Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

DOLOPROCT RECT.CREAM 0,1%+2% (W/W) TUBx15 G

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
DOLOPROCT
Μορφή
Ορθική κρέμα
Συγκέντρωση
1MG/G (1) + 20MG/G (2)

Ενδείξεις

Για τη συμπτωματική ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με:

  • αιμορροΐδες
  • πρωκτίτιδα μη λοιμώδους αιτιολογίας και
  • έκζεμα του πρωκτού

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Η ορθική κρέμα Doloproct πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές ημερησίως, μία φορά το πρωί και μία φορά το βράδυ (μέχρι 1 g κρέμας περίπου ανά εφαρμογή). Κατά τις πρώτες ημέρες χρήσης, είναι δυνατό να εφαρμοστεί και τρεις φορές ημερησίως. Μόλις τα συμπτώματα υποχωρήσουν, συχνά αρκεί μία εφαρμογή ημερησίως.

Συνιστάται η εφαρμογή της ορθικής κρέμας Doloproct να γίνεται μετά την αφόδευση. Πριν από την εφαρμογή, η περιοχή του πρωκτού πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά.

Η συνολική διάρκεια της αγωγής δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 2 εβδομάδες.

Μια ποσότητα ορθικής κρέμας Doloproct εφαρμόζεται στην άκρη του δακτύλου και απλώνεται στην περιοχή του πρωκτού με το δάκτυλο, χρησιμοποιώντας το άκρο του δακτύλου για την υπερνίκηση της αντίστασης του σφιγκτήρα. Η ποσότητα που εφαρμόζεται στην άκρη του δακτύλου είναι η ποσότητα που απελευθερώνεται από το σωληνάριο και αρκεί για να καλύψει επίμηκες την τελική (ονυχοφόρο) φάλαγγα του δείκτη ενός ενήλικα.

Εάν η ορθική κρέμα Doloproct πρέπει να εφαρμοστεί στο εσωτερικό του ορθού, το παρεχόμενο ρύγχος εφαρμογής βιδώνεται στο σωληνάριο και κατόπιν η άκρη του εισάγεται στον πρωκτό. Κατόπιν, απλώνεται μικρή ποσότητα κρέμας ασκώντας ελαφριά πίεση στο σωληνάριο.

Δεν συνιστάται η χρήση της ορθικής κρέμας Doloproct στα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών, λόγω έλλειψης δεδομένων σχετικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Τα αποτελέσματα διερεύνησης της δυνατότητας εμφάνισης οξείας τοξικότητας που οφείλεται στα δραστικά συστατικά της ορθικής κρέμας Doloproct δείχνουν ότι αναμένεται να υπάρξει κίνδυνος εμφάνισης συμπτωμάτων οξείας τοξικότητας μετά από ακούσια υπερδοσολογία κατά τη διάρκεια εφάπαξ χρήσης Doloproct στο ορθό ή στην περιπρωκτική περιοχή.

Μετά από ακούσια κατάποση του σκευάσματος (π.χ. κατάποσης ποσότητας αρκετών γραμμαρίων της κρέμας), τα κύρια συμπτώματα που αναμένονται να εκδηλωθούν είναι συστηματικές επιπτώσεις της lidocaine hydrochloride οι οποίες, ανάλογα με τη δόση, ενδέχεται να έχουν τη μορφή σοβαρών καρδιαγγειακών συμπτωμάτων (καταστολή της καρδιακής λειτουργίας ή ακόμη και ανακοπή σε εξαιρετικές περιπτώσεις) ή συμπτώματα που σχετίζονται με το κεντρικό νευρικό σύστημα (σπασμοί, δύσπνοια ή ακόμη και αναπνευστική ανεπάρκεια σε εξαιρετικές περιπτώσεις).

Η αντιμετώπιση υπερδοσολογίας περιλαμβάνει στενή παρακολούθηση των ζωτικών λειτουργιών, υποστηρικτική αγωγή συμπεριλαμβανομένης της παροχής οξυγόνου και συμπτωματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων από το κεντρικό νευρικό σύστημα και από το καρδιαγγειακό σύστημα που για παράδειγμα συμπεριλαμβάνει βαρβιτουρικά βραχείας δράσης, β-συμπαθομιμητικά, ατροπίνη. Η αξία της αιμοκάθαρσης είναι αμελητέα.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Σωληνάρια από καθαρό αλουμίνιο, εσωτερικά επιστρωμένα με βερνίκι εποξεικής ρητίνης, με πώμα πολυαιθυλενίου και ρύγχος εφαρμογής από πολυπροπυλένιο.

Μεγέθη συσκευασίας: Σωληνάρια των 10g, 15g και 30g.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Καμία ειδική υποχρέωση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Δεν υπάρχουν ειδικές οδηγίες διατήρησης για το προϊόν αυτό.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια.

Μετά το πρώτο άνοιγμα του περιέκτη η σταθερότητα όσον αφορά στη χρήση του προϊόντος είναι 4 εβδομάδες.

Σχετικό SPC

Doloproct 0,1% + 2% ορθική κρέμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2012: DOLOPROCT Ορθική κρέμα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.