Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

CHLOREL OR.T.SOL 0.2% W/V Bottle x 250ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
CHLOREL
Μορφή
Στοματικό διάλυμα
Συγκέντρωση
2MG/ML

Ενδείξεις

Για την παρεμπόδιση του σχηματισμού της οδοντικής πλάκας.

Σαν ενίσχυση στη θεραπεία και την πρόληψη της ουλίτιδας, και στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής, ιδιαίτερα στις καταστάσεις όπου δεν μπορεί να εφαρμοσθεί επαρκώς (π.χ. μετά από στοματική χειρουργική επέμβαση ή σε φυσικά ή διανοητικά – ανάπηρους ασθενείς).

Για την επούλωση των ούλων μετά από περιοδοντική χειρουργική επέμβαση ή θεραπευτική αγωγή*.

* Η χρήση της χλωρεξιδίνης ως θεραπευτική αγωγή μετά από περιοδοντική χειρουργική επέμβαση έχει μελετηθεί επαρκώς μόνο για μικρό χρονικό διάστημα μετά από τις συνήθεις τεχνικές περιοδοντικής θεραπείας.

Στη διαχείριση του αφθώδους έλκους και των καντιτικών μολύνσεων του στόματος (π.χ. στοματίτιδα τεχνητής οδοντοστοιχίας και άφθα).

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Για ενήλικες

Η στοματική κοιλότητα πρέπει να ξεπλένεται επιμελώς με 10 ml διαλύματος CHLOREL 0,2% δύο φορές την ημέρα για ένα λεπτό και κατόπιν το διάλυμα να πτύεται. Στις οδοντιατρικές χειρουργικές επεμβάσεις θα πρέπει να συνιστάται στον ασθενή να ξεπλένει τη στοματική κοιλότητα με το διάλυμα για ένα λεπτό πριν την επέμβαση.

Το CHLOREL 0,2% δεν είναι συμβατό με ανιόντα τα οποία περιέχονται στις κοινές οδοντόπαστες. Γι αυτό το λόγο το βούρτσισμα των οδόντων θα πρέπει να προηγείται του CHLOREL 0,2% (η στοματική κοιλότητα θα πρέπει να έχει ξεπλυθεί επιμελώς με νερό πριν τη χρήση του CHLOREL 0,2%) ή να γίνεται σε διαφορετική χρονική στιγμή της ημέρας.

Για τη θεραπεία της ουλίτιδας συνιστάται η χρήση του CHLOREL 0,2 % για το χρονικό διάστημα ενός μηνός αν και η διάρκεια της θεραπείας δύναται να τροποποιηθεί ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς στη θεραπεία. Στις περιπτώσεις αφθώδους έλκους και καντιτικών μολύνσεων της στοματικής κοιλότητας η χρήση του CHLOREL 0,2 % θα πρέπει να συνεχίζεται για 48 ώρες μετά την εξάλειψη των βλαβών. Για τη θεραπεία της στοματίτιδας τεχνητής οδοντοστοιχίας η τεχνητή οδοντοστοιχία θα πρέπει να καθαρίζεται και να εμποτίζεται στο CHLOREL 0,2 % για 15 λεπτά δύο φορές την ημέρα.

Παιδιά και ηλικιωμένοι

Δεν απαιτείται τροποποίηση της δοσολογίας για τους ηλικιωμένους και τα παιδιά άνω των 12 ετών εκτός κι αν το συστήσει ο οδοντίατρος ή ο ιατρός.

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το CHLOREL 0,2 % εκτός κι αν υπάρχει διαφορετική σύσταση από κάποιο επαγγελματία υγείας.

Οδός χορήγησης

Τοπική εφαρμογή (χρήση στο στοματικό βλεννογόνο). Το προϊόν δεν πρέπει να καταποθεί.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Δεν έχει αναφερθεί.

Εκ παραδρομής κατάποση: Η χλωρεξιδίνη λαμβανόμενη από του στόματος απορροφάται ελάχιστα. Συστηματικές επιδράσεις δεν είναι πιθανές ακόμα κι αν καταποθούν μεγάλες ποσότητες χλωρεξιδίνης. Εν τούτοις, η πλύση στομάχου μπορεί να προταθεί, χρησιμοποιώντας γάλα, ωμό αυγό, ζελατίνη ή ήπιο σαπούνι. Κατάλληλα υποστηρικτικά μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

  1. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει φιάλη με 250 ml προϊόντος, η οποία φέρει βιδωτό δοσιμετρικό πώμα των 10 ml και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.
  2. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει φιάλη με 300 ml προϊόντος, η οποία φέρει βιδωτό δοσιμετρικό πώμα των 10 ml και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.
  3. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει φιάλη με 500 ml προϊόντος, η οποία φέρει βιδωτό δοσιμετρικό πώμα των 10 ml και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Κάθε μη χρησιμοποιηθέν προϊόν ή υπόλειμμα πρέπει να απορριφθεί σύμφωνα με τις κατά τόπους ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου ≤ 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 2 (δύο). Μετά το πρώτο άνοιγμα, το φαρμακευτικό προϊόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 εβδομάδων.

Σχετικό SPC

CHLOREL.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : CHLOREL

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.