Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Δροτρεκογίνη άλφα (ενεργοποιημένη) [Drotrecogin Alfa (Αctivated)]

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 02.12.02

Πρόκειται για μορφή της ενδογενούς ενεργοποιημένης πρωτεΐνης C που έχει παραχθεί με τη μέθοδο του ανασυνδυασμένου DNA.

Ενδείξεις: Βοηθητική θεραπεία ασθενών με σοβαρή σηψαιμία και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Aντενδείξεις: Εσωτερική αιμορραγία, γνωστή αιμορραγική διάθεση εκτός από την οφειλόμενη στη σηψαιμία, καταστάσεις με αυξημένο κίνδυνο αιμορραγίας (πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, κρανιακός τραυματισμός, εγκεφαλική αιμορραγία εντός των προηγουμένων 3 μηνών, γαστρορραγία εντός των προηγουμένων 6 εβδομάδων), εγκεφαλική αγγειακή δυσπλασία, εγκεφαλικό ανεύρυσμα ή όγκοι, σοβαρή ηπατοπάθεια, θρομβοπενία, κύηση (εκτός εάν κριθεί απαραίτητο), γαλουχία, γνωστή υπερευαισθησία στη θρομβίνη βοοειδών.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Αιμορραγίες από διάφορα όργανα, κεφαλαλγία, πόνοι, εκχυμώσεις.

Αλληλεπιδράσεις-Προσοχή στη χορήγηση: Η αγωγή να αρχίζει εντός 48 και κατά προτίμηση εντός 24 ωρών από την έναρξη της πρώτης επιβεβαιωμένης ανεπάρκειας οργάνου. Σε συχχορήγηση φαρμάκων που δρουν στην αιμόσταση (ηπαρίνη, θρομβολυτικά, αντιπηκτικά από του στόματος, αντιθρομβίνη, ιρουδίνες, ασπιρίνη και άλλα αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα, ιλοπρόστη) θα πρέπει να σταθμιστούν οι κίνδυνοι για την αναγκαιότητα χορήγησης του φαρμάκου, το οποίο ενδέχεται να προκαλέσει αιμορραγίες. Εάν κατά τη διάρκεια της χορήγησης απαιτηθεί κάποια επέμβαση που έχει κίνδυνο αιμορραγίας η αγωγή διακόπτεται τουλάχιστον 2 ώρες πριν την επέμβαση και ξαναρχίζει 12 ώρες μετά. Εργαστηριακή παρακολούθηση της αιμόστασης (χρόνοι μερικής θρομβοπλαστίνης και προθρομβίνης, αριθμός αιμοπεταλίων).

Δοσολογία: 24μg/kg/ώρα σε συνεχή ενδοφλέβια έγχυση για συνολική διάρκεια 96 ωρών. Δεν συνιστάται σε παιδιά και εφήβους < 18 ετών.

Φαρμακευτικά προϊόντα

XIGRIS/Eli-Lilly The Netherlands: pd.sol.inf 5mg/vial x 1, 20mg/vial x 1

+ Recombinant activated Protein C

Εθνικό συνταγολόγιο

02 Φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος

02.12 Προϊόντα αίματος

02.12.02 Δροτρεκογίνη άλφα (ενεργοποιημένη) [Drotrecogin Alfa (Αctivated)]

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Δροτρεκογίνη άλφα

Η δροτρεκογίνη άλφα (drotrecogin alfa) είναι μία ανασυνδυασμένη μορφή της φυσικής ενεργοποιημένης πρωτεΐνης C του ανθρωπίνου πλάσματος, από την οποία διαφέρει μόνο ως προς τους μοναδικούς ολιγοσακχαρίτες στο υδατανθρακικό τμήμα του μορίου. Η Ενεργοποιημένη Πρωτεΐνη C είναι ένας καθοριστικός ρυθμιστικός παράγοντας της διαδικασίας της πήξης. Περαιτέρω, η Ενεργοποιημένη Πρωτεΐνη C είναι ένας σημαντικός ρυθμιστής της συστηματικής ανταπόκρισης σε λοίμωξη και έχει αντιθρομβωτικές και προϊνωδολυτικές ιδιότητες. Η δροτρεκογίνη άλφα έχει όμοιες ιδιότητες με την ενδογενή ανθρώπινη Ενεργοποιημένη Πρωτεΐνη C.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.