Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

ALOPEXY CUT.SOL 5% BTx1 (BOTTLE x 60 ML)Κίτρινο PET με βαθμονομημένο (πολυστυρένιο/PE) σταγονόμετρο

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
ALOPEXY
Μορφή
Δερματικό διάλυμα
Συγκέντρωση
50MG/ML

Ενδείξεις

Ανδρογενετική αλωπεκία μέτριας έντασης σε άνδρες.

Σημείωση: Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν δε συνιστάται σε γυναίκες λόγω της περιορισμένης του αποτελεσματικότητας και της υψηλής συχνότητας υπερτρίχωσης (37% των περιπτώσεων) μακριά από τις θέσεις εφαρμογής.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δερματική χρήση.

Μία δόση 1 ml πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα στο τριχωτό της κεφαλής αρχίζοντας από το κέντρο της πάσχουσας περιοχής. Συμμορφωθείτε με τη δοσολογία ανεξαρτήτως της περιοχής που θεραπεύεται.

Η συνολική δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 ml.

Απλώστε το προϊόν σε όλη την πάσχουσα περιοχή, χρησιμοποιώντας τις άκρες των δακτύλων. Πριν και μετά την εφαρμογή του διαλύματος, να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας. Τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής πρέπει να είναι εντελώς στεγνά πριν την εφαρμογή. Μην εφαρμόσετε το προϊόν σε άλλο σημείο του σώματος.

Μπορεί να απαιτηθεί θεραπεία με εφαρμογές δύο φορές την ημέρα για 2 μήνες, ώστε να φανεί η διέγερση της ανάπτυξης τριχοφυΐας.

Η έναρξη και ο βαθμός αναβλάστησης των μαλλιών μπορεί να ποικίλει μεταξύ των χρηστών. Παρόλο που οι τάσεις των δεδομένων υποδηλώνουν ότι νεότεροι χρήστες, οι οποίοι είναι φαλακροί για μικρότερο χρονικό διάστημα ή έχουν μικρότερη φαλάκρα στην κορυφή της κεφαλής είναι πιθανότερο να ανταποκριθούν, δεν μπορούν να προβλεφθούν ατομικές αποκρίσεις.

Ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι, εάν διακοπεί η θεραπεία, μπορεί να παρατηρηθεί επαναφορά στην αρχική κατάσταση μετά από 3 ή 4 μήνες.

To Alopexy 5% δε συνιστάται σε παιδιά κάτω των 18 ετών λόγω έλλειψης στοιχείων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Χρήση του σταγονόμετρου: Ένα δοσολογικό σταγονόμετρο επιτρέπει τη μέτρηση ακριβώς 1 ml διαλύματος που πρέπει να απλωθεί σε ολόκληρη την υπό θεραπεία περιοχή.

Χρήση της αντλίας εφαρμογής: Αφαιρέστε το κάλυμμα της φιάλης και ξεβιδώστε το πώμα. Βιδώστε τη δοσομετρική αντλία πάνω στη φιάλη.

Για να εφαρμόσετε: Στοχεύστε με την αντλία στο κέντρο της πάσχουσας περιοχής, πιέστε μία φορά και απλώστε με τις άκρες των δακτύλων σε όλη την πάσχουσα περιοχή. Επαναλάβετε συνολικά 6 φορές για να εφαρμόσετε δόση 1 ml. Ξεπλύνετε τον εφαρμοστή με ζεστό νερό μετά από κάθε χρήση.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Η κατά λάθος κατάποση μπορεί να προκαλέσει συστηματικές επιδράσεις λόγω αγγειοδιασταλτικής δράσης της minoxidil (5 ml διαλύματος περιέχουν 250 mg minoxidil, δηλαδή 2,5 φορές τη μέγιστη δόση που χρησιμοποιείται για χορήγηση από του στόματος σε ενήλικες που ακολουθούν θεραπεία για υπέρταση). Τα σημεία και συμπτώματα της πιθανής υπερδοσολογίας λέγεται ότι είναι καρδιαγγειακής φύσης, με πτώση της αρτηριακής πίεσης, ταχυκαρδία και κατακράτηση ύδατος/νατρίου. Η κατακράτηση ύδατος/νατρίου μπορεί να αντιμετωπιστεί με κατάλληλα διουρητικά και η ταχυκαρδία και η στηθάγχη με βήτα-αποκλειστή ή άλλο αναστολέα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος. Η συμπτωματική υπόταση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενδοφλέβιο διάλυμα φυσιολογικού ορού. Η χρήση συμπαθομιμητικών όπως νοραδρεναλίνη και αδρεναλίνη πρέπει να αποφεύγεται λόγω υπερβολικής καρδιακής διέγερσης.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Φιάλη των 60 ml (κίτρινο γυαλί) με βαθμονομημένο (πολυστυρένιο/ΡΕ) σταγονόμετρο. Συσκευασία που περιέχει 1 ή 3 φιάλες.

Φιάλη των 60 ml (κίτρινο PET) με βαθμονομημένο (πολυστυρένιο/ΡΕ) σταγονόμετρο και αντλία μέτρησης με εφαρμοστή. Συσκευασία που περιέχει 1 ή 3 φιάλες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Δεν εφαρμόζεται.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Δεν υπάρχουν ειδικές οδηγίες διατήρησης για το προϊόν αυτό.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής

Πριν το άνοιγμα: 36 μήνες.

Μετά το πρώτο άνοιγμα: 1 μήνας.

Σχετικό SPC

ALOPEXY 5%, δερματικό διάλυμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2011: ALOPEXY

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.