Τίτλοι κωδικού
Κατάταξη ομάδας
Περιεχόμενα ομάδας
Δραστικές ουσίες ομάδας
Η κεφδιτορένη είναι μία από του στόματος χορηγούμενη κεφαλοσπορίνη γ' γενεάς και ασκεί την αντιβακτηριακή της δράση μέσω αναστολής της σύνθεσης του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος, λόγω της συγγένειας της με τις πρωτεΐνες που συνδέονται με την πενικιλίνη (PBPs).
Η κεφιξίμη (cefixime) είναι ένα αντιβιοτικό της οικογένειας των β-λακταμικών, της ομάδας των κεφαλοσπορινών 3ης γενεάς. Η κεφιξίμη είναι μια κεφαλοσπορίνη χορηγούμενη από το στόμα, η οποία ασκεί in-vitro βακτηριοκτόνο δράση εναντίον μεγάλης ποικιλίας Gram-θετικών και Gram-αρνητικών μικροοργανισμών.
Η κεφμενοξίμη (cefmenoxime) είναι μία ημισυνθετική κεφαλοσπορίνη τρίτης γενιάς, η οποία δρα αναστέλλοντας την σύνθεση του βακτηριακού τοιχώματος. Η κεφμενοξίμη είναι σταθερή στην επίδραση ποικίλων β-λακταμασών, συμπεριλαμβάνοντας τις πενικιλλινάσες και μερικές κεφαλοσπορινάσες.
Η κεφοταξίμη είναι μία κεφαλοσπορίνη γ' γενεάς και η αντιμικροβιακή δράση της συνίσταται στην αναστολή σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος των μικροβίων.
Ο μηχανισμός δράσης της κεφποντοξίμης βασίζεται στην αναστολή της σύνθεσης του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος. Η κεφποντοξίμη είναι ιδιαίτερα σταθερή στις β-λακτάμασες και έχει βακτηριοκτόνο δράση σε ένα ευρύ φάσμα θετικών κατά Gram και αρνητικών κατά Gram βακτηρίων.
Η κεφταζιδίμη (ceftazidime) είναι ένα β-λακταμικό ημισυνθετικό, ευρέος φάσματος αντιβιοτικό (κεφαλοσπορίνη γ' γενεάς) για παρεντερική χορήγηση. Η κεφταζιδίμη έχει βακτηριοκτόνο δράση, αναστέλλοντας τα ένζυμα τα απαραίτητα για την σύνθεση του κυτταρικού τοιχώματος.
Η κεφτιμπουτένη (ceftibuten) ανήκει στις κεφαλοσπορίνες γ' γενεάς και ασκεί της βακτηριοκτόνο δράση της συνδεόμενη με τις απαραίτητες πρωτεΐνες-στόχους του βακτηριακού κυτταρικού τοιχώματος. Αυτή η σύνδεση οδηγεί σε αναστολή της σύνθεσης του κυτταρικού τοιχώματος.
Η κεφτριαξόνη (ceftriaxone) είναι ένα μακράς δράσης, ευρέος φάσματος αντιβιοτικό της τάξης των κεφαλοσπορινών γ' γενεάς, για παρεντερική χρήση. Η βακτηριοκτόνος ενέργεια της κεφτριαξόνης προκύπτει από την αναστολή της σύνθεσης του τοιχώματος των κυττάρων. Η κεφτριαξόνη ενεργεί in vitro εναντίον ενός ευρέος φασματος κατά Gram-αρνητικών και Gram-θετικών μικροοργανισμών.