Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

VIBROCIL-S M.D.NAS.SP (0.035+0.35)MG/DOSE FLX15ML(107 DOSES)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
VIBROCIL-S
Μορφή
Εκνέφωμα, σταθερών δόσεων
Συγκέντρωση
0.25MG/ML (1) + 2.5MG/ML (2)

Φαρμακοδυναμική

Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: αποσυμφορητικό ρινικού βλεννογόνου με αντιισταμινικό, Συμπαθητικομιμητικά, συνδυασμός εξαιρουμένων των κορτικοστεροειδών
Κωδικός ATC: R01AB01

Μηχανισμός δράσης και φαρμακοδυναμικές επιδράσεις

Τα δραστικά συστατικά του Vibrocil-S καθαρίζουν τις ρινικές διόδους και σταματούν τις εκκρίσεις.

Το Vibrocil-S δεν επηρεάζει τη δραστηριότητα των κροσσών του ρινικού βλεννογόνου.

Phenylephrine

Η phenylephrine είναι συμπαθητικομιμητική αμίνη. Χρησιμοποιούμενη ως αποσυμφορητικό του ρινικού βλεννογόνου είναι ήπιος αγγειοσυσπαστικός παράγοντας που δρα εκλεκτικά στους α1-αδρενεργικούς υποδοχείς στα αγγεία χωρητικότητας (φλέβες) του στυτικού ιστού του ρινικού βλεννογόνου, προκαλώντας έτσι ταχεία και παρατεταμένη αποσυμφόρηση των ρινικών θαλαμών (κοιλοτήτων).

Dimetindene maleate

Η dimetindene maleate είναι ανταγωνιστής των H1 υποδοχέων της ισταμίνης. Αναστέλλει επίσης τις επιδράσεις άλλων μεσολαβητών των αντιδράσεων υπερευαισθησίας, όπως η σεροτονίνη και η βραδυκινίνη, ανακουφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη φαγούρα και την καταρροή που σχετίζονται με την αλλεργική ρινίτιδα. Είναι αντιαλλεργικός παράγοντας αποτελεσματικός σε χαμηλές δόσεις και καλά ανεκτός.

Φαρμακοκινητική

Το Vibrocil-S προορίζεται για τοπική εφαρμογή και επομένως η δραστηριότητά του δεν συσχετίζεται με τα επίπεδα των δραστικών συστατικών στο πλάσμα.

Phenylephrine

Σε περίπτωση τυχαίας κατάποσης, η phenylephrine έχει μειωμένη βιοδιαθεσιμότητα (κατά προσέγγιση 38%) εξαιτίας του μεταβολισμού πρώτης διόδου στο έντερο και το ήπαρ. Ο φαινόμενος χρόνος ημίσειας ζωής απομάκρυνσης για τη phenylephrine είναι περίπου 2,5 ώρες. Η δράση της διαρκεί περίπου 4 ώρες.

Dimetindene maleate

Η συστηματική βιοδιαθεσιμότητα της dimetindene maleate σε πόσιμο διάλυμα είναι γύρω στο 70%. Η μέγιστη συγκέντρωση στο πλάσμα επιτυγχάνεται μετά από περίπου 2 ώρες. Ο φαινόμενος χρόνος ημίσειας ζωής αποβολής για τη dimetindene maleate είναι περίπου 6 ώρες. Η dimetindene και οι μεταβολίτες της απεκκρίνονται μέσω των ούρων και της χολής. Η δράση της dimetindene ξεκινά μετά από 30 λεπτά και διαρκεί περίπου 6 ώρες.

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί προκλινικές μελέτες με το Vibrocil-S. Ωστόσο, το προφίλ τοξικότητας των μεμονωμένων δραστικών συστατικών είναι επαρκώς τεκμηριωμένο. Τα μη κλινικά δεδομένα δεν αποκαλύπτουν ιδιαίτερο κίνδυνο για τον άνθρωπο στις συνιστώμενες θεραπευτικές δόσεις, με βάση συμβατικές μελέτες φαρμακολογικής ασφάλειας, τοξικότητας επαναλαμβανόμενων δόσεων, γονοτοξικότητας, και τοξικότητας στην αναπαραγωγική ικανότητα με τη dimetindene maleate, και τοξικότητας επαναλαμβανόμενων δόσεων, γονοτοξικότητας και καρκινογόνου δράσης με τη phenylephrine.

Καρκινογένεση, μεταλλάξεις, στείρωση

Γονιμότητα

Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για τις επιδράσεις της phenylephrine και της dimetindene maleate στη γονιμότητα στον άνθρωπο. Βάσει μελετών σε ζώα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ανεπιθύμητων επιδράσεων στη γονιμότητα ακολούθως της έκθεσης στη dimetindene maleate. Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα από πειραματόζωα αναφορικά με την επίδραση της phenylephrine στη γονιμότητα.

Ενεργά συστατικά

1WS297W6MV - PHENYLEPHRINE
6LL60J9E0O - DIMETHINDENE MALEATE

Σχετικό SPC

Vibrocil-S (0,025+0,25)% Ρινικές σταγόνες, διάλυμα.
Vibrocil-S (0,025+0,25)% Εκνέφωμα ρινικό.
Vibrocil-S (0,035+0,35)mg/DOSE Εκνέφωμα ρινικό σταθερών δόσεων.
Vibrocil-S (0,025+0,25)% Γέλη ρινική.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : VIBROCIL-S

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.