Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

VOLTAREN ACTI-GO C.TAB 25MG/TAB BTX20(BLIST2X10)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
VOLTAREN
Μορφή
Δισκίο, επικαλυμμένο
Συγκέντρωση
25MG/TAB

Ενδείξεις

  • Βραχυπρόθεσμη θεραπεία οξείων επώδυνων μυοσκελετικών καταστάσεων.
  • Κρίσεις ημικρανίας.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας τη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση για το συντομότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τον έλεγχο των συμπτωμάτων (βλ. παράγραφο 4.4 Ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση).

Ενήλικες και έφηβοι ηλικίας 14 ετών και άνω

Η συνιστώμενη αρχική ημερήσια δοσολογία είναι 100-150 mg. Σε ηπιότερα περιστατικά, συνήθως επαρκούν 75-100 mg την ημέρα. Για εφήβους άνω των 14 ετών συνήθως επαρκούν 75-100 mg την ημέρα. Η ημερήσια δοσολογία πρέπει γενικά να διαιρείται σε 2-3 κλασματικές δόσεις μέχρι το ανώτερο 150 mg.

Σε ημικρανία, με τα πρώτα σημεία μιας επικείμενης κρίσης πρέπει να λαμβάνεται μια αρχική δόση 50 mg. Σε περιστατικά όπου η ανακούφιση από τον πόνο μέσα σε 2 ώρες μετά την πρώτη δόση δεν είναι επαρκής, μπορεί να ληφθεί μια πρόσθετη δόση των 50 mg. Εάν είναι ανάγκη, μπορούν να ληφθούν περαιτέρω δόσεις των 50 mg σε διαστήματα 4-6 ωρών, χωρίς να υπερβαίνεται μια συνολική δόση των 200 mg την ημέρα.

Η χρήση του Voltaren Acti-Go σε παιδιά και εφήβους για την αντιμετώπιση της ημικρανίας δεν έχει καθιερωθεί.

Ειδικοί πληθυσμοί

Παιδιά και έφηβοι κάτω των 14 ετών:

Το Voltaren Acti-Go δε συνιστάται για χρήση σε παιδιά και εφήβους κάτω των 14 ετών.

Ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών:

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή στους ηλικιωμένους ασθενείς, οι οποίοι είναι γενικά πιο επιρρεπείς σε ανεπιθύμητες ενέργειες. Ιδιαίτερα, συνιστάται η χρήση της χαμηλότερης αποτελεσματικής δόσης σε ηλικιωμένους που είναι εξασθενημένοι ή χαμηλού σωματικού βάρους (βλ. παράγραφο 4.4) και οι ασθενείς να παρακολουθούνται για γαστρεντερική αιμορραγία κατά τη διάρκεια της θεραπείας με ΜΣΑΦ.

Ασθενείς με εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο ή σημαντικούς παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών επεισοδίων:

Η θεραπεία με Voltaren Acti-Go δε συνιστάται γενικά σε ασθενείς με εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο ή μη ρυθμισμένη υπέρταση. Εάν χρειαστεί, σε ασθενείς με εγκατεστημένη καρδιαγγειακή νόσο, με μη ρυθμισμένη υπέρταση ή με σημαντικούς παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών επεισοδίων
θα πρέπει να τους χορηγείται Voltaren Acti-Go μόνο μετά από προσεκτική εξέταση και μόνο σε δόσεις ≤ 100 mg ημερησίως, εάν υποβάλλονται σε θεραπεία για περισσότερο από 4 εβδομάδες (βλ. παράγραφο 4.4).

Ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια:

Το Voltaren Acti-Go αντενδείκνυται σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια (βλ. παράγραφο 4.3).

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές μελέτες σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια. Συνεπώς, δεν μπορεί να γίνει καμία συγκεκριμενη πρόταση για τη ρύθμιση της δόσης. Συνιστάται προσοχή κατά τη χορήγηση του Voltaren Acti-Go σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νεφρική ανεπάρκεια (βλ. παράγραφο 4.4).

Ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια:

Το Voltaren Acti-Go αντενδείκνυται σε ασθενείς με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια (βλ. παράγραφο 4.3).

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές μελέτες σε ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια. Συνεπώς, δεν μπορεί να γίνει καμία συγκεκριμενη πρόταση για τη ρύθμιση της δόσης. Συνιστάται προσοχή κατά τη χορήγηση του Voltaren Acti-Go σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νεφρική ανεπάρκεια (βλ. παράγραφο 4.4).

Τρόπος χορήγησης

Τα δισκία πρέπει να καταπίνονται ολόκληρα με λίγο υγρό, κατά προτίμηση πριν από τα γεύματα. Να μην τεμαχίζονται ή μασώνται.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Συμπτώματα

Δεν υπάρχει ειδική κλινική εικόνα οφειλόμενη σε υπερβολική λήψη δικλοφαινάκης.

Η υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κεφαλαλγία, έμετο, αιμορραγία από το γαστρεντερικό, αποπροσανατολισμό, διέγερση, κώμα, υπνηλία, διάρροια, ζάλη, εμβοές, λιποθυμία ή σπασμούς. Σε περίπτωση σημαντικής δηλητηρίασης από το φάρμακο, οξεία έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας και ηπατική βλάβη είναι πιθανές.

Θεραπευτικά μέτρα

Η διαχείριση της οξείας δηλητηρίασης με τα ΜΣΑΦ, συμπεριλαμβανομένης της δικλοφαινάκης, χαρακτηρίζεται κυρίως από υποστηρικτικά μέτρα και συμπτωματική αγωγή που πρέπει να δίνονται σε επιπλοκές, όπως υπόταση, έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας, σπασμούς, γαστρεντερικές διαταραχές και καταστολή του αναπνευστικού.

Ειδικά μέτρα, όπως η πρόκληση διούρησης, η περιτοναϊκή διάλυση ή η αιμοδιήθηση δεν έχουν, πιθανόν, αποτέλεσμα στην απομάκρυνση των ΜΣΑΦ, συμπεριλαμβανομένης της δικλοφαινάκης, λόγω της υψηλής πρωτεϊνικής σύνδεσης και του εκτεταμένου μεταβολισμού. Η χορήγηση ενεργού άνθρακα μπορεί να χρειαστεί σε περίπτωση κατάποσης μιας πιθανά τοξικής δόσης και η γαστρική κένωση μετά την κατάποση πιθανώς απειλητικής για τη ζωή δόσης.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Κουτιά των 20 δισκίων, συσκευασμένων σε blisters των 10 δισκίων το καθένα.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Καμία ειδική υποχρέωση για απόρριψη.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Να μη χρησιμοποιείται μετά την ημερομηνία λήξης που αναφέρεται στο κουτί.

Να φυλάσσεται στην αρχική συσκευασία.

Να φυλάσσεται σε μέρη που δεν βλέπουν και δεν προσεγγίζουν τα παιδιά.

Voltaren Acti-Go 25 mg επικαλυμμένα δισκία: Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία κάτω των 30°C.

Voltaren Acti-Go 50 mg επικαλυμμένα δισκία: Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 30°C, προστατευμένο από την υγρασία και τη ζέστη.

Ημερομηνία λήξης

Voltaren Acti-Go 25 mg επικαλυμμένα δισκία: 30 μήνες.

Voltaren Acti-Go 50 mg επικαλυμμένα δισκία: 36 μήνες.

Σχετικό SPC

Voltaren Acti-Go 25 mg επικαλυμμένα δισκία.

Voltaren Acti-Go 50 mg επικαλυμμένα δισκία.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : VOLTAREN Acti-Go Δισκίο επικαλυμμένο

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.