Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

PROCTO SYNALAR-N RECT.CREAM 0,01%+2% TUB x 15 G

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
PROCTO-SYNALAR N
Μορφή
Κρέμα
Συγκέντρωση
0.1MG/G (1) + 20MG/G (2)

Αντενδείξεις

Το PROCTO-SYNALAR N αντενδείκνυται σε ασθενείς που παρουσιάζουν υπερευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά του.

Το PROCTO-SYNALAR N αντεδείκνυται για οφθαλμική χρήση επίσης σε βαριά νεφρική νόσο με εξαίρεση το νεφρωσικό σύνδρομο, σε ψύχωση ή σε προδιάθεση για ψύχωση, σε ενεργή φυματίωση, σε λοιμώδη νοσήματα, σε αιμορραγική διάθεση και όταν πρόκειται να γίνει εμβολιασμός. Τα κορτικοστεροειδή δυνατόν να προκαλέσουν καταρράκτη και αύξηση της ενδοφθαλμίου πιέσεως όταν χρησιμοποιούνται τοπικά στα βλέφαρα.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Να αποφεύγεται η μακρόχρονη χρήση στα παιδιά. Σε περίπτωση εμφανίσεως λοιμώξεως συνιστάται η χορήγηση του κατάλληλου αντιμικροβιακού ή αντιμυκητιασικού παράγοντα, εάν όμως η λοίμωξη δεν ελέγχεται τότε συνίσταται η διακοπή του φαρμάκου μέχρις ότου η λοίμωξη ελεγχθεί πλήρως.

Βασική σύσταση: να μην γίνεται χρήση τοπικού κορτικοστεροειδούς πέραν των τριών εβδομάδων χωρίς την επανεξέταση του αρρώστου από τον ειδικό γιατρό.

Ασυμβατότητες

Καμιά γνωστή.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Το PROCTO-SYNALAR N είναι γενικά καλά ανεκτό. Σπάνια στην αρχή της θεραπείας μπορεί να εμφανιστεί αίσθημα καύσου ή κνησμού, που υποχωρεί με την πάροδο της θεραπείας.

Το PROCTO-SYNALAR N πρακτικά δεν προκαλεί ευαισθητοποίηση ή ερεθισμό. Σε σοβαρή τοπική ή γενικευμένη λοίμωξη πρέπει να εφαρμόζεται η κατάλληλη αντιμικροβιακή θεραπεία.

Γενικές παρενέργειες μετά μακροχρόνια τοπική χρήση: Καταστολή της λειτουργίας του φλοιο-επινεφριδικού άξονα, πτώση του επιπέδου της κορτιζόλης στο πλάσμα, σύνδρομο CUSHING.

Τοπικές μετά μακροχρόνια τοπική χρήση: Τροποποίηση κλινικής εικόνας επί ακαίρου ή τοπικής χρήσεως (μυκητιάσεις, ψώρα), μικροβιακές λοιμώξεις - τοπικές (έναρξη λανθάνουσας λοιμώξεως ή επιδείνωση εξελισσόμενης), θερινή ιδρώα, εξανθήματα υπό μορφή ροδόχρου ακμής, μυκητιασικές λοιμώξεις, έναρξη μολυσματικής τερμίνθου και οξυτενών κονδυλωμάτων, αναστολή επουλώσεως τραυμάτων, ακμοειδή στοιχεία ή φλυκταίνωση, επιδείνωση γλαυκώματος, υποτροπή φλυκταινώδους ψωριάσεως επί διακοπής τής θεραπείας (REBOUND PHENOMENON), ατροφίες διάχυτες υπό μορφή ουλής, γραμμοειδείς ραβδώσεις, ευρυαγγείες, εξανθήματα πορφυρικά, ερύθημα διάχυτο, βλατιδοφυσαλλιδώδη άτυπα εξανθήματα, αλλεργική υπερευαισθησία, τοπική υπερτρίχωση.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Δεν υπάρχει καμιά γνωστή αναφορά για αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Κύηση

Όπως συμβαίνει με όλα τα κορτικοστεροειδή, έτσι και με το PROCTO-SYNALAR N δεν συνιστάται η παρατεταμένη χορήγησή του κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο της κυήσεως.

Γαλουχία

Δεν υπάρχει καμμιά γνωστή αναφορά για την χρησιμοποίηση του φαρμάκου κατά τον θηλασμό. Να αποφεύγεται η μακροχρόνια χρήση κατά τον θηλασμό.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Δεν υπάρχει καμία γνωστή αναφορά για την επίδραση του φαρμάκου στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανημάτων.

Σχετικό SPC

PROCTO-SYNALAR N.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 1997: PROCTO-SYNALAR Κρέμα

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.