Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Αντιθρομβίνη άλφα (Antithrombin Alfa)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 02.12.01

Παρασκεύασμα ανθρώπινης αντιθρομβίνης παραγόμενο με την τεχνική του ανασυνδυασμένου DNA.

Ενδείξεις: Προφύλαξη από φλεβική θρομβοεμβολή κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων σε ασθενείς με συγγενή ανεπάρκεια αντιθρομβίνης. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ηπαρίνη ή ηπαρίνη ΧΜΒ.

Αντενδείξεις: Υπερευαισθησία στα συστατικά ή σε πρωτεΐνες αιγός.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Κεφαλαλγία, ζάλη, ναυτία, αιμορραγίες πριν και μετά την επέμβαση. Ενίοτε αντιδράσεις υπερευαισθησίας.

Αλληλεπιδράσεις: Οι ηπαρίνες και τα αντιπηκτικά φάρμακα επιτείνουν τη δράση της. Δεν έχουν διεξαχθεί μελέτες με άλλες ουσίες.

Προσοχή στη χορήγηση: Στενή παρακολούθηση για τυχόν εμφάνιση σημείων αλλεργικών ή ανοσολογικών αντιδράσεων. Τακτικός έλεγχος του βαθμού της επιτυγχανόμενης αντιπηκτικότητας (προσδιορισμός χρόνου μερικής θρομβοπλαστίνης-aΡΤΤ- και στάθμης της αντιθρομβίνης). Δεν υπάρχει εμπειρία για δοσολογικές συστάσεις κατά την κύηση.

Δοσολογία: Η δόση εφόδου σε διεθνείς μονάδες (IU/ώρα) καθορίζεται από τον τύπο [(100 - στάθμη αντιθρομβίνης ασθενούς προ της θεραπείας ) /2.28] x Σωματικό Βάρος σε kg] και αποσκοπεί στην επίτευξη επιπέδων δραστικότητας αντιθρομβίνης 100. Ακολουθεί δόση συντήρησης (IU/ώρα) που καθορίζεται από τον τύπο [(100 - στάθμη αντιθρομβίνης ασθενούς προ της θεραπείας ) /10.22] x Σωματικό Βάρος σε kg] και αποσκοπεί στη διατήρηση επιπέδων δραστικότητας αντιθρομβίνης 80-120. Συνήθης δόση συντήρησης σε χειρουργικούς ασθενείς 4-5 IU/ kg /ώρα.

Φαρμακευτικά προϊόντα

ATRYN/Leo Denmark: pd.sol.inf 1750iu/vial x 10

+ Recombinant Human Antithrombin

Εθνικό συνταγολόγιο

02 Φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος

02.12 Προϊόντα αίματος

02.12.01 Αντιθρομβίνη άλφα (Antithrombin Alfa)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.