Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Ομάδα ATC: J01D Άλλα αντιβακτηριακά της β-Λακτάμης

Ευρετήριο Αναφορές

Ανατομικό θεραπευτικό χημικό σύστημα ταξινόμησης

Τίτλοι κωδικού

Γλώσσα Τίτλος
Εικονίδιο με τη σημαία της γλώσσας Ελληνικά
Άλλα αντιβακτηριακά της β-Λακτάμης
Εικονίδιο με τη σημαία της γλώσσας Αγγλικά
Other beta-lactam antibacterials

Κατάταξη ομάδας

Επίπεδο Κωδικός Τίτλος
1 J Φάρμακα κατά των λοιμώξεων για συστηματική χορήγηση
2 J01 Αντιβιοτικά για συστηματική χορήγηση
3 J01D Άλλα αντιβακτηριακά της β-Λακτάμης

Περιεχόμενα ομάδας

Κωδικός Τίτλος
J01DB Κεφαλοσπορίνες πρώτης γενιάς
J01DC Κεφαλοσπορίνες δεύτερης γενιάς
J01DD Κεφαλοσπορίνες τρίτης γενιάς
J01DE Κεφαλοσπορίνες τέταρτης γενιάς
J01DF Μονοβακτάμες
J01DH Καρβαπενέμες
J01DI Άλλες κεφαλοσπορίνες

Δραστικές ουσίες ομάδας

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Αζτρεονάμη

Η αζτρεονάμη (aztreonam) είναι ένα συνθετικό αντιβιοτικό της ομάδας των μονομπακταμών. Eίναι δραστική έναντι των αεροβίων Gram αρνητικών βακτηρίων, ενώ δεν είναι δραστική έναντι των Gram+ κόκκων και των αναεροβίων εν γένει. Η βακτηριοκτόνος δράση της αζτρεονάμης προέρχεται από την αναστολή της σύνθεσης του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος λόγω της υψηλής συγγένειας της αζτρεονάμης με τις πενικιλλινοδεσμευτικές πρωτεΐνες (PBP3) του κυτταρικού τοιχώματος.

Βιαπενέμη
Κεφακλόρη

Η κεφακλόρη (cefaclor) είναι αντιβιοτικό το οποίο ανήκει στην ομάδα των ημισυνθετικών κεφαλοσπορινών δευτέρας γενεάς και προορίζεται για χορήγηση από του στόματος. Οι in vitro δοκιμασίες έχουν δείξει ότι η βακτηριοκτόνος δράση της κεφακλόρης οφείλεται στην αναστολή της σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος των βακτηρίων.

Κεφαδροξίλη

Η κεφαδροξίλη (cefadroxil) είναι ένα ηµισυνθετικό αντιβιοτικό που ανήκει στην κατηγορία των κεφαλοσπορινών α' γενεάς και προορίζεται για χορήγηση από το στόµα. Δρα αναστέλλοντας τη σύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος των μικροβίων.

Κεφαλεξίνη

Η κεφαλεξίνη είναι ένας αντιβακτηριακός παράγοντας της κατηγορίας των κεφαλοσπορινών. Όπως και άλλες κεφαλοσπορίνες, η κεφαλεξίνη ασκεί αντιβακτηριακή δράση δεσμεύοντας και αναστέλλοντας τη δράση πρωτεϊνών που δεσμεύουν την πενικιλλίνη που εμπλέκονται στη σύνθεση των βακτηριακών κυτταρικών τοιχωμάτων. Αυτό οδηγεί σε λύση βακτηριακών κυττάρων και κυτταρικό θάνατο.

Κεφαλοθίνη

Η κεφαλοθίνη (cefalotin) είναι ένα ημισυνθετικό αντιβιοτικό της πρώτης γενιάς των κεφαλοσπορινών. Η in-vitro η βακτηριοκτόνος δράση της κεφαλοθίνης προκύπτει από την αναστολή της σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος. Γενικά, η κεφαλοθίνη έχει μεγαλύτερη δραστικότητα έναντι των θετικών κατά Gram από τους αρνητικούς κατά Gram οργανισμούς. Η κεφαλοθίνη ενδείκνυται κυρίως σε καταστάσεις όπως λοιμώξεις οστών και αρθρώσεων, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, λοιμώξεις των μαλακών ιστών και του δέρματος.

Κεφαμανδόλη

Η κεφαμανδόλη (cefamandole) είναι αντιβιοτικό το οποίο ανήκει στην ομάδα των ημισυνθετικών κεφαλοσπορινών β' γενεάς και προορίζεται για ενδοφλέβια ή ενδομυϊκή χορήγηση. Η κεφαμανδόλη προκαλεί την αναστολή του τρίτου και τελευταίου σταδίου της σύνθεσης του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος.

Κεφαπιρίνη
Κεφατριζίνη

Η κεφατριζίνη (cefatrizine) είναι ηµισυνθετική κεφαλοσπορίνη που χορηγείται από το στόµα και ανήκει στην οµάδα των 3-ετεροκυκλικών θειοµεθυλικών κεφαλοσπορινών που δρουν in vitro εναντίον ευρέος φάσµατος gram θετικών και gram αρνητικών µικροβίων. Η κεφατριζίνη είναι εξαιρετικά σταθερή στην παρουσία της β-λακταµάσης. Η κεφατριζίνη παρεμβαίνει επιλεκτικά στην σύνθεση του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος.

Κεφαζολίνη

Η κεφαζολίνη (cefazolin) είναι ένα βακτηριοκτόνο αντιβιοτικό κεφαλοσπορίνης της πρώτης γενιάς για παρεντερική χορήγηση. Οι κεφαλοσπορίνες αναστέλλουν τη σύνθεση κυτταρικού τοιχώματος (στο στάδιο ανάπτυξης) μέσω της δέσμευσης των πρωτεϊνών που δεσμεύουν πενικιλλίνη (PBPs) όπως οι τρανσπεπτιδάσες. Το αποτέλεσμα είναι βακτηριοκτόνο δράση.

Κεφκαπένη
Κεφδιτορένη

Η κεφδιτορένη είναι μία από του στόματος χορηγούμενη κεφαλοσπορίνη γ' γενεάς και ασκεί την αντιβακτηριακή της δράση μέσω αναστολής της σύνθεσης του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος, λόγω της συγγένειας της με τις πρωτεΐνες που συνδέονται με την πενικιλίνη (PBPs).

Κεφεπίμη

Η κεφεπίμη (cefepime) είναι κεφαλοσπορίνη 4ης γενεάς με πολύ ευρύ αντιμικροβιακό φάσμα δράσης, ανθεκτική στην πλειοψηφία των πενικιλλινασών. Επιπροσθέτως έχει μικρή συγγένεια δέσμευσης προς τις β-λακταμάσες.

Κεφεταμέτη
Κεφιξίμη

Η κεφιξίμη (cefixime) είναι ένα αντιβιοτικό της οικογένειας των β-λακταμικών, της ομάδας των κεφαλοσπορινών 3ης γενεάς. Η κεφιξίμη είναι μια κεφαλοσπορίνη χορηγούμενη από το στόμα, η οποία ασκεί in-vitro βακτηριοκτόνο δράση εναντίον μεγάλης ποικιλίας Gram-θετικών και Gram-αρνητικών μικροοργανισμών.

Κεφμενοξίμη

Η κεφμενοξίμη (cefmenoxime) είναι μία ημισυνθετική κεφαλοσπορίνη τρίτης γενιάς, η οποία δρα αναστέλλοντας την σύνθεση του βακτηριακού τοιχώματος. Η κεφμενοξίμη είναι σταθερή στην επίδραση ποικίλων β-λακταμασών, συμπεριλαμβάνοντας τις πενικιλλινάσες και μερικές κεφαλοσπορινάσες.

Cefminox
Κεφορανίδη

Η κεφορανίδη (ceforanide) είναι ημισυνθετική ευρέος φάσματος κεφαλοσπορίνη για παρεντερική χορήγηση. Η μικροβιοκτόνος δράση της κεφορανίδης προκαλείται από την αναστολή της συνθέσεως του κυτταρικού τοιχώματος. Η κεφορανίδη έχει υψηλό βαθμό σταθερότητας στην παρουσία β-λακταμασών.

Κεφοταξίμη

Η κεφοταξίμη είναι μία κεφαλοσπορίνη γ' γενεάς και η αντιμικροβιακή δράση της συνίσταται στην αναστολή σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος των μικροβίων.

Κεφοτετάνη
Κεφοξιτίνη

Η κεφοξιτίνη (cefoxitin) είναι ένα β-λακταμικό αντιβιοτικό που ανήκει στην ομάδα των κεφαλοσπορινών δεύτερης γενεάς αλλά παρουσιάζει μεγαλύτερη δραστικότητα κατά των αναεροβίων βακτηρίων. Η αντιβακτηριδιακή της δράση είναι αποτέλεσμα της αναστολής σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος των βακτηρίων.

Κεφοζοπράνη
Κεφπιρόμη
Κεφποδοξίμη

Ο μηχανισμός δράσης της κεφποντοξίμης βασίζεται στην αναστολή της σύνθεσης του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος. Η κεφποντοξίμη είναι ιδιαίτερα σταθερή στις β-λακτάμασες και έχει βακτηριοκτόνο δράση σε ένα ευρύ φάσμα θετικών κατά Gram και αρνητικών κατά Gram βακτηρίων.

Κεφπροζίλη

Η κεφπροζίλη (cefprozil) είναι ένα ημισυνθετικό αντιβιοτικό ευρέος φάσματος που χορηγείται από το στόμα και ανήκει στην ομάδα των κεφαλοσπορινών β' γενεάς. Η μικροβιοκτόνος δράση της κεφπροζίλης προκύπτει από αναστολή της σύνθεσης του μικροβιακού τοιχώματος.

Κεφραδίνη
Κεφροξαδίνη
Κεφταρολίνη φοσαμιλική

Η φοσαμιλική κεφταρολίνη (ceftaroline fosamil) είναι μία κεφαλοσπορίνη και ανήκει στην ομάδα των «β-λακταμών». Δρα επιδρώντας στην παραγωγή σύνθετων μορίων που ονομάζονται «πεπτιδογλυκάνες», τα οποία αποτελούν απαραίτητα συστατικά των κυτταρικών τοιχωμάτων των βακτηρίων. Αυτό το επιτυγχάνει δεσμεύοντας ορισμένα ένζυμα και αναστέλλοντας τη δράση τους. Τα εν λόγω ένζυμα ονομάζονται τρανσπεπτιδάσες πενικιλινο-δεσμευτικών πρωτεϊνών και συμμετέχουν στα τελευταία στάδια παραγωγής των κυτταρικών τοιχωμάτων των βακτηρίων. Αυτή η δράση αποδυναμώνει τα κυτταρικά τοιχώματα των βακτηρίων, που στη συνέχεια διασπώνται πιο εύκολα, προκαλώντας τελικά τη νέκρωση των βακτηρίων.

Κεφταζιδίμη

Η κεφταζιδίμη (ceftazidime) είναι ένα β-λακταμικό ημισυνθετικό, ευρέος φάσματος αντιβιοτικό (κεφαλοσπορίνη γ' γενεάς) για παρεντερική χορήγηση. Η κεφταζιδίμη έχει βακτηριοκτόνο δράση, αναστέλλοντας τα ένζυμα τα απαραίτητα για την σύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος.

Κεφτεράμη
Κεφτιμπουτένη

Η κεφτιμπουτένη (ceftibuten) ανήκει στις κεφαλοσπορίνες γ' γενεάς και ασκεί της βακτηριοκτόνο δράση της συνδεόμενη με τις απαραίτητες πρωτεΐνες-στόχους του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος. Αυτή η σύνδεση οδηγεί σε αναστολή της σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος.

Ceftobiprole medocaril

Ceftobiprole exerts bactericidal activity through binding to important penicillin-binding proteins (PBPs) in susceptible species. In Gram-positive bacteria, including methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Ceftobiprole binds to PBP2a.

Κεφτριαξόνη

Η κεφτριαξόνη (ceftriaxone) είναι ένα μακράς δράσης, ευρέος φάσματος αντιβιοτικό της τάξης των κεφαλοσπορινών γ' γενεάς, για παρεντερική χρήση. Η βακτηριοκτόνος ενέργεια της κεφτριαξόνης προκύπτει από την αναστολή της σύνθεσης του τοιχώματος των κυττάρων. Η κεφτριαξόνη ενεργεί in vitro εναντίον ενός ευρέος φασματος κατά Gram-αρνητικών και Gram-θετικών μικροοργανισμών.

Κεφουροξίμη

Η κεφουροξίμη (cefuroxime) είναι αντιβιοτικό που ανήκει στην ομάδα των ημισυνθετικών κεφαλοσπορινών 2ης γενεάς. Έχει βακτηριοκτόνο δράση έναντι μεγάλου αριθμού κοινών παθογόνων μικροβίων, συμπεριλαμβανομένων και των στελεχών που παράγουν βήτα-λακταμάσες και συνεπώς είναι δραστική εναντίον πολλών στελεχών ανθεκτικών στην αμπικιλλίνη και την αμοξυκιλλίνη. Η βακτηριοκτόνος δράση της κεφουροξίμης οφείλεται στην αναστολή συνθέσεως του κυτταρικού τοιχώματος των μικροβίων δεσμεύοντας βασικές του πρωτεΐνες.

Δοριπενέμη

Η δοριπενέμη (doripenem) είναι ένας συνθετικός αντιβακτηριακός παράγοντας της ομάδας των καρβαπενεμών. Η βακτηριοκτόνος δράση της δοριπενέμης οφείλεται στην αναστολή της βιοσύνθεσης του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος. Η δοριπενέμη απενεργοποιεί πολλαπλές βασικές πρωτεΐνες που δεσμεύουν πενικιλλίνη (πενικιλλινοδεσμευτικές πρωτεΐνες - PBP) έχοντας ως αποτέλεσμα την αναστολή της σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος με επακόλουθο το θάνατο του κυττάρου.

Ερταπενέμη

Η ερταπενέμη (ertapenem) είναι καρβαπενέμη για παρεντερική χρήση και αναστέλλει την σύνθεση του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος ακολουθώντας πρόσδεση με τις πρωτεΐνες που δεσμεύουν πενικιλλίνη (PBPs). Για το Escherichia coli, η συγγένεια με τα PBPs 2 και 3 είναι πιο ισχυρή.

Φαροπενέμη

Η φαροπενέμη είναι ένα από του στόματος δραστικό αντιβιοτικό βήτα-λακτάμης που ανήκει στην ομάδα των πενεμών. Όπως και άλλα αντιβιοτικά βήτα-λακτάμης, η φαροπενέμη δρα αναστέλλοντας τη σύνθεση των βακτηριακών κυτταρικών τοιχωμάτων. Αναστέλλει τη διασύνδεση μεταξύ των γραμμικών αλυσίδων πολυμερούς πεπτιδογλυκάνης που αποτελούν ένα κύριο συστατικό του κυτταρικού τοιχώματος των θετικών κατά Gram βακτηρίων. Αυτό το επιτυγχάνει δεσμεύοντας και αναστέλλοντας ανταγωνιστικά το ένζυμο τρανπεπτιδάση που χρησιμοποιείται από βακτήρια για τη διασταυρούμενη σύνδεση του πεπτιδίου (D-αλανυλ-αλανίνη) που χρησιμοποιείται στη σύνθεση πεπτιδογυλκάνης.

Φλομοξέφη
Ιμιπενέμη

Η ιμιπενέμη είναι ένα ημισυνθετικό παράγωγο της θειεναμυκίνης, της μητρικής ένωσης που παράγεται από το νηματοειδές βακτήριο Streptomyces cattleya. Η ιμιπενέμη ασκεί τη βακτηριοκτόνο δράση της αναστέλλοντας τη σύνθεση του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος Gram-θετικών και Gram-αρνητικών βακτηρίων μέσω της σύνδεσης με πενικιλλίνο-δεσμευτικές πρωτεΐνες (PBPs).

Ιμιπενέμη και Σιλαστατίνη

Η ιμιπενέμη, που αναφέρεται επίσης ως N-formimidoyl-thienamycin, είναι ένα ημισυνθετικό παράγωγο της θειεναμυκίνης, της μητρικής ένωσης που παράγεται από το νηματοειδές βακτήριο Streptomyces cattleya. Η ιμιπενέμη ασκεί τη βακτηριοκτόνο δράση της αναστέλλοντας τη σύνθεση του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος Gram-θετικών και Gram-αρνητικών βακτηρίων μέσω της σύνδεσης με πενικιλλίνο-δεσμευτικές πρωτεΐνες (PBPs). Η νατριούχος σιλαστατίνη είναι ένας ανταγωνιστικός, αναστρέψιμος και ειδικός αναστολέας της διϋδροπεπτιδάσης-I, του νεφρικού ενζύμου που μεταβολίζει και αδρανοποιεί την ιμιπενέμη. Στερείται ενδογενούς αντιβακτηριακής δράσης και δεν επηρεάζει την αντιβακτηριακή δράση της ιμιπενέμης.

Ιμιπενέμη, Σιλαστατίνη και Ρελεμπακτάμη

Η βακτηριοκτόνος δράση της ιμιπενέμης προκύπτει από την αναστολή των πρωτεϊνών σύνδεσης πενικιλλίνης (PBPs) που οδηγούν σε αναστολή της σύνθεσης κυτταρικών τοιχωμάτων της πεπτιδογλυκάνης. Η σιλαστατίνη περιορίζει τον νεφρικό μεταβολισμό της ιμιπενέμης και δεν έχει αντιβακτηριακή δράση. Η ρελεμπακτάμη είναι ένας μη βητα αναστολέας λακτάμης των Ambler κλάσης A και C βήτα-λακταμασών, συμπεριλαμβανομένων της κλάσης Α Klebsiella pneumoniae καρβαπενεμάσης (KPC) και των ευρέος-φάσματος β-λακταμασών (ESBLs), και κατηγορίας C (AmpC-τύπου) βήτα-λακταμάσες, συμπεριλαμβανόμενης της Κεφαλοσπορινάσης που προέρχεται από Ψευδομονάδα (PDC). Η ρελεμπακτάμη δεν αναστέλλει τα ένζυμα κλάσης Β (μετάλλο-βήτα-λακταμάσες) ή τις καρβαπεμενάσες κλάσης D. Η ρελεμπακτάμη δεν έχει αντιβακτηριακή δράση.

Λορακαρμπέφη

Η λορακαρμπέφη (loracarbef) είναι ένα συνθετικό β-λακταμικό αντιβιοτικό, της ομάδας των καρβακεφεμών, προοριζόμενο για χορήγηση από το στόμα. Η λορακαρμπέφη ασκεί την βακτηριδιοκτόνο δράση της συνδεόμενη με τις δομικές πρωτεΐνες-στόχους του κυτταρικού τοιχώματος των βακτηριδίων, με αποτέλεσμα την αναστολή της σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματός τους. Το μόριο του είναι σταθερό παρουσία ορισμένων βακτηριδιακών β-λακταμασών.

Μεροπενέμη

H μεροπενέμη ασκεί βακτηριοκτόνο δράση αναστέλλοντας τη σύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος των Gram-θετικών και των Gram-αρνητικών βακτηρίων μέσω της σύνδεσής της με τις πρωτεΐνες που συνδέονται με την πενικιλλίνη (PBPs).

Μεροπενέμη και Βαμπορμπακτάμη

Η μεροπενέμη ασκεί βακτηριοκτόνο δράση αναστέλλοντας τη σύνθεση κυτταρικού τοιχώματος της πεπτιδογλυκάνης ως αποτέλεσμα πρόσδεσης σε βασικές πενικιλλίνο-δεσμευτικές πρωτεΐνες (PBP) και αναστολής της δραστηριότητας αυτών. Η βαμπορβακτάμη είναι ένας μη-β-λακταμικός αναστολέας β-λακταμασών σερίνης τάξης A και τάξης C, συμπεριλαμβανομένης της καρβαπενεμάσης Klebsiella pneumoniae, KPC. Δρα σχηματίζοντας ένα ομοιοπολικό σύμπλοκο με β-λακταμάσες και είναι σταθερή σε υδρόλυση μεσολαβούμενη από τη β-λακταμάση.

Tebipenem pivoxil

Εμπορικές ονομασίες ομάδας

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
ACEMYCIN Κεφαμανδόλη Elpen A.E.
AFECTON Κεφακλόρη Help A.B.E.E.
ANAPTIVAN Κεφουροξίμη Help A.B.E.E.
ANFAGLADIN Κεφατριζίνη Alapis A.B.E.E.
ANTIBACIN Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Elpen A.E.
ANTICEPIM Cefepime hydrochloride monohydrate Verisfield U.K. Ltd
AZACTAM Αζτρεονάμη
AZATYL Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Remedina Α.Β.Ε.Ε.
BIODROXIL Κεφαδροξίλη Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
BRESEC Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Vocate Α.Ε.
CAEDAX Κεφτιμπουτένη Merck Sharp & Dohme Α.Φ.Β.Ε.Ε.
CAMIROX Κεφακλόρη Norma Hellas A.E.
CARBENEM Μεροπενέμη τριυδρική
CAYSTON Αζτρεονάμη Gilead Sciences Ireland U.C.
CECLOR Cefaclor monohydrate Pharmaserve - Lilly Α.Ε.Β.Ε.
CEFACLORIL Cefaclor monohydrate Adelco Χρωματουργεία Αθηνών Α.Ε.
CEFADROXIL Κεφαδροξίλη Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
CEFATRIZINE Προπυλενογλυκολική κεφατριζίνη Adelco Χρωματουργεία Αθηνών Α.Ε.
CEFEPIME Cefepime dihydrochloride monohydrate
CEFGRAM Κεφπροζίλη Bennett Φαρμακευτική A.E.
CEFIN Ceftazidime pentahydrate Remedina Α.Β.Ε.Ε.
CEFIPRA Cefprozil monohydrate Nexus Medicals A.E.
CEFIUM Cefprozil monohydrate Sieger Pharma Α.Ε.
CEFPRO Cefprozil monohydrate Verisfield U.K. Ltd
CEFTARIDEM Ceftazidime pentahydrate Vocate Α.Ε.
CEFTAZIDIME Ceftazidime pentahydrate
CEFTORAL Κεφιξίμη Vianex A.E.
CEFTRIAXONE Ceftriaxone sodium trisesquihydrate
CEFTRIXON Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Pharma Line Α.Ε.
CEFUMAX Cefepime dihydrochloride monohydrate Vianex A.E.
CEFUR Κεφουροξίμη Vianex A.E.
CEFURETIL Κεφουροξίμη A.G. Therapy Α.Ε.
CEFUROPROL Κεφουροξίμη Pharmazac Α.Ε.
CEFUROXIME Νατριούχος κεφουροξίμη Fresenius Kabi Hellas A.E.
CERUXIM Κεφουροξίμη Antor Ε.Π.Ε.
CETRIZIN Κεφατριζίνη Elpen A.E.
CILTIREN Κεφοταξίμη Vocate Α.Ε.
CLAFORAN Κεφοταξίμη Sanofi-Aventis Α.Ε.Β.Ε.
CUPAX Κεφουροξίμη Kleva Pharmaceuticals Α.Φ.Β.Ε.Ε.
DELAMET Κεφουροξίμη Libytec Φαρμακευτική Α.Ε.
DORIBAX Δοριπενέμη Janssen-Cilag International NV
FARCEF Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Bennett Φαρμακευτική A.E.
FEACEF Κεφουροξίμη Bros E.Π.Ε
FLEMYCIN Κεφοταξίμη Elpen A.E.
FOUCACILLIN Κεφουροξίμη Coup Α.Β.Ε.Ε.
FREDYR Κεφουροξίμη Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
FURAXIL Κεφουροξίμη Remedina Α.Β.Ε.Ε.
GALEMIN Κεφουροξίμη Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
GENCEF Cefepime dihydrochloride monohydrate Genepharm Α.Ε.
GERTEMYCIN Κεφατριζίνη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
GLORIXONE Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Medicus A.E.
GLORYFEN Κεφοταξίμη Help A.B.E.E.
GONIF Κεφουροξίμη Kleva Pharmaceuticals Α.Φ.Β.Ε.Ε.
HOMEPEN Meropenem trihydrate Anfarm Hellas Α.Ε.
IMICIL Imipenem monohydrate - Σιλαστατίνη Lyofin Ε.Π.Ε.
IMIPENEM+CILASTATIN Imipenem monohydrate - Σιλαστατίνη
INFEFLOX Ceftriaxone sodium trisesquihydrate
INTERBION Κεφουροξίμη Win Medica Φαρμακευτική Α.Ε.
INVANZ Ερταπενέμη Merck Sharp & Dohme B.V.
KENTACEF Κεφατριζίνη
LABILEX Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
LEMOXOL Ceftazidime pentahydrate Demo Α.Β.Ε.Ε.
LETYNOL Κεφοταξίμη Norma Hellas A.E.
LIAMYCIN Κεφατριζίνη Coup Α.Β.Ε.Ε.
LINGOPEN Κεφατριζίνη Viofar Ε.Π.Ε.
LORBEF Loracarbef monohydrate Pharmaserve - Lilly Α.Ε.Β.Ε.
LYPROVIR Κεφουροξίμη
MAKOVAN Cefaclor monohydrate Medimar Α.Ε.
MALOCEF Ceftazidime pentahydrate Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
MAXINJECT Cefepime hydrochloride monohydrate
MAXIPIME Cefepime dihydrochloride monohydrate Vianex A.E.
MEDAXONE Κεφτριαξόνη Medochemie Hellas Α.Ε.
MEDOPENEM Meropenem trihydrate Medochemie Hellas Α.Ε.
MEDOXEM Κεφουροξίμη Medochemie Hellas Α.Ε.
MEFOXIL Κεφοξιτίνη Vianex A.E.
MEPENEX Meropenem trihydrate Vianex A.E.
MEPERYA Meropenem trihydrate Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
MEROBACT Meropenem trihydrate Elpen A.E.
MERONEM Meropenem trihydrate Pfizer Hellas A.E.
MEROPENEM Μεροπενέμη
MEROPENIL Μεροπενέμη Vocate Α.Ε.
MEROVIA Meropenem trihydrate Remedina Α.Β.Ε.Ε.
MEROZAN Meropenem trihydrate Demo Α.Β.Ε.Ε.
MOLELANT Κεφοταξίμη Χρίσπα Άλφα Φαρμακευτική Α.Ε.
MOSALAN Κεφουροξίμη Χρίσπα Άλφα Φαρμακευτική Α.Ε.
MOXACEF Κεφαδροξίλη MEAD JOHNSON ΑΒΕΕ
NASPOR Κεφοταξίμη Genepharm Α.Ε.
NATROFEN Cefprozil monohydrate Vocate Α.Ε.
NELABOCIN Κεφουροξίμη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
NEMEROP Meropenem trihydrate Pharma Line Α.Ε.
NIMEDINE Ιμιπενέμη - Σιλαστατίνη Anfarm Hellas Α.Ε.
NIPOGALIN Κεφουροξίμη Anfarm Hellas Α.Ε.
NORMAFENAC Κεφουροξίμη Norma Hellas A.E.
NOVOCRAL Ceftazidime pentahydrate Help A.B.E.E.
OREBUS Κεφποδοξίμη Zwitter Pharmaceuticals Ε.Π.Ε.
OXIMEZIN Κεφοταξίμη Demo Α.Β.Ε.Ε.
PANCLOR Κεφακλόρη Elpen A.E.
PHACOCEF Κεφοταξίμη Bros E.Π.Ε
PHACOTREX Κεφακλόρη Bros E.Π.Ε
PRICEFIL Cefprozil monohydrate Vianex A.E.
PRIMAGAL Imipenem monohydrate - Σιλαστατίνη Demo Α.Β.Ε.Ε.
PRIMAXIN Ιμιπενέμη - Σιλαστατίνη Vianex A.E.
PRIMBACTAM Αζτρεονάμη Ι.Φ.Ε.Τ. A.E.
PROCEF Cefprozil monohydrate PharmaSwiss Česká Republika s.r.o.
PROZIDIL Cefprozil monohydrate Pharmanel Pharmaceuticals Α.Ε.
RADACEF Κεφορανίδη Vianex A.E.
RECARBRIO Ιμιπενέμη - Σιλαστατίνη - Ρελεμπακτάμη Merck Sharp & Dohme B.V.
RECEANT Κεφουροξίμη Remedina Α.Β.Ε.Ε.
RIAXON Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Lyofin Ε.Π.Ε.
ROCEPHIN Κεφτριαξόνη Roche Hellas Α.Ε.
ROLISPORIN Κεφτριαξόνη Vianex A.E.
RONEPEM Meropenem trihydrate Lyofin Ε.Π.Ε.
RULMENEM Meropenem trihydrate ΜΑΚ Α.Σ.Φ.Ε.
SANOCEF Cefprozil monohydrate
SANTAMER Meropenem trihydrate Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
SAXETIL Κεφουροξίμη Santa Pharma A.E.
SEDOPAN Κεφουροξίμη Norma Hellas A.E.
SEPTAX Ceftazidime pentahydrate Vianex A.E.
SOLUBILAX Κεφοταξίμη Alapis A.B.E.E.
SOLVETAN Ceftazidime pentahydrate GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
SPECTRACEF Κεφδιτορένη Faran Α.Β.Ε.Ε.
SPIROSINE Κεφοταξίμη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
STOPAREN Κεφοταξίμη Anfarm Hellas Α.Ε.
TELIOMON Cefprozil monohydrate Special Medicines Μ.Ι.Κ.Ε.
TOP 1 Cefprozil monohydrate
TRAVILAN Κεφτριαξόνη Anfarm Hellas Α.Ε.
TRIXILAN Κεφατριζίνη Χρίσπα Άλφα Φαρμακευτική Α.Ε.
UGOTREX Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Alapis A.B.E.E.
VABOREM Μεροπενέμη - Βαμπορμπακτάμη Menarini International Operations Luxembourg S.A.
VAGOTROSIN Βαλγκανσικλοβίρη Pharmathen Α.Β.Ε.Ε.
VEKFAZOLIN Κεφουροξίμη Angelini Pharma Hellas Α.Β.Ε.Ε.
VENCYP Κεφοταξίμη Medochemie Hellas Α.Ε.
VERACOL Ceftriaxone sodium trisesquihydrate Demo Α.Β.Ε.Ε.
VERAPIME Cefepime hydrochloride monohydrate Demo Α.Β.Ε.Ε.
VIFAZOLIN Κεφαζολίνη Vianex A.E.
YOKEL Κεφουροξίμη Bros E.Π.Ε
ZAMALIN Cefprozil monohydrate Rafarm Α.Β.Ε.Ε.
ZAVICEFTA Ceftazidime pentahydrate - Αβιβακτάμη Pfizer Ireland Pharamceuticals Ltd
ZEFIPIME Cefepime dihydrochloride monohydrate Vocate Α.Ε.
ZERBAXA Κεφτολοζάνη - Ταζομπακτάμη Merck Sharp & Dohme B.V.
ZETAGAL Κεφουροξίμη Elpen A.E.
ZILISTEN Κεφουροξίμη Demo Α.Β.Ε.Ε.
ZINACEF Κεφουροξίμη GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
ZINADOL Κεφουροξίμη GlaxoSmithKline Α.Β.Ε.Ε.
ZINFORO Ceftaroline fosamil acetic acid solvate monohydrate Pfizer Ireland Pharamceuticals Ltd
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.