Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

VIBROCIL-S NAS.GEL (0.025+0.25)% TUBX12G

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
VIBROCIL-S
Μορφή
Γέλη
Συγκέντρωση
0.25MG/G (1) + 2.5MG/G (2)

Ενδείξεις

Οξεία ρινίτιδα (κοινός κατάρρους) και χρόνια ρινίτιδα, εποχιακή (πυρετός από χόρτο) και μη εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα.

Η ρινική γέλη Vibrocil-S είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις ξηρότητας του ρινικού βλεννογόνου, σε παρουσία εφελκίδων ή επακόλουθο ρινικού τραυματισμού και για τη διατήρηση της μύτης καθαρής κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Η παρατεταμένη χρήση του Vibrocil-S θα πρέπει να αποφεύγεται και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει θεραπεία συντήρησης. Πρώτον, συνιστάται να εκπλένεται η μύτη με φυσιολογικό ορό. Όταν η ρινική συμφόρηση παραμένει μετά την έκπλυση της μύτης με φυσιολογικό ορό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Vibrocil-S.

Διάρκεια χρήσης

Το Vibrocil-S δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για περισσότερες από 7 ημέρες συνεχούς χρήσης.

Vibrocil-S Ρινικές σταγόνες, διάλυμα

Δοσολογία

  • Βρέφη ηλικίας κάτω του 1 έτους: δεν συνιστάται.
  • Παιδιά ηλικίας 1 έως 6 ετών (μόνο κατόπιν σύστασης ιατρού και υπό την επίβλεψη ενηλίκου): 1 έως 2 σταγόνες σε κάθε ρουθούνι 3 έως 4 φορές την ημέρα.
  • Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (υπό την επίβλεψη ενηλίκου): 3 έως 4 σταγόνες σε κάθε ρουθούνι 3 έως 4 φορές την ημέρα.
  • Έφηβοι ηλικίας άνω των 12 ετών και Ενήλικες: 3 έως 4 σταγόνες σε κάθε ρουθούνι 3 έως 4 φορές την ημέρα.

Τρόπος χορήγησης

Ο ασθενής πρέπει να φυσάει καλά τη μύτη του πριν την χρήση του Vibrocil-S. Ο ασθενής πρέπει να ενημερώνεται ότι πρέπει να γέρνει το κεφάλι προς τα πίσω ενώ είναι σε όρθια ή καθιστή θέση. Αν είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι, ο ασθενής θα πρέπει να αφήνει το κεφάλι να κρέμεται στο πλάι. Ο ασθενής πρέπει να ρίχνει τις σταγόνες σε κάθε ρουθούνι κρατώντας το κεφάλι γερμένο προς τα πίσω για λίγα λεπτά ώστε να καταστεί εφικτή η διασπορά του φαρμάκου σε όλη την έκταση της μύτης.

Vibrocil-S Εκνέφωμα Ρινικό και Εκνέφωμα Ρινικό σταθερών δόσεων

Δοσολογία

Παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών: δεν συνιστάται.

Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (υπό την επίβλεψη ενηλίκου): 1 έως 2 ψεκασμοί σε κάθε ρουθούνι 3 έως 4 φορές την ημέρα.

Έφηβοι ηλικίας άνω των 12 ετών και Ενήλικες: 1 έως 2 ψεκασμοί σε κάθε ρουθούνι 3 έως 4 φορές την ημέρα.

Τρόπος χορήγησης

Εκνέφωμα Ρινικό Vibrocil-S: Για τη δημιουργία λεπτού εκνεφώματος, ο νεφελοποιητής πρέπει να κρατείται σε όρθια θέση με το ακροφύσιο στραμμένο προς τα πάνω. Ο ασθενής πρέπει να φυσάει καλά τη μύτη του πριν την χρήση του Vibrocil-S. Με το κεφάλι σε όρθια θέση, ο ασθενής πρέπει να τοποθετεί το ακροφύσιο μέσα στο ρουθούνι, πιέζοντας απότομα το νεφελοποιητή μια φορά, και στη συνέχεια να το αφαιρεί πριν σταματήσει να πιέζει τη συσκευή. Η εισπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια του ψεκασμού θα διασφαλίσει τη βέλτιστη κατανομή του εκνεφώματος.

Εκνέφωμα Ρινικό σταθερών δόσεων Vibrocil-S: Ο ασθενής πρέπει να αφαιρέσει το προστατευτικό πώμα (καπάκι). Πριν από την πρώτη χρήση, ο ασθενής πρέπει να ενεργοποιήσει την αντλία ψεκασμού, ψεκάζοντας μερικές φορές στον αέρα, έτσι ώστε να επιτευχθεί ομοιογενής ψεκασμός. Σε επόμενες χρήσεις, η δοσιμετρική συσκευή ψεκασμού θα είναι έτοιμη για άμεση χρήση.

Ο ασθενής πρέπει να φυσάει καλά τη μύτη του πριν την χρήση του Vibrocil-S. Ο ασθενής πρέπει να τοποθετήσει το ακροφύσιο μέσα στο ρουθούνι και να πιέσει σταθερά μια φορά το επάνω μέρος της συσκευής. Στη συνέχεια αφαιρεί το ακροφύσιο πριν σταματήσει να πιέζει τη συσκευή. Η εισπνοή από τη μύτη κατά τη διάρκεια του ψεκασμού θα διασφαλίσει τη βέλτιστη κατανομή του εκνεφώματος.

Το προστατευτικό πώμα πρέπει να τοποθετείται πάλι στη θέση του μετά τη χρήση.

Η δοσιμετρική συσκευή ψεκασμού εξασφαλίζει την καλή κατανομή του διαλύματος Vibrocil-S στην επιφάνεια του ρινικού βλεννογόνου. Η τυποποιημένη βαλβίδα επιτρέπει την ακρίβεια της δοσολογίας (140 μικρογραμμάρια ανά ψεκασμό) και αποκλείει την πιθανότητα ακούσιας υπερδοσολογίας.

Ρινική γέλη Vibrocil-S

Δοσολογία

Παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών: δεν συνιστάται.

Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (υπό την επίβλεψη ενήλικα): Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα γέλης (3-4 σταγόνες) σε κάθε ρουθούνι 3 έως 4 φορές την ημέρα.

Έφηβοι ηλικίας άνω των 12 ετών και ενήλικες: Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα γέλης (3-4 σταγόνες) σε κάθε ρουθούνι 3 έως 4 φορές την ημέρα.

Τρόπος χορήγησης

Ο ασθενής πρέπει να φυσάει καλά τη μύτη του πριν την χρήση του Vibrocil-S. Οι ασθενείς πρέπει να συμβουλεύονται να εφαρμόζουν μια μικρή ποσότητα γέλης όσο το δυνατόν βαθύτερα σε κάθε ρουθούνι. Η τελευταία εφαρμογή συνιστάται να γίνεται λίγο πριν την κατάκλιση.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Οι ρινικές σταγόνες, διάλυμα Vibrocil-S δεν συνιστώνται σε βρέφη ηλικίας κάτω του 1 έτους.

Οι ρινικές σταγόνες, διάλυμα Vibrocil-S πρέπει να χορηγούνται μόνο κατόπιν σύστασης ιατρού και υπό την επίβλεψη ενηλίκου σε παιδιά ηλικίας 1 έως 6 ετών, και υπό την επίβλεψη ενηλίκου σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Το ρινικό εκνέφωμα, το ρινικό εκνέφωμα σταθερών δόσεων και η ρινική γέλη Vibrocil-S δεν συνιστώνται σε παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών. Το ρινικό εκνέφωμα, το ρινικό εκνέφωμα σταθερών δόσεων και η ρινική γέλη Vibrocil-S πρέπει να χορηγούνται υπό την επίβλεψη ενηλίκου σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Η υπερδοσολογία του Vibrocil-S μπορεί να προκαλέσει συμπαθητικομιμητικές επιδράσεις, όπως αίσθημα παλμών, έκτακτες κοιλιακές συστολές, ινιακή κεφαλαλγία, τρέμουλο ή τρόμο, ελαφρά ταχυκαρδία, αυξημένη αρτηριακή πίεση, διέγερση, αϋπνία και ωχρότητα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ήπια καταστολή, ζάλη, κόπωση, στομαχικό άλγος, ναυτία, έμετο και ήπιες αντιχολινεργικές επιδράσεις.

Η χρήση άνθρακα και πιθανώς ενός υπακτικού μπορεί να ενδείκνυται σε μικρά παιδιά. Για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και ενήλικες, επαρκεί συνήθως η χορήγηση μεγάλων ποσοτήτων υγρών. Η επαγόμενη από phenylephrine υπέρταση μπορεί να ανακουφιστεί με τη χορήγηση ενός α-αδρενεργικού αποκλειστή.

Σε περίπτωση παράλειψης μιας δόσης

Δεν εφαρμόζεται.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Vibrocil-S ρινικές σταγόνες, διάλυμα: Πορτοκαλί γυάλινο φιαλίδιο των 15 ml, με πώμα από πολυπροπυλένιο που περιέχει ένα σταγονόμετρο από πολυπροπυλένιο με πουάρ από χλωροβουτυλικό ελαστομερές.

Vibrocil-S εκνέφωμα ρινικό: Συμπιεζόμενο φιαλίδιο των 10 ml από χαμηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο με εξάρτημα ρινικής προσαρμογής από πολυαιθυλένιο με προστατευτικό πώμα από πολυαιθυλένιο.

Vibrocil-S εκνέφωμα ρινικό σταθερών δόσεων: Εύκαμπτο πλαστικό φιαλίδιο των 15 ml (107 δόσεις) από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας, με δοσιμετρική αντλία και εξάρτημα ρινικής προσαρμογής από πολυπροπυλένιο με προστατευτικό πώμα από χαμηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο.

Vibrocil-S ρινική γέλη: Σωληνάριο αλουμινίου με προστατευτική εσωτερική επικάλυψη (λάκκα από εποξυφαινολική ρητίνη), που περιέχει 12 g, με ρινικό σωλήνα από πολυαιθυλένιο και βιδωτό καπάκι.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Vibrocil-S ρινικές σταγόνες, διάλυμα, εκνέφωμα ρινικό σταθερών δόσεων: Να προφυλάσεται από τη ζέστη και το φως.

Vibrocil-S εκνέφωμα ρινικό: Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία κάτω των 25°C.

Vibrocil-S ρινική γέλη: Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία κάτω των 30°C.

Ημερομηνία λήξης

Αναγράφεται στην εσωτερική και εξωτερική συσκευασία. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή έχει παρέλθει μην το χρησιμοποιήσετε.

Σχετικό SPC

Vibrocil-S (0,025+0,25)% Ρινικές σταγόνες, διάλυμα.
Vibrocil-S (0,025+0,25)% Εκνέφωμα ρινικό.
Vibrocil-S (0,035+0,35)mg/DOSE Εκνέφωμα ρινικό σταθερών δόσεων.
Vibrocil-S (0,025+0,25)% Γέλη ρινική.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : VIBROCIL-S

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.