Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

VISCOTER EYE.GEL 0,2% TUBx10G(ΠΛΑΣΤ.ΣΩΛΗΝ)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
VISCOTER
Μορφή
Γέλη οφθαλμική
Συγκέντρωση
2MG/G

Φαρμακοδυναμική

Φαρμακοθεραπευτική ομάδα: Τεχνητά δάκρυα
Κωδικός ATC: S01XA20

To Viscoter δεν περιέχει φαρμακολογικά ενεργό συστατικό. Περιέχει Carbomer 980. Μετά την τοπική χορήγηση, η γέλη απλώνεται γρήγορα στον επιπεφυκότα και τον κερατοειδή σχηματίζοντας μια λιπαντική μεμβράνη με παρατεταμένο χρόνο επαφής με την οφθαλμική επιφάνεια. Οι χρόνοι συγκράτησης του Viscoter και ενός συμβατικού υποκατάστατου δακρύων με βάση την πολυβινυλαλκοόλη μελετήθηκαν σε 30 υγιείς εθελοντές με χρώση φλουορεσκεΐνης.

Ο χρόνος συγκράτησης του Viscoter ήταν περίπου 16 λεπτά έναντι δύο λεπτών αυτού των συμβατικού υποκατάστατου δακρύων. Η βελτίωση στη σταθερότητα της δακρυϊκής μεμβράνης διατηρήθηκε για ένα διάστημα περίπου 6 ωρών.

Δεδομένα από κλινικές μελέτες σε υγιείς εθελοντές, ασθενείς με ξηροφθαλμία, και ασθενείς σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ή κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης, δείχνουν ότι το Viscoter βελτιώνει τη σταθερότητα της δακρυϊκής μεμβράνης και παρατείνει το χρόνο ως τη διάσπαση (BUT: Break Up Time, χρόνος διάσπασης δακρύων).

Φαρμακοκινητική

Δεν είναι διαθέσιμες ελεγχόμενες μελέτες φαρμακοκινητικής σε ανθρώπους ή σε ζώα. Εν τούτοις απορρόφηση ή η συσσώρευση σε οφθαλμικούς ιστούς δεν θεωρείται πιθανή εξ' αιτίας του υψηλού μοριακού βάρους του καρβομερούς (4 mio Daltons).

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Όλα τα συστατικά του Viscoter έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς. Η ευρεία χρήση δεν αποκάλυψε κανένα ιδιαίτερο κίνδυνο για τους ανθρώπους σχετικά με τη φαρμακολογική ασφάλεια, την τοξικότητα επαναλαμβανόμενης δόσης, τη δυνατότητα καρκινογένεσης και την τοξικότητα κατά την αναπαραγωγή.

Ενεργά συστατικά

0A5MM307FC - CARBOMER HOMOPOLYMER, UNSPECIFIED TYPE

Σχετικό SPC

VISCOTER 0,2% οφθαλμική γέλη.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2012: VISCOTER

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.