Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Παράγοντας Von Willebrand ανθρώπινος (Human von Willebrand Factor)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 02.12.06

Ενδείξεις: Πρόληψη και θεραπεία αιμορραγικών επεισοδίων σε ασθενείς με νόσο von Willebrand (vW) όταν η αγωγή με δεσμοπρεσσίνη δεν είναι αποτελεσματική ή αντενδείκνυται.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Αντιδράσεις υπερευαισθησίας με ρίγη, ερύθημα, κνίδωση, υπόταση, ταχυκαρδία, εμέτους μέχρι καταπληξίας (shock). Επίσης πυρετός, ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι του παράγοντα vW, θρομβωτικά επεισόδια, ιδιαίτερα εάν αναπτυχθούν υπέρμετρα επίπεδα παράγοντα vW.

Αλληλεπιδράσεις: Δεν υπάρχουν γνωστές.

Προσοχή στη χορήγηση: Στενή παρακολούθηση για ανίχνευση πρώιμων σημείων υπερευαισθησίας ή θρομβώσεων, ιδιαίτερα σε άτομα με επιρρέπεια σε αυτές. Παρακολούθηση της στάθμης του παράγοντα vW. Εάν είναι υψηλή υπάρχει κίνδυνος θρομβώσεων, εάν είναι χαμηλή είναι ενδεχόμενο ότι έχει αναπτυχθεί ανασταλτής. Πρόληψη λοιμώξεων από μολυσμένο αίμα παρά τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποιούν οι εταιρείες παραγωγής. Ο έλεγχος αφορά τους ιούς του AIDS, των ηπατιτίδων B και C και τον παρβοϊό Β19 (επικίνδυνος σε έγκυες γυναίκες, σε ανοσοκατασταλμένα άτομα και σε πάσχοντες από αιμολυτική αναιμία). Σε κύηση και γαλουχία μόνον εάν κριθεί απαραίτητο. Το αιμοστατικό αποτέλεσμα απαιτεί τη συγχορήγηση και του παράγοντα VIII (FVIII:C).

Δοσολογία: Η πρώτη δόση είναι 40-80 IU/kg από κοινού με 20-40 IU/kg του παράγοντα VIII. Συνήθως χορηγείται 1-12 ώρες πριν από τη χειρουργική επέμβαση ανάλογα με το είδος της. Αιμόσταση εξασφαλίζεται όταν η δραστικότητα του παράγοντα VIII είναι ή φθάσει στα 0.4 IU/ml (40%).

Φαρμακευτικά προϊόντα

WILFACTIN/Vianex: ps.inj.sol 1000iu/10ml-vial x 1 + 1vial x 10ml-solv

Εθνικό συνταγολόγιο

02 Φάρμακα παθήσεων κυκλοφορικού συστήματος

02.12 Προϊόντα αίματος

02.12.06 Παράγοντας Von Willebrand ανθρώπινος (Human von Willebrand Factor)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία Σύντομη περιγραφή
Παράγοντας Von Willebrand

Ο παράγοντας von Willebrand επιτρέπει την αποκατάσταση των διαταραχών της αιμόστασης σε ασθενείς με ανεπάρκεια στον παράγοντα αυτόν.

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.