Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

SCHOLLMED FUNGAL NAIL MED.NA.LAC 5% (W/V) BT x1 [ VIAL (Amber Glass, τύπου ΙII) x2,5 ML]

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
SCHOLLMED
Μορφή
Φαρμακευτικό βερνίκι νυχιών
Συγκέντρωση
50MG/ML

Ενδείξεις

Θεραπεία των ήπιων περιπτώσεων υπονύχιων ονυχομυκητιάσεων στο άκρο και στα πλάγια του νυχιού που προκαλούνται από δερματόφυτα, ζυμομύκητες και ευρωτομύκητες και περιορίζονται σε μέχρι 2 νύχια σε ενήλικες.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Το βερνίκι νυχιών πρέπει να εφαρμόζεται στα προσβεβλημένα νύχια των ποδιών ή των χεριών μία φορά την εβδομάδα.

Ειδικοί πληθυσμοί

Ηλικιωμένοι

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη δοσολογία για χρήση από ηλικιωμένους ασθενείς.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Το SchollMed Fungal Nail δεν συνιστάται για χρήση σε παιδιά και σε εφήβους κάτω των 18 ετών λόγω έλλειψης στοιχείων για την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά του.

Τρόπος χορήγησης

Πριν από την πρώτη εφαρμογή του SchollMed Fungal Nail είναι απαραίτητο οι προσβεβλημένες περιοχές του νυχιού (ιδιαίτερα οι επιφάνειες του νυχιού) να λιμάρονται όσο καλύτερα γίνεται με τη χρησιμοποίηση της ειδικής λίμας που παρέχεται. Η επιφάνεια των νυχιών πρέπει στη συνέχεια να καθαρίζεται και να απολιπαίνεται χρησιμοποιώντας ένα αλκοολούχο καθαριστικό πανάκι. Πριν από την επανάληψη της εφαρμογής του SchollMed Fungal Nail τα προσβεβλημένα νύχια πρέπει να λιμαριστούν εκ νέου, όσο χρειάζεται, και στη συνέχεια να καθαριστούν χρησιμοποιώντας ένα εμποτισμένο πανάκι καθαρισμού για να απομακρυνθεί κάθε περίσσεια βερνικιού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι λίμες που χρησιμοποιήθηκαν για τα προσβεβλημένα νύχια δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε υγιή νύχια.

Με μια από τις επαναχρησιμοποιούμενες παρεχόμενες σπάτουλες εφαρμόστε το βερνίκι νυχιών σε ολόκληρη την επιφάνεια των προσβεβλημένων νυχιών. Αφήστε το βερνίκι νυχιών να στεγνώσει για 3-5 λεπτά. Μετά τη χρήση, καθαρίστε τη σπάτουλα με το ίδιο καθαριστικό πανάκι που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για τον καθαρισμό του νυχιού. Διατηρείτε το φιαλίδιο καλά κλεισμένο.

Για κάθε νύχι που θα υποστεί θεραπεία, βυθίστε τη σπάτουλα στο βερνίκι νυχιών χωρίς να αποστραγγίζετε το βερνίκι στον λαιμό του φιαλιδίου.

Η απαιτούμενη διάρκεια θεραπείας εξαρτάται κυρίως από την ένταση και τον εντοπισμό της λοίμωξης. Γενικά η διάρκεια είναι 6 μήνες για τα νύχια των δακτύλων των χεριών και 9-12 μήνες για τα νύχια των δακτύλων των ποδιών. Συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας ανά διαστήματα 3 περίπου μηνών.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Δεν αναμένονται συστηματικά σημεία υπερδοσολογίας μετά από τοπική εφαρμογή του βερνικιού νυχιών αμορολφίνης 5%. Σε περίπτωση ακούσιας από του στόματος κατάποσης πρέπει να ληφθούν κατάλληλα συμπτωματικά μέτρα εάν απαιτείται.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Σκουρόχρωμο γυάλινο φιαλίδιο (τύπου I ή τύπου III) και πώμα από HDPE με επένδυση PTFEκαι δαχτυλίδι ασφάλειας σφραγίσματος.

Η συσκευασία είναι διαθέσιμη σε μεγέθη των 2,5 mL και 3 mL.

Κάθε συσκευασία 2,5 mL και 3 mL αποτελείται από 1 φιαλίδιο γεμισμένο με SchollMed Fungal Nail. Έκαστη συσκευασία περιέχει πανάκια καθαρισμού, σπάτουλες και λίμες νυχιών.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλα τα μεγέθη συσκευασίας.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Καμία ειδική υποχρέωση.

Κάθε αχρησιμοποίητο φαρμακευτικό προϊόν ή υπόλειμμα πρέπει να απορρίπτεται σύμφωνα με τις κατά τόπους ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Το SchollMed Fungal Nail πρέπει να φυλάσσεται σε θερμοκρασία κάτω των 30°C. Προστατεύετε από τη θερμότητα. Διατηρείτε το φιαλίδιο καλά σφραγισμένο και σε όρθια θέση μετά τη χρήση.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια.

Σχετικό SPC

SchollMed Fungal Nail 5% w/v φαρμακευτικό βερνίκι νυχιών.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : SCHOLLMED Φαρμακευτικό βερνίκι νυχιών

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.