Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

CHLOREL OR.T.SOL 0.2% W/V Bottle x 250ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
CHLOREL
Μορφή
Στοματικό διάλυμα
Συγκέντρωση
2MG/ML

Αντενδείξεις

Υπερευαισθησία στη δραστική ουσία ή σε κάποιο από τα έκδοχα.

Αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σπάνιες.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Μόνο για χρήση στο στοματικό βλεννογόνο. Δεν πρέπει να καταποθεί. Πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια και τα αυτιά. Αν το έκπλυμα του στόματος έρθει σε επαφή με τα μάτια, αυτά πρέπει να ξεπλυθούν αμέσως και επιμελώς με άφθονο νερό. Σε περίπτωση πόνου, οιδήματος ή ερεθισμού της στοματικής κοιλότητας θα πρέπει να διακόπτεται η χρήση του προϊόντος.

Ασυμβατότητες

Υποχλωριώδη λευκαντικά μπορεί να προκαλέσουν καφέ κηλίδες σε υφάσματα που έχουν ήδη έρθει σε επαφή με σκευάσματα που περιέχουν χλωρεξιδίνη.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Δυσχρωματισμός: Μπορεί να συμβεί δυσχρωματισμός στην επιφάνεια της γλώσσας. Αυτό εξαφανίζεται μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δυσχρωματισμός των οδόντων και των σφραγισμάτων (είτε ρητίνης είτε αμαλγάματος) μπορεί επίσης να προκύψει. Αυτός ο δυσχρωματισμός δεν είναι μόνιμος και σε μεγάλο βαθμό μπορεί να προληφθεί με τη μείωση της κατανάλωσης τσαγιού, καφέ και κόκκινου κρασιού και με το καθημερινό βούρτσισμα των οδόντων με μια κοινή οδοντόπαστα πριν από τη χρήση του στοματικού διαλύματος ή στην περίπτωση των τεχνητών οδοντοστοιχιών, με τον καθαρισμό της τεχνητής οδοντοστοιχίας με ένα κοινό καθαριστικό οδοντοστοιχίας.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτείται απόξεση και στίλβωση προκειμένου να αφαιρεθεί εντελώς η δυσχρωμία.

Σε περιπτώσεις δυσχρωμικών σφραγισμάτων με μικρά περιθώρια ή τραχιές επιφάνειες, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν πιθανώς να χρειαστεί αντικατάσταση του σφραγίσματος. Παρομοίως, όταν το κανονικό βούρτσισμα δεν είναι δυνατό, για παράδειγμα σε περιπτώσεις διαγναθικής ακινητοποίησης ή σε ασθενείς με ορθοδοντικά μηχανήματα, μπορεί επίσης να απαιτηθεί απόξεση και στίλβωση μετά την αποκατάσταση του ασθενούς.

Γεύση: Παροδική διαταραχή της αίσθησης της γεύσης και αίσθημα καύσου της γλώσσας μπορεί να προκύψουν κατά την αρχική χρήση του στοματικού διαλύματος. Αυτά τα φαινόμενα συνήθως μειώνονται με τη συνέχιση της θεραπείας.

Αποφολίδωση του στοματικού βλεννογόνου: Σ' αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει το στοματικό διάλυμα να αραιωθεί με ίση ποσότητα νερού βρύσης.

Οίδημα παρωτίδας: Πολύ σπάνια έχει αναφερθεί διόγκωση παρωτίδων κατά τη χρήση της χλωρεξιδίνης. Σε όλες τις περιπτώσεις η υποχώρηση του οιδήματος πραγματοποιήθηκε με τη διακοπή της θεραπείας.

Ερεθιστικές δερματικές αντιδράσεις: Ερεθιστικές δερματικές αντιδράσεις κατά τη χρήση χλωρεξιδίνης μπορεί να εμφανιστούν περιστασιακά.

Γενικευμένες αντιδράσεις: Αλλεργικές αντιδράσεις, υπερευαισθησία και αναφυλαξία με χλωρεξιδίνη έχουν επίσης αναφερθεί, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Η χλωρεξιδίνη δεν είναι συμβατή με ανιόντα.

Κύηση

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις που να προκύπτουν από τη χρήση χλωρεξιδίνης για το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ως εκ τούτου δεν συνιστώνται ιδιαίτερες προφυλάξεις.

Γαλουχία

Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις που να προκύπτουν από τη χρήση χλωρεξιδίνης για τα βρέφη κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Ως εκ τούτου δεν συνιστώνται ιδιαίτερες προφυλάξεις.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Δεν έχουν αναφερθεί ούτε υπάρχουν γνωστές επιδράσεις στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανών.

Σχετικό SPC

CHLOREL.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : CHLOREL

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.