Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Προϊόντα αίματος

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 02.12

Πρόκειται για σκευάσματα πρωτεΐνών που προέρχονται από ανθρώπινο αίμα ή πλάσμα και οι οποίες χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς. Όταν χορηγούνται φαρμακευτικά προϊόντα που παρασκευάζονται με βάση το ανθρώπινο αίμα ή πλάσμα, δεν είναι δυνατόν να αποκλεισθεί εντελώς το ενδεχόμενο μετάδοσης λοιμογόνων παραγόντων και νόσησης. Tο ίδιο ισχύει και για παθογόνους παράγοντες άγνωστης μέχρι στιγμής φύσης. Για ελαχιστοποίηση του κινδύνου λαμβάνεται σειρά κατάλληλων μέτρων, επιλογή και έλεγχος αιμοδοτών, έλεγχος των δεξαμενών πλάσματος, ενώ στη διαδικασία παραγωγής του περιλαμβάνονται στάδια απομάκρυνσης/αδρανοποίησης λοιμογόνων παραγόντων. Συνιστάται επίσης να γίνονται εμβολιασμοί για ηπατίτιδα Α και Β σε ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτικά προϊόντα που προέρχονται από ανθρώπινο αίμα ή πλάσμα.

Στο κεφάλαιο αυτό συμπεριλαμβάνονται λόγω της χρήσης τους ως ινωδολυτικά ή αιμοστατικά και προϊόντα που είναι βιοτεχνολογικά και δεν προέρχονται από ανθρώπινο αίμα ή πλάσμα, αλλά ασκούν όμοια δράση.

Περιεχόμενα κεφαλαίου

Εθνικό συνταγολόγιο

02 Φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος

02.12 Προϊόντα αίματος

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία
Σύντομη περιγραφή

Η οκτοκόγη άλφα (πλήρους μήκους ανασυνδυασμένος ανθρώπινος παράγοντας πήξης VIII (rDNA)) είναι μια κεκαθαρμένη πρωτεΐνη που περιέχει 2.332 αμινοξέα. Παράγεται με τεχνολογία ανασυνδυασμένου DNA σε βρεφικά νεφρικά κύτταρα κρικητών (BHK) στα οποία έχει εισαχθεί γονίδιο ανθρώπινου παράγοντα VIII.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
BENEFIX Νονακόγη άλφα
BERIPLEX Factor II (Prothrombin) - Factor VII (proconvertin) - Factor IX (monoclonal antibody purified) - ... CSL Behring Ε.Π.Ε.
PROLASTIN Alpha 1-proteinase inhibitor
RECOMBINATE Factor VIII (antihemophilic factor) Baxter Hellas Ε.Π.Ε.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.