Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

MINATUSS SYR 7.5MG/5ML FL X200ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
MINATUSS
Μορφή
Σιρόπι
Συγκέντρωση
7.5MG/5ML

Φαρμακοδυναμική

Κωδικός ATC: R05DB13
Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: Άλλα αντιβηχικά /Βουταμιράτη

Η κιτρική βουταμιράτη, το δραστικό συστατικό του MINATUSS,
καταστέλλει το βήχα χωρίς να είναι ούτε χημικό ούτε φαρμακολογικό συγγενές των αλκαλοειδών του οπίου.

Πιστεύεται ότι έχει κεντρική δράση. Ο ακριβής μηχανισμός δράσης δεν είναι γνωστός. Παρουσιάζει μη ειδικό αντιχολινεργικό και σπασμολυτικό αποτέλεσμα, το οποίο διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία, Δεν προκαλεί εξάρτηση ή έξη Έχει ευρύ θεραπευτικό φάσμα. Είναι καλά ανεκτό ακόμη και σε υψηλές δόσεις και καλά ανεκτό ωια ανακούφιση από τον βήχα σε ενήλικες και παιδιά.

Η κιτρική Βουταμφάτη είναι ένα νη ναρκωτικό αντιβηχικό που δρα στο κέντρο του βήχα. Σε αντίθεση με τα μορφινικά παράγωγα (ναρκωτικά αντιβηχικά) το MINATUSS στερείται του κινδύνου των παρενεργειών τους χωρίς να υπολείπεται της αντιβηχικής τους δράσης.

Φαρμακοκινητική

Η Butamirate όταν χορηγείται από του στόματος απορροφάται γρήγορα και ολοκληρωτικά.

Υδρολύεται κυρίως σε acide phenyl-2 butyrique και diethylaminoethoxyethanol. Η επίδραση της τροφής δεν έχει ερευνηθεί. Δεν είναι γνωστό εάν η σχέση μεταξύ βιοδιαθεσιμότητας και δόσης είναι γραμμική.

Σιρόπι

Η μέση μέγιστη συγκέντρωση σο πλάσμα του βασικού μεταβολίτη phenyl-2-butyric αcid είναι 6,5μg /ml μετά από χορήγηση 150mg κιτρικής βουταμιράτης στην μορφή σιρόπι. Αυτή η τιμή επιτυγχάνεται μετά από 1 1 /2 ώρα.

Δισκία παρατεταμένης δράσης 30mg/tab

Η μέση μέγιστη συγκέντρωση στο πλάσμα του βασικού μεταβολίτη phenyl-2-butyric αcid είναι 1, ( SD 1,1 )4μg / ml ( με σημαντική διασπορά), μετά από χορήγηση ενός δισκίου παρατεταμένης δράσης 50 mg. Αυτή η τιμή επιτυγχάνεται μετά από 9 ώρες.

Κατανομή

Ο όγκος κατανομής στον άνθρωπο δεν είναι γνωστός. Δεν είναι γνωστό εάν η Βουταμιράτη διέρχεται τον πλακούντα ή αν εκκρίνεται στα μητρικά γάλα.

Μεταβολισμός

Η υδρόλυση της βουταμιράτης, η οποία οδηγεί κυρίως σε phenyl-2-butyric acid και diethylaminoethoxyethanci, λαμβάνει χώρα άμεσα και καθ ολοκληρία. Βάσει μελετών σε διαφορετικά είδη συμπεραίνεται ότι και οι βασικοί μεταβολίτες έχουν αντιβηχικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα στον άνθρωπο για τον αλκοολικά μεταβολίτη. Μελέτες με C-14 σε ανθρώπους έδειξαν ισχυρή σύνθεση με τις πρωτεϊνες πλάσματος (σχεδόν 95%, εδείχθησαν μόνο στο phenyl-2-butyric acid για λόγους μεθοδολογίας) Το phenyl-2-butyric acid υπόκειται σε επιπρόσθετο μερικό μεταβολισμό μέσω υδροξυλίωσης στην θέση p.

Απέκκριση

Η απέκκριση των τριών μεταβολιτών γίνεται κυρίως μέσω των νεφρών, ακολουθεί σύνδεση στο ήπαρ, ο όξινος μεταβολίτης υπόκειται σε ευρείας κλίμακας σύνδεση με γλυκουρονικό οξύ.

Ο μετρούμενος χρόνος ημιζωής παρουσιάζει μεγάλη διασπορά με μέση τιμή να κυμαίνεται από 6 έως 26 ώρες (μέγιστη τιμή 41 ώρες) για το σιρόπι εξαρτώμενο από την μελέτη.

Ενεργά συστατικά

67HP51L98R - BUTAMIRATE CITRATE

Σχετικό SPC

MINATUSS Σιρόπι 7,5mg/5ml.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2010: MINATUSS

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.