Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

INNOHEP 20000anti-XaIU/ml ( INJ.SOL BTx10VIALSx2ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
INNOHEP
Μορφή
Ενέσιμο διάλυμα
Συγκέντρωση
40000[iU]/2ML

Φαρμακοδυναμική

Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: Αντιθρομβοτικοί παράγοντες
Κωδικός ATC: B01AB10

Το innohep είναι μια χαμηλού μοριακού βάρους ηπαρίνη που παράγεται με ελεγχόμενο ενζυματικό αποπολυμερισμό της συμβατικής μη κλασματοποιημένης ηπαρίνης και προέρχεται από χοίρειο βλεννογόνο. Το innohep είναι ένα αντιπηκτικό όπως η συμβατική ηπαρίνη. ενισχύει την αναστολή διαφόρων ενεργοποιημένων παραγόντων πήξης, ειδικά του παράγοντα Xa, του οποίου η δραστηριότητα ενεργοποιείται μέσω της Αντιθρομβίνης ΙΙΙ.

Η βιολογική δραστηριότητα του innohep καθορίζεται βάσει του πρώτου διεθνούς πρότυπου για ΧΜΒ ηπαρίνες και εκφράζεται σε Anti-Xa διεθνείς μονάδες (I.U.).

Φαρμακοκινητική

Η απόλυτη βιοδιαθεσιμότητα με βάση την anti-Xa δραστηριότητα μετά από υποδόρια χορήγηση είναι περίπου 90% και ο χρόνος για να επιτευχθεί μέγιστη δραστικότητα είναι 4-6 ώρες. Ο τελικός χρόνος απομάκρυνσης της ημίσειας ζωής είναι περίπου 3,7 ώρες. Λόγω της μακράς ημίσειας ζωής της φαρμακολογικής δράσης του innohep, η χορήγηση μια φορά την ημέρα είναι επαρκής.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Προκαταρτικά δεδομένα σχετικά με τη χρήση της τινζαπαρίνης υποδεικνύουν ότι τα μικρότερα παιδιά συμπεριλαμβανομένων των νεογνών και βρεφών αποβάλλουν την τινζαπαρίνη ταχύτερα και συνεπώς ενδέχεται να χρειάζονται υψηλότερες δόσεις σε σχέση με μεγαλύτερα παιδιά. Ωστόσο, τα δεδομένα δεν είναι επαρκή ώστε να επιτρέψουν συστάσεις για τη δοσολογία, βλέπε παράγραφο 4.2.

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Γενικά, οι ηπαρίνες είναι ελάχιστα τοξικές και αυτό ισχύει και για το innohep. Αυτό έχει αποδειχθεί σε έρευνες για οξεία, ημιοξεία και χρόνια τοξικότητα, αναπαραγωγική τοξικότητα και για μεταλλακτική τοξικότητα. Η πιο σημαντική επίδραση που παρατηρήθηκε στις έρευνες, αναφέρεται σε αιμορραγίες που προκαλούνται από πολύ μεγάλες δόσεις.

Καρκινογένεση, μεταλλάξεις, στείρωση

Γονιμότητα

Δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες με innohep όσον αφορά την γονιμότητα.

Ενεργά συστατικά

3S182ET3UA - TINZAPARIN SODIUM

Σχετικό SPC

Innohep 20.000 Anti-Xa IU/2ml σε φιαλίδιο ενέσιμο διάλυμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2014: INNOHEP 20.000 anti-Xa Ενέσιμο διάλυμα

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.