Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

ALGOFREN SUPP 500MG/SUP BT X12(STRIP 2X6)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
ALGOFREN
Μορφή
Yπόθετα
Συγκέντρωση
500MG/SUPP

Ενδείξεις

 • Φλεγμονώδεις και εκφυλιστικές παθήσεις των αρθρώσεων.
 • Χρόνια νεανική αρθρίτιδα.
 • Συμπτωματική ανακούφιση από ήπιας έως μέτριας εντάσεως άλγος, όπως κεφαλαλγία, οδονταλγία, δυσμηνόρροια.
 • Πυρετός.
 • Οξεία ουρική αρθρίτιδα.
 • Επώδυνα εξωαρθρικά μυοσκελετικά σύνδρομα.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιηθούν, χρησιμοποιώντας την κατώτατη αποτελεσματική δόση για την πλέον μικρή διάρκεια θεραπείας που απαιτείται για τον έλεγχο των συμπτωμάτων (βλέπε παράγραφο 4.4).

Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών

Η προτεινόμενη δόση είναι 1,2 g-1,8 g ημερησίως σε διηρημένες δόσεις.

Η δόση συντήρησης είναι 0,6 g-1,2 g ημερησίως.

Σε σοβαρές και οξείες περιπτώσεις θα μπορούσε να είναι ωφέλιμη μια αύξηση της δόσης μέχρι την αποδρομή της οξείας φάσης. Σε γενικές γραμμές, η ανώτερη ημερήσια δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2,4 g σε διηρημένες δόσεις.

Παιδιατρικός Πληθυσμός

Φαρμακοτεχνικές μορφές για παιδιά (έως 12 ετών):

Παιδιά και βρέφη (μεγαλύτερα των 3 μηνών και βάρους μεγαλύτερο των 5 Kg):

 • Χρόνια νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα

Συνήθης δόση 30-40 mg/kg/ημέρα σε 3-4 διηρημένες δόσεις.

Μέγιστη ημερήσια δόση 2,4 g σε 3-5 διηρημένες δόσεις.

 • Σαν αναλγητικό-αντιπυρετικό

20 mg/kg/ημέρα σε 3-4 διηρημένες δόσεις.

Μέγιστη δόση 30 mg/kg/ημέρα σε 3-4 διηρημένες δόσεις.

Να μη χρησιμοποιείται σε εμπύρετες καταστάσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 3 ημερών και σε επώδυνες καταστάσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 6 ημερών, εκτός αν το συστήσει ο γιατρός.

Η χρήση των δισκίων δε συστήνεται σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Η χρήση της ιβουπροφαίνης δε συστήνεται για παιδιά βάρους λιγότερο των 5 κιλών.

Ηλικιωμένοι

Δεν απαιτούνται ειδικές τροποποιήσεις στη δοσολογία εκτός και εάν η νεφρική ή η ηπατική λειτουργία είναι μειωμένη, οπότε η δοσολογία θα πρέπει να αξιολογείται μεμονωμένα. Θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή η δοσολογία σε αυτή την ομάδα.

Τρόπος χορήγησης

Προκειμένου να επιτευχθεί ταχύτερη έναρξη της δράσης, η δόση μπορεί να ληφθεί με άδειο στομάχι. Χρήση της ιβουπροφαίνης με ταυτόχρονη λήψη τροφής συνιστάται σε ασθενείς με στομαχική ευαισθησία.

Δισκία

Τα δισκία ιβουπροφαίνης πρέπει να λαμβάνονται μαζί με υγρό και να καταπίνονται ολόκληρα χωρίς να μασώνται, να θραύονται, να συνθλίβονται ή να πιπιλίζονται ώστε να αποφεύγεται η στοματική ενόχληση και ο ερεθισμός του φάρυγγα.

Σιρόπι

Ανακινήστε καλά τη φιάλη πριν τη χρήση. Ένα παροδικό αίσθημα καύσου στο στόμα ή στο λαιμό μπορεί να παρατηρηθεί με το σιρόπι/εναιώρημα ιβουπροφαίνης.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Τοξικότητα

Γενικά δεν παρατηρήθηκαν σημεία και συμπτώματα τοξικότητας σε δόσεις κάτω των 100 mg/kg σε παιδιά ή ενήλικες. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί υποστηρικτική φροντίδα σε ορισμένες περιπτώσεις. Έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά εμφανίζουν σημεία και συμπτώματα τοξικότητας μετά από κατάποση δόσης ίσης ή μεγαλύτερης των 400 mg/kg βάρους.

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι ασθενείς που έλαβαν σημαντικές ποσότητες ιβουπροφαίνης θα εκδηλώνουν τα συμπτώματα μέσα σε 4 έως 6 ώρες. Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα από υπερδοσολογία περιλαμβάνουν: ναυτία, έμετο, κοιλιακό πόνο, λήθαργο και υπνηλία. Συμπτώματα από το ΚΝΣ περιλαμβάνουν κεφαλαλγία, εμβοές, ζάλη, σπασμούς και απώλεια συνείδησης. Έχουν επίσης αναφερθεί σπάνια νυσταγμός, μεταβολική οξέωση, υποθερμία, νεφρικές διαταραχές, αιμορραγία του γαστρεντερικού, κώμα, άπνοια και καταστολή του ΚΝΣ και του αναπνευστικού συστήματος. Τοξικότητα του καρδιαγγειακού που περιλαμβάνει υπόταση, βραδυκαρδία και ταχυκαρδία έχει αναφερθεί. Σε περιπτώσεις σημαντικής υπερδοσολογίας, είναι πιθανό να εμφανιστεί νεφρική ανεπάρκεια και ηπατική βλάβη. Μεγάλη υπερδοσολογία είναι γενικά καλά ανεκτή όταν δεν λαμβάνονται άλλα φάρμακα.

Θεραπεία

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αντίδοτο σε περίπτωση υπερδοσολογίας με ιβουπροφαίνη.

Σε χρονικό διάστημα μίας ώρας από την κατάποση μιας δυνητικά τοξικής ποσότητας θα πρέπει να εξετάζεται η χορήγηση ενεργού άνθρακα. Εναλλακτικά σε ενηλίκους θα πρέπει να εξετάζεται η γαστρική πλύση σε χρονικό διάστημα μίας ώρας από την λήψη υπερβολικής δόσης δυνητικά απειλητικής για την ζωή τους. Επίσης, θα πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή αποβολή ούρων. Η νεφρική και ηπατική λειτουργία θα πρέπει να παρακολουθείται στενά. Οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για 4 ώρες τουλάχιστον μετά την λήψη δυνητικώς τοξικών ποσοτήτων. Συχνοί ή παρατεταμένοι σπασμοί θα πρέπει να ελέγχονται με ενδοφλέβια χορήγηση διαζεπάμης. Άλλα μέτρα μπορεί να ενδείκνυνται ανάλογα με την κλινική κατάσταση του ασθενούς.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο-600 mg/tab:

 1. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 24 επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία συσκευασμένα ανά 12 σε 2 blisters από PVC και Aluminium foil και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.
 2. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 20 επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία συσκευασμένα ανά 10 σε 2 blisters από PVC και Aluminium foil και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.

Σιρόπι 100 mg/5ml:

Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει μία υάλινη καραμελόχρωμη φιάλη των 150 ml, η οποία σφραγίζεται με βιδωτό πώμα από αλουμίνιο και ένα Φύλλο Οδηγιών για το Χρήστη. Το σιρόπι ALGOFREN είναι χρώματος ερυθρού, με γλυκιά γεύση και άρωμα φράουλας.

Υπόθετα 500 mg/sup.:

Τα υπόθετα ALGOFREN έχουν χρώμα υπόλευκο και σχήμα ατρακτοειδές. Είναι δε συσκευασμένα σε χάρτινο κουτί συσκευασίας, το οποίο περιέχει 2 (δύο) πλαστικές θήκες των 6 (έξι) υποθέτων η κάθε μία και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.

Κοκκία αναβράζοντα 600 mg/sachet:

 1. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 10 φακελίσκους με αναβράζοντα κοκκία συσκευασμένους σε sandwich PVC, χαρτί και aluminium foil και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.
 2. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 20 φακελίσκους με αναβράζοντα κοκκία συσκευασμένους σε sandwich PVC, χαρτί και aluminium foil και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Διατηρείται σε κλειστή συσκευασία και σε θερμοκρασία μέχρι 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής

Επικαλυμμένο με λεπτό υμένιο δισκίο-600 mg/tab, Σιρόπι 100 mg/5ml, Κοκκία αναβράζοντα 600 mg/sachet: 3 (τρία) χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν φυλάσσεται κλειστό, στην αρχική του συσκευασία σύμφωνα με τις οδηγίες διατήρησης.

Υπόθετα 500 mg/sup: 2 (δύο) χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν φυλάσσεται κλειστό, στην αρχική του συσκευασία σύμφωνα με τις οδηγίες διατήρησης.

Σχετικό SPC

ALGOFREN.

F.c tablets 600 mg/tab
Syrup 100 mg/5ml
Suppositories 500 mg/sup.
Ef. gran. 600 mg/sachet

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : ALGOFREN Επικαλυμμένο με υμένιο δισκίο 600mg / Σιρόπι / Υπόθετα / Κοκκία αναβράζοντα 600mg

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.