Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

INNOHEP INJ.SOL 20000 anti XA IU/2ml VIAL BTx10VIALSx2ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
INNOHEP
Μορφή
Ενέσιμο διάλυμα
Συγκέντρωση
20000[iU]/2ML

Ενδείξεις

Προφύλαξη από την εν τω βάθει φλεβική θρόµβωση σε ενήλικες.

Πρόληψη σχηµατισµού θρόµβου στις γραµµές εξωσωµατικής κυκλοφορίας κατά την αιµοκάθαρση σε ενήλικες.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Ενήλικες

Προφύλαξη από την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση

Η χορήγηση γίνεται με υποδόρια ένεση.

Σε ασθενείς χαμηλού έως μέτριου κινδύνου να παρουσιάσουν εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, όπως αυτοί που υποβάλλονται σε επεμβάσεις γενικής χειρουργικής, η συνιστώμενη δόση είναι 2.500 ή 3.500 Anti-Xa IU 2 ώρες πριν την επέμβαση. Η δόση θα πρέπει να χορηγείται μία φορά την ημέρα για τουλάχιστον 7-10 ημέρες μετεγχειρητικά ή για την απαιτούμενη περίοδο κάλυψης του ασθενούς.

Σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, όπως αυτοί που υποβάλλονται σε ορθοπεδικές επεμβάσεις, η συνιστώμενη δόση είναι είτε μια καθορισμένη δόση των 4.500 Anti-Xa IU χορηγούμενη 12 ώρες πριν την επέμβαση και ακολουθούμενη από μία δόση ημερησίως, είτε εναλλακτικά 50 Anti-Xa IU/kg σωματικού βάρους, 2 ώρες πριν την επέμβαση, ακολουθούμενη από μία δόση ημερησίως.

Αιμοκάθαρση

Αιμοκάθαρση μικρής διάρκειας (μικρότερη των 4 ωρών): Μια εφάπαξ δόση των 2.000-2.500 Anti-Xa IU στην αρτηριακή γραμμή του φίλτρου (ή ενδοφλέβια στον ασθενή), στην αρχή της συνεδρίας.

Αιμοκάθαρση μακράς διάρκειας (μεγαλύτερη των 4 ωρών): Μια εφάπαξ δόση των 2.500 Anti-Xa IU στην αρτηριακή γραμμή του φίλτρου (ή ενδοφλέβια), στην αρχή της συνεδρίας ακολουθούμενη από έγχυση 750 Anti-Xa IU/ώρα.

Προσαρμογή της δόσης:

Αύξηση ή μείωση της εφάπαξ δόσης, εφόσον απαιτείται, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε βήματα των 250-500 Anti-Xa IU μέχρι να επιτευχθεί ικανοποιητική απόκριση.

Εάν χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή χορηγηθούν «συμπυκνωμένα» ερυθρά αιμοσφαίρια κατά την διάλυση, μπορεί να χορηγηθούν επιπλέον 500-1000 Anti-Xa IU innohep.

Παρακολούθηση της δόσης:

Ο προσδιορισμός της Anti-Xa δραστικότητας στο πλάσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθηθεί η δόση του innohep κατά την αιμοκάθαρση. Τα Anti-Xa επίπεδα στο πλάσμα θα πρέπει να είναι περίπου 0,5 Anti-Xa IU/ml μία ώρα μετά την χορήγηση.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του innohep σε παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών δεν έχει ακόμα τεκμηριωθεί. Τα παρόντα διαθέσιμα δεδομένα περιγράφονται στην παράγραφο 5.2, αλλά δεν μπορεί να γίνει σύσταση για τη δοσολογία.

Νεφρική βλάβη

Εάν υπάρχει υποψία νεφρικής βλάβης, η νεφρική λειτουργία θα πρέπει να αξιολογείται με τη χρήση ενός τύπου που βασίζεται στην κρεατινίνη του ορού για να εκτιμηθούν τα επιπέδα κάθαρσης της κρεατινίνης.

Τα διαθέσιμα στοιχεία δεν καταδεικνύουν συσσώρευση σε ασθενείς με επίπεδα κάθαρσης της κρεατινίνης έως 20 ml/minute, ωστόσο, συνιστάται προσοχή στη θεραπεία ασθενών με σοβαρή νεφρική βλάβη (κάθαρση κρεατινίνης <30 ml/minute). Υπάρχουν περιορισμένα διαθέσιμα δεδομένα σε ασθενείς με εκτιμώμενο επιπέδο κάθαρσης της κρεατινίνης κάτω των 20 ml/minute.

Βλέπε παράγραφο 4.4: Νεφρική Βλάβη.

Ηλικιωμένοι

Το innohep θα πρέπει να χρησιμοποιείται στους ηλικιωμένους σε ενδεδειγμένες δόσεις. Συνιστάται προσοχή στη θεραπεία των ηλικιωμένων ασθενών με νεφρική βλάβη. Εάν υπάρχει υποψία νεφρικής βλάβης, βλέπε παράγραφο 4.2: Νεφρική Βλάβη και παράγραφο 4.4: Νεφρική Βλάβη.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Η αιμορραγία είναι η βασική επιπλοκή της υπερδοσολογίας. Λόγω της σχετικά βραχείας ημίσειας ζωής του innohep (βλέπε παράγραφο 5.2), μικρές αιμορραγίες μπορούν να αντιμετωπιστούν συντηρητικά ακολουθώντας διακοπή της θεραπείας. Σοβαρή αιμορραγία μπορεί να απαιτήσει τη χορήγηση του αντίδοτου protamine sulphate. Οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται προσεκτικά.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Άχρωμο φιαλίδιο από γυαλι τύπου Ι, σφραγισμένο με ελαστικό πώμα από βρωμοβουτύλιο.

Κάθε φιαλίδιο περιέχει 2 ml διαλύματος tinzaparin sodium 10.000 Αnti-Xa IU/ml.

Μεγέθη συσκευασίας: 10 φιαλίδια.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Κάθε αχρησιμοποίητο φαρμακευτικό προϊόν ή υπόλειμμα πρέπει να απορρίπτεται σύμφωνα με τις κατά τόπους ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 2 χρόνια.

Το φιαλίδιο θα πρέπει να απορρίπτεται 14 ημέρες μετά την πρώτη χρήση.

Το προϊόν πρέπει να εξετάζεται οπτικά πριν τη χορήγηση. Να μην χρησιμοποιείται αν παρατηρηθεί θολότητα ή ίζημα.

Το διάλυμα μπορεί να αποκτήσει κίτρινη απόχρωση κατά τη φύλαξη, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα του προϊόντος.

Σχετικό SPC

Innohep 20.000 Anti-Xa IU/2ml σε φιαλίδιο ενέσιμο διάλυμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2014: INNOHEP 20.000 anti-Xa Ενέσιμο διάλυμα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.