Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Πρόγραμμα συνδρομητών Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Γαληνός Mobile Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και απολαύστε τις υπηρεσίες του galinos.gr σε κινητό ή tablet
Γνωρίζατε οτι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα
 

AQUASOL A+D OR.SO.D (40000+8000)IU/ML FLX15ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
AQUASOL
Μορφή
Διάλυμα πόσιμο, σταγόνες
Συγκέντρωση
40000 [iU]/ML (1) + 8000 [iU]/ML (2)

Ενδείξεις

Το AQUASOL Α AND D DROPS ενδείκνυται για την ασφαλή και επαρκή κάλυψη των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνες Α και D, σε καταστάσεις με υποβιταμίνωση Α (νόσος χοληφόρων-παγκρέατος, σύνδρομα δυσαπορροφήσεως, κίρρωση ήπατος, ασιτία, κολίτις, νόσος CROHN, κυστική ίνωση), σε κύηση, σε γαλουχία και σε πρόληψη και θεραπεία αβιταμίνωσης ή υποβιταμίνωσης D (από ανεπαρκή πρόσληψη, μειωμένη απορρόφηση ή αυξημένες ανάγκες) όπως σε ραχίτιδα, μετεγχειρητικό ή ιδιοπαθή υποπαραθυρεοειδισμό, ψευδοϋποπαραθυροειδισμό, νεφρική ή ηπατική οστεοδυστροφία και μακροχρόνια λήψη αντιεπιληπτικών.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Σαν διαιτητικό συμπλήρωμα: 1-2 σταγόνες την ημέρα ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού (κάθε σταγόνα περιέχει περίπου 1600 Ι.U. vit. Α και 320 I.U. vit. D). Το AQUASOL Α AND D DROPS χορηγείται είτε με απ' ευθείας ενστάλλαξη στη γλώσσα ή μέσα σε γάλα, χυμό φρούτων, σούπα ή άλλη υγρή ή ημίρρευστη τροφή.

Θεραπευτικώς σε έλειψη βιταμίνης D χορηγούνται 40.000-200.000 I.U. την ημέρα ανάλογα με την περίπτωση. Προφυλακτικώς η δόση δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200-400 Ι.U. την ημέρα. Οι ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη Α υπολογίζονται για τους άνδρες σε 5.000 Ι.U., τις γυναίκες σε 4.000, τα παιδιά 2.000 έως 3.500 I.U. ανάλογα με την ηλικία τους και τα βρέφη 2.000 Ι.U.

Θεραπεία καταστάσεων υποβιταμινώσεως: Σε αβιταμίνωση Α με ξηροφθαλμία χορηγούνται 500.000 I.U. ημερησίως για 3 μέρες και εν συνεχεία 50.000 I.U. ημερησίως για 2 εβδομάδες. Σε υποβιταμίνωση Α χορηγούνται 100.000 I.U. ημερησίως για 3 μέρες και εν συνεχεία 50.000 I.U. για 2 εβδομάδες Θεραπεία συντηρήσεως 10.000-20.000 I.U. ημερησίως για 2 μήνες.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Οι εκδηλώσεις τοξικότητας εξαρτώνται από την ηλικία, τη δοσολογία και την διάρκεια της αγωγής. Τα συμπτώματα της δηλητηριάσεως με AQUASOL Α AND D DROPS είναι αυτά της υπερβιταμινώσεως Α και D. Η αγωγή συνίσταται στην άμεση διακοπή του φαρμάκου και στην εφαρμογή συμπτωματικής υποστηρικτικής θεραπευτικής αγωγής.

Σε περίπτωση παράλειψης μιας δόσης

Εάν παραλείψατε μία δόση συνεχίστε το δοσολογικό σχήμα αγνοώντας τη δόση αυτή. Για να επιτευχθούν όμως τα αναμενόμενα θεραπευτικά αποτελέσματα το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται κανονικά.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

ΦΥΛΑΞΤΕ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ. Το φιαλίδιο πρέπει να κλείνει καλά και να προφυλάσσεται από το φως.

Ημερομηνία λήξης

Αναγράφεται στην εσωτερική και εξωτερική συσκευασία. Σε περίπτωση που η ημερομηνία αυτή έχει παρέλθει μην το χρησιμοποιείτε.

Σχετικό SPC

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : SPC, Greece: AQUASOL

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >