Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

CITRAFLEET PD.ORA.SOL (0.01+3.50+10.97)G/SACHET BTx50 SACHETS

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
CITRAFLEET
Μορφή
Κόνις για πόσιμο διάλυμα
Συγκέντρωση
0.01G/SUPSACK (1) + 3.5G/SUPSACK (2) + 10.97G/SUPSACK (3)

Ενδείξεις

Για τον καθαρισμό του εντέρου πριν από οποιεσδήποτε διαγνωστικές διαδικασίες που απαιτούν καθαρό έντερο, π.χ. κολονοσκόπηση ή ακτινογραφική εξέταση.

Το CitraFleet ενδείκνυται για χρήση σε ενήλικες (συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων) ηλικίας 18 ετών και άνω.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Ενήλικες (συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων) ηλικίας 18 ετών και άνω

Η χορήγηση της θεραπείας μπορεί να γίνει με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Συνήθως, ένας φακελίσκος το βράδυ πριν από τη διαδικασία και ο δεύτερος φακελίσκος το πρωί της ημέρας της διαδικασίας.
  • Εναλλακτικά, και οι δύο φακελίσκοι το απόγευμα και το βράδυ πριν από τη διαδικασία. Αυτό το δοσολογικό σχήμα είναι περισσότερο κατάλληλο όταν η διαδικασία διεξαχθεί νωρίς το πρωί.

Ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της χορήγησης των δύο φακελίσκων πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 ώρες.

Τρόπος χορήγησης

Οδός χορήγησης: Από στόματος χρήση.

Την ημέρα πριν από τη διαδικασία συνιστάται μια δίαιτα χαμηλού υπολείμματος ή μόνο λήψη διαυγών υγρών. Δεν πρέπει να λαμβάνεται στερεά τροφή από την έναρξη της θεραπείας μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επειδή πρέπει να διατηρείται η οσμωτικότητα του προϊόντος προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, κάθε φακελίσκος πρέπει να ανασυσταθεί σε ένα φλιτζάνι νερό. Μην αραιώνετε περαιτέρω το προϊόν πίνοντας υγρά απευθείας μετά τη λήψη κάθε φακελίσκου.

Μετά από διάστημα δέκα λεπτών από την λήψη του κάθε ανασυσταμένου φακελίσκου, συνιστάται να πιείτε περίπου 1,5-2 λίτρα διαφόρων διαυγών υγρών με ρυθμό περίπου 250-400 ml/ώρα. Συνιστώνται διαυγείς σούπες ή/και ισορροπημένα διαλύματα ηλεκτρολυτών. Συνιστάται να μην πίνετε καθαρό ή απιονισμένο νερό σκέτο.

Ο ασθενής δεν θα πρέπει να έχει λάβει τίποτα από στόματος πριν από τη διαδικασία (συνήθως για τουλάχιστον 2 ώρες), σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αναισθησίας.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις υπερδοσολογίας με το CitraFleet, ή παρόμοιους συνδυασμούς πικοθειϊκού νατρίου και κιτρικού μαγνησίου. Ωστόσο, λόγω του τρόπου δράσης του, μια υπερδοσολογία του CitraFleet αναμένεται να προκαλέσει έντονη διάρροια με αφυδάτωση και απώλεια ηλεκτρολυτών. Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ορθοστατική υπόταση και ζάλη. Η αφυδάτωση και οι διαταραχές του ισοζυγίου ηλεκτρολυτών θα πρέπει να διορθώνονται με υγρά και ηλεκτρολύτες ανάλογα με τις ανάγκες.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Η κόνις για το πόσιμο διάλυμα διατίθεται σε φακελίσκους μεμονωμένων δόσεων. Οι φακελίσκοι συσκευάζονται σε κουτιά των 2, 50, 50 (25x2), 100, 100 (50x2), 200, 200 (100x2), 500, 500 (250x2) και 1000 φακελίσκων ή 50 και 50 (25x2) φακελίσκοι (νοσοκομειακό πακέτο) . Οι φακελίσκοι μεμονωμένης δόσης των 15,08 g περιέχουν κρυστάλλους λευκής κόνεως. Ο φακελίσκος είναι ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από ένα στρώμα πολυεστέρα, ένα ενδιάμεσο στρώμα αλουμινίου και ένα εσωτερικό στρώμα πολυαιθυλενίου.

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Οδηγίες για την ανασύσταση

Κάντε ανασύσταση του περιεχομένου ενός φακελίσκου σε ένα φλιτζάνι νερό (περίπου 150 ml). Tο προκύπτον διάλυμα φαίνεται θολό. Αναδεύστε για 2-3 λεπτά και πιείτε το διάλυμα. Αν γίνει καυτό, περιμένετε έως ότου κρυώσει αρκετά για να το πιείτε.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής

Μη ανοιγμένοι φακελίσκοι: 30 μήνες.

Χρησιμοποιήστε αμέσως μετά την ανασύσταση.

Σχετικό SPC

CitraFleet, Κόνις για πόσιμο διάλυμα σε φακελίσκο.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2014: CITRAFLEET

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.