε.
VASTIL Πραβαστατίνη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
VAZKEPA Εικοσιπενταενοϊκό οξύ
VELKALOV Λοβαστατίνη Velka Hellas A.E.B.E.
VELKASTATIN Σιμβαστατίνη Velka Hellas A.E.B.E.
VENEX Ροσουβαστατίνη Galenica A.Ε.
VERISTIN Σιμβαστατίνη Viofar Ε.Π.Ε.
VERITRAT Σιμβαστατίνη Pharmex S.A.
VIKING Λοβαστατίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
VOSTAPIT Πιταβαστίνη
XANATOR Ατορβαστατίνη Sieger Pharma Α.Ε.
XOLISTER-ALL Ατορβαστατίνη Target Pharma Μ.Ε.Π.Ε.
ZARASTIN Ατορβαστατίνη Vocate Α.Ε.
ZARATOR Ατορβαστατίνη Win Medica Φαρμακευτική Α.Ε.
ZERTYA Εζετιμίμπη ΛΑΠΑΦΑΡΜ Α.Ε.
ZETIRAF Εζετιμίμπη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
ZETRATAK-S Εζετιμίμπη Medicair Bioscience Laboratories Ltd
ZIRCOS Ροσουβαστατίνη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
ZIRUS Ροσουβαστατίνη GAP Α.Ε.
ZOCOR Σιμβαστατίνη Vianex A.E.
ZODIN Εικοσιπενταενοϊκό οξύ - Δοκοσαεξανοϊκό οξύ Ferrer-Galenica Α.Ε.
ZOLVARA Ροσουβαστατίνη Nassington Ltd
ZOTER Πραβαστατίνη GAP Α.Ε.
ZUROCID Σιμβαστατίνη Stargen Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.