Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

FLIXOTIDE NEBULES INH.SUS.N 0,5MG/DOSE BTx10 ΠΛΑΣΤ. ΦΥΣΙΓΓΕΣ ΤΩΝ 2ML ΠΛΑΣΤ. ΦΥΣΙΓΓΕΣ ΤΩΝ 2ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
FLIXOTIDE
Μορφή
Εναιώρημα για εισπνοή με εκνεφωτή
Συγκέντρωση
0.5MG/2ML

Ενδείξεις

Προφυλακτική αντιμετώπιση σοβαρού βρογχικού άσθματος σε ενήλικες και εφήβους άνω των 16 ετών.

Οι σοβαρές μορφές άσθματος απαιτούν τακτική ιατρική παρακολούθηση επειδή μπορεί να επέλθει θάνατος. Ασθενείς με σοβαρό άσθμα έχουν μόνιμα συμπτώματα και συχνές εξάρσεις, με περιορισμένη φυσική ικανότητα και τιμές μέγιστης εκπνευστικής ροής χαμηλότερες από 60% των φυσιολογικών, με διακυμάνσεις που φθάνουν σε ποσοστό μεγαλύτερο από 30% και οι οποίες συνήθως δεν επανέρχονται πλήρως στις φυσιολογικές τιμές μετά τη χορήγηση ενός βρογχοδιασταλτικού.

Αυτοί οι ασθενείς χρειάζονται υψηλές δόσεις εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς (βλέπε δοσολογία) ή θεραπεία με κορτικοστεροειδή από το στόμα. Αιφνίδια επιδείνωση των συμπτωμάτων μπορεί να απαιτήσει αύξηση στη δοσολογία της κορτικοθεραπείας, η οποία θα πρέπει να χορηγείται με άμεση ιατρική παρακολούθηση.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Τα Flixotide Nebules πρέπει να χορηγούνται σε εισπνοές με την χρήση απλού νεφελοποιητή, σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού. Δεδομένου ότι η λήψη του φαρμάκου μπορεί να επηρεάζεται από μία σειρά παραγόντων, παρακαλείσθε να ακολουθείτε τις οδηγίες που συνιστώνται από τον παραγωγό του νεφελοποιητή.

Γενικά δεν συνιστάται η χρήση των Flixotide Nebules με νεφελοποιητές υπερήχων. Το fluticasone propionate που χορηγείται με εισπνοές δεν πρέπει να ενίεται παρεντερικά.

Το fluticasone propionate προορίζεται για εισπνοές από το στόμα και συνιστάται η χρήση επιστομίου. Αν είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση μάσκας προσώπου, τότε μπορεί να γίνει ρινική εισπνοή.

Για να υποβοηθηθεί η χορήγηση μικρών όγκων εναιωρήματος ή αν είναι επιθυμητή η χορήγηση παρατεταμένης διάρκειας, το εναιώρημα fluticasone propionate για εισπνοές είναι δυνατόν να αραιωθεί αμέσως πριν τη χρήση με ενέσιμο διάλυμα χλωριούχου νατρίου.

Επειδή πολλοί νεφελοποιητές λειτουργούν σε βάση συνεχούς ροής είναι πιθανό το εισπνεόμενα φάρμακο να αποδεσμευθεί στο γύρω περιβάλλον.

Επομένως τα Flixotide Nebules θα πρέπει να χορηγούνται σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία όταν διάφοροι ασθενείς μπορεί να χρησιμοποιούν νεφελοποιητές ταυτόχρονα.

Δοσολογία

Ενήλικοι και έφηβοι άνω των 16 ετών: 500-2000 μικρογραμμάρια δύο φορές την ημέρα.

Οι ασθενείς θα πρέπει να παίρνουν μία αρχική δόση εισπνοών fluticasone propionate η οποία θα είναι κατάλληλη για την σοβαρότητα της πάθησής τους.

Στη συνέχεια η δόση προσαρμόζεται μέχρι να επιτευχθεί ο έλεγχος και πρέπει να μειώνεται στην κατώτατη δόση στην οποία παρατηρείται αποτελεσματικός έλεγχος του άσθματος.

Ασθενείς ειδικών ομάδων: Δεν χρειάζεται ρύθμιση της δοσολογίας σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Οξεία: Εισπνοή του φαρμάκου σε υπερβολικές δόσεις συγκριτικά με τις συνιστώμενες μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή καταστολή της επινεφριδιακής λειτουργίας. Στην περίπτωση αυτή δεν χρειάζεται να γίνει καμία επείγουσα ενέργεια.

Σ' αυτούς τους ασθενείς η θεραπεία με Flixotide Nebules θα πρέπει να συνεχίζεται με μειωμένη δοσολογία με την οποία ελέγχεται επαρκώς το άσθμα. Η φυσιολογική λειτουργία των επινεφριδίων επανέρχεται σε λίγες ημέρες και αυτό πιστοποιείται με τη μέτρηση της κορτιζόλης του πλάσματος.

Χρόνια: Η χρήση του Flixotide Nebules σε δόσεις που υπερβαίνουν τις συνιστώμενες για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να οδηγήσει σε κάποιο βαθμό καταστολής της επινεφριδιακής λειτουργίας.

Σ' αυτήν την περίπτωση συνιστάται έλεγχος της επινεφριδιακής επάρκειας. Η θεραπεία με Flixotide Nebules θα πρέπει να συνεχίζεται με μειωμένη δοσολογία για τον έλεγχο του άσθματος.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Τα Flixotide Nebules φέρονται σε φύσιγγες πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας των 2ml. Τα Nebules είναι μέσα σε φάκελο αλουμινίου. Κάθε κουτί περιέχει 10 φύσιγγες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη χρήση του νεφελοποιητή.

Πριν από τη χρήση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο της φύσιγγας είναι καλά αναμεμιγμένο.

Ενώ κρατάτε οριζόντια τη φύσιγγα, από την άκρη με την ετικέτα, τινάξτε το άλλο άκρο μερικές φορές και ανακινείστε. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές έως ότου το σύνολο των περιεχομένων της φύσιγγας έχει αναμιχθεί πλήρως. Για να ανοίξετε τη φύσιγγα, γυρίστε το καπάκι στην κορυφή της φύσιγγας.

Αραίωση: Αραιώστε με Ενέσιμο Χλωριούχο Νάτριο ΒΡ, αν χρειάζεται. Απορρίψτε το μη χρησιμοποιημένο εναιώρημα μέσα στο νεφελοποιητή.

Συνιστάται να χορηγείται μέσω επιστομίου. Αν χρησιμοποιείτε μάσκα για το πρόσωπο, προφυλάξτε το δέρμα με προφυλακτική κρέμα η πλένοντας καλά το πρόσωπο μετά τη χορήγηση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Τα Flixotide Nebules πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία μικρότερη των 30°C.

Nα μην καταψύχεται και να προστατεύεται από το φως.

Μετά το άνοιγμα των Nebules από το φάκελο αλουμινίου, θα πρέπει να προστατεύονται από το φως και να χρησιμοποιούνται εντός 28 ημερών.

Τα ανοιγμένα Nebules θα πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο και να χρησιμοποιούνται εντός 12 ωρών από το άνοιγμα.

Τα Nebules να φυλάσσονται σε όρθια θέση.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 36 μήνες.

Σχετικό SPC

Flixotide Nebules.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2012: FLIXOTIDE Nebules Εναιώρημα για εισπνοή με εκνεφωτή

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.