Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

LAMISIL ONCE CUT.SOL 1% (W/W) ή (10MG/1G) TUB x 4 G

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
LAMISIL
Μορφή
Δερματικό διάλυμα
Συγκέντρωση
10MG/G

Ενδείξεις

Το Lamisil ONCE ενδείκνυται στη θεραπεία της δερματομυκητίασης ποδών (tinea pedis πόδι του αθλητή) για ενήλικες (βλέπε παράγραφο 4.4).

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δερματική χρήση.

Δοσολογία

Ενήλικες

Μία και μόνη εφαρμογή.

Το Lamisil ONCE θα πρέπει να εφαρμόζεται μία φορά και στα δύο πόδια, ακόμα και στην περίπτωση που οι βλάβες είναι ορατές μόνο στο ένα πόδι. Αυτό εξασφαλίζει την εξαφάνιση των μυκήτων (δερματόφυτα) οι οποίοι μπορεί να υπάρχουν σε περιοχές του ποδιού όπου δεν υπάρχουν ορατές βλάβες.

Δοσολογία σε ειδικούς πληθυσμούς

Παιδιατρικός πληθυσμός

Η ασφάλεια του Lamisil ONCE σε παιδιά δεν έχει καθιερωθεί.

Η χρήση του επομένως δε συνίσταται σε ασθενείς ηλικίας μικρότερης των 18 ετών.

Τρόπος χορήγησης

Οι ασθενείς θα πρέπει να πλένουν και να στεγνώνουν και τα δύο πόδια και χέρια πριν την εφαρμογή του φαρμακευτικού προϊόντος. Πρώτα θα πρέπει να περιποιούνται το ένα πόδι και έπειτα το άλλο.

Ξεκινώντας μεταξύ των δακτύλων των ποδιών, οι ασθενείς θα πρέπει να εφαρμόζουν ένα λεπτό στρώμα σε όλη την επιφάνεια ακόμα και μεταξύ των δακτύλων, καθώς και στα πέλματα και στα πλάγια του ποδιού έως και σε ύψος 1,5 cm. To φαρμακευτικό προϊόν θα πρέπει να εφαρμόζεται με τον ίδιο τρόπο και στο άλλο πόδι, ακόμα και αν το δέρμα φαίνεται υγιές. Το φαρμακευτικό προϊόν θα πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει για 1-2 λεπτά για να σχηματιστεί ένα στρώμα (film). Οι ασθενείς θα πρέπει έπειτα να πλένουν τα χέρια τους. Δεν θα πρέπει να γίνεται μάλαξη του Lamisil ONCE στο δέρμα.

Για καλύτερα αποτελέσματα, η υπό θεραπεία περιοχή δεν θα πρέπει να πλένεται για 24 ώρες μετά την εφαρμογή. Συνιστάται, επομένως, το Lamisil ONCE να εφαρμόζεται μετά το ντους ή το μπάνιο και να περιμένετε μέχρι την ίδια ώρα την επόμενη μέρα πριν να πλύνετε τα πόδια σας ξανά· μετά το πλύσιμο, τα πόδια πρέπει να στεγνώνονται με ήπιες κινήσεις

Οι ασθενείς θα πρέπει να χρησιμοποιούν την απαιτούμενη ποσότητα για την κάλυψη και των δύο ποδιών, όπως εξηγείται παραπάνω. Οποιαδήποτε ποσότητα του φαρμάκου που δεν χρησιμοποιήθηκε θα πρέπει να πετιέται.

H ανακούφιση από τα κλινικά συμπτώματα συμβαίνει συνήθως σε μερικές ημέρες. Αν δεν υπάρξουν σημεία βελτίωσης μετά από μία εβδομάδα, η διάγνωση πρέπει να αναθεωρείται και οι ασθενείς θα πρέπει να επισκέπτονται γιατρό. Δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με επαναληπτική θεραπεία με το Lamisil ONCE. Επομένως, δεν συνιστάται δεύτερη θεραπεία για ένα συγκεκριμένο επεισόδιο δερματομυκητίασης “ποδιού του αθλητή”.

Ηλικιωμένοι ασθενείς

Δεν απαιτείται διαφοροποίηση της δοσολογίας.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Σε περίπτωση ακούσιας κατάποσης, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ποσότητα του περιεχόμενου οινοπνεύματος (81.05% w/w) στο Lamisil ONCE.

Υπερδοσολογία είναι απίθανο να συμβεί καθώς το φαρμακευτικό προϊόν προορίζεται για τη χρήση μίας και μόνο δόσης στο δέρμα και το σωληνάριο περιέχει την ποσότητα που είναι απαραίτητη για μία εφαρμογή. Η τυχαία κατάποση ενός σωληναρίου 4g του προϊόντος που περιέχει 40 mg τερβιναφίνης, είναι πολύ μικρότερη από ένα δισκίο Lamisil 250mg (μονάδα δόσης από του στόματος για ενήλικες). Ωστόσο, σε περίπτωση ακούσιας κατάποσης αρκετών σωληναρίων Lamisil ONCE, οι αναμενόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται κατά την υπερδοσολογία με δισκία Lamisil (π.χ. κεφαλαλγία, ναυτία, επιγαστρικό άλγος και ζάλη).

Αντιμετώπιση υπερβολικής δόσης

Σε περίπτωση ακούσιας κατάποσης, η συνιστώμενη θεραπεία της υπερδοσολογίας περιλαμβάνει την απομάκρυνση της δραστικής ουσίας, κυρίως μέσω χορήγησης ενεργού άνθρακα, καθώς και την παροχή συμπτωματικής υποστηρικτικής θεραπείας, εάν απαιτηθεί.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Καλυμμένο με αλουμίνιο σωληνάριο (laminated) 4g (πολυαιθυλένιο-αλουμίνιο-πολυαιθυλένιο) με βιδωτό πώμα πολυαιθυλενίου.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Να φυλάσσεται στην αρχική συσκευασία για προστασία από το φως. Να μην φυλάσσεται σε θερμοκρασία άνω των 30°C.

Ημερομηνία λήξης

Χρόνος ζωής: 3 χρόνια.

Σχετικό SPC

Lamisil ONCE δερματικό διάλυμα 1%.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2015: LAMISIL ONCE Δερματικό διάλυμα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.