Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

NEO-MYCODERMOL CUT.SOL 1% FLX20ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
NEO-MYCODERMOL
Μορφή
Διάλυμα εξωτερικής χρήσης
Συγκέντρωση
10MG/G

Αντενδείξεις

Η κυκλοπροξολαμίνη 1% αντενδείκνυται στα άτομα, που παρουσιάζουν υπερευαισθησία σε ένα από τους δραστικούς παράγοντες του φαρμάκου.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Προσωρινή επίταση των τοπικών φαινομένων. Αντιδράσεις υπερευαισθησίας. Αν παρουσιαστεί ευαισθησία ή χημικός ερεθισμός που να συνδέεται με τη χρήση του φαρμάκου πρέπει να διακόπτεται η αγωγή και να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα.

Προσοχή: Η κυκλοπιροξολαμίνη 1% δεν είναι για οφθαλμική χρήση.

Ασυμβατότητες

Είναι δυνατόν να παρατηρηθούν όταν το ΝΕΟ-ΜΥCODERMOL χρησιμοποιείται ταυτοχρόνως με άλλα φάρμακα στα οποία ο ασθενής είναι ευαίσθητος.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Σε όλες τις ελεγχόμενες μελέτες με 569 άρρωστους, που χορηγήθηκε κυκλοπιροξολαμίνη κρέμα 1% σε 335 άρρωστους, που έκαναν χρήση των εκδόχων της κρέμας ( κρέμα χωρίς το δραστικό συστατικό ) ο δείκτης ανεπιθύμητων ενεργειών ήταν χαμηλός. Σ‘αυτές - συμπεριλαμβάνονται κνησμός στην περιοχή χορήγησης σ’ένα άρρωστο, επιδείνωση των κλινικών σημείων και συμπτωμάτων σ‘έναν άλλο, μία φορά φλόγωση και επιδείνωση των κλινικών σημείων και συμπτωμάτων σ’έναν επόμενο άρρωστο, που χρησιμοποίησε τα έκδοχα της κρέμας.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Είναι δυνατόν να παρατηρηθούν αν ο ασθενής παρουσιάζει ευαισθησία στα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται συγχρόνως με το NEO-MYCODERMOL.

Κύηση

Έρευνες αναπαραγωγής που έγιναν σε ποντίκια, επίμυες, κουνέλια και πιθήκους (με πολλούς τρόπους χορήγησης) σε δεκαπλάσιες ή μεγαλύτερες από τις δόσεις που χορηγούνται στον άνθρωπο, δεν έδωσαν στοιχεία μείωσης της αναπαραγωγικής ικανότητας ή βλαπτικής επίδρασης στο έμβρυο που να οφείλεται στη κυκλοπιροξολαμίνη.

Όμως δεν υπάρχουν αξιόπιστες ή ικανοποιητικά ελεγμένες έρευνες για έγκυες γυναίκες. Επειδή οι έρευνες στα πειραματόζωα δεν είναι πάντοτε ενδεικτικές για την ανταπόκριση στον άνθρωπο, το φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μόνον όταν υπάρχει σαφής ένδειξη.

Γαλουχία

Δεν είναι γνωστό, αν το φάρμακο απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα. Επειδή πολλές ουσίες απεκκρίνονται στο μητρικό γάλα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή, όταν η κυκλοπιροξολαμίνη 1% χορηγείται σε θηλάζουσες μητέρες.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Δεν αναφέρεται.

Σχετικό SPC

NEO-MYCODERMOL CR. EXT. US και SOL. EXT. US.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2001: NEO-MYCODERMOL Κρέμα εξωτερικής χρήσης / Διάλυμα εξωτερικής χρήσης

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.