Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

FENISTIL PR.CAP 4MG/CAP BTx20 (BLIST 2x10)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
FENISTIL
Μορφή
Καψάκιο, παρατεταμένης αποδέσμευσης, σκληρό
Συγκέντρωση
4MG/CAP

Φαρμακοδυναμική

Η διμενθιδένη είναι αντιισταμινικό της ομάδας των αλκυλαμινών. Είναι αποκλειστής των Η1 υποδοχέων της ισταμίνης. Παρουσιάζει ισχυρή ικανότητα σύνδεσης με αυτούς τους υποδοχείς. Έχει ήπια αντιχολινεργική και ηρεμιστική δράση. Μειώνει σημαντικά την υπερδιαπερατότητα των τριχοειδών, που έχει σχέση με άμεσες αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Σαν ανταγωνιστής των Η1 υποδοχέων, η διμενθιδένη δεν επηρεάζει την προκαλούμενη από την ισταμίνη αύξηση της γαστρικής έκκρισης. Επιπλέον η μηλεϊνική διμεθινδένη έχει εκδηλώσει σχεική αντικινική και ασθενή αντιχολινεργική δράση.

Σε συνδυασμό με Η2 αντιισταμινικά καταστέλλει σχεδόν όλες τις κυκλοφορικές επιδράσεις της ισταμίνης. Σε μία δερματική δοκιμασία πρόκλησης με ισταμίνη, η διάρκεια της αντιισταμινικής δράσης μιας εφ άπαξ δόσης Fenistil (κάψουλες 4mg/cap) ήταν τουλάχιστον 24 ώρες. Στο συνιστώμενο δοσολογικό σχήμα, σε δοκιμασίες σχετιζόμενες με την ασφάλεια του φαρμάκου, δεν παρατηρήθηκε καμία στατιστικώς σημαντική διαφορά με το placebo.

Φαρμακοκινητική

Μετά από εφ άπαξ χορήγηση κάψουλας βραδείας αποδέσμευσης 4mg, η μέγιστη συγκέντρωση της διμενθένης στον ορό επιτυγχάνεται εντός 7 έως 12 ωρών. Ο χρόνος ημίσειας ζωής είναι περίπου 11 ώρες. Μετά από επανειλημμένη χορήγηση καψουλών 4mg η διμενθιδένη ακολουθεί γραμμική κινητική και δεν παρατηρείται συσσώρευση. Σε συγκεντρώσεις από 0,09μg/ml έως 2μg/ml το 90% περίπου της διμεθινδένης συνδεέεται με τις πρωτεϊνες του πλάσματος. Οι αντιδράσεις μεταβολισμού περιλαμβάνουν υδροξυλίωση και μεθοξυλίωση του μορίου. Η διμεθινδένη και οι μεταβολίτες της αποβάλλονται από τη χολή και τα ούρα.

Ενεργά συστατικά

6LL60J9E0O - DIMETHINDENE MALEATE

Σχετικό SPC

Fenistil.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : FENISTIL Καψάκιο παρατεταμένης αποδέσμευσης, σκληρό

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.