Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

OROCIL LIDO LOZ (1+1)MG/LOZ BTx24 LOZ (3BLISTx8)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
OROCIL LIDO
Μορφή
Τροχίσκος
Συγκέντρωση
1MG/LOZENGE (1) + 1MG/LOZENGE (2)

Αντενδείξεις

Υπερευαισθησία στο χλωριούχο βενζοξόνιο και σε άλλες ενώσεις του τεταρτοταγούς αμμωνίου.

Υπερευαισθησία σε κάποιο από τα έκδοχα που αναφέρονται στην παράγραφο 6.1.

Υπερευαισθησία στην υδροχλωρική λιδοκαΐνη και σε άλλες τοπικές αναισθητικές αμίδες.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται γιατρό ή φαρμακοποιό εάν ο πονόλαιμος συνοδεύεται από υψηλό πυρετό, εάν υπάρχει σοβαρή δυσκολία στην κατάποση, ή εάν τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται ή επιμένουν για περισσότερες από 5 ημέρες.

Το OROCIL LIDO δεν ενδείκνυται για μακροχρόνια θεραπεία.

Η χρήση του πρέπει να διαρκεί μόνο λίγες ημέρες, ή όσες ακριβώς ορίζει ο θεράπων ιατρός.

Η δράση του OROCIL LIDO είναι τοπική αντισηπτική και αναισθητική όμως δεν αντικαθιστά τη θεραπεία με αντιβιοτικά, όποτε αυτά απαιτούνται.

Το OROCIL LIDO θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε προσοχή σε ασθενείς με πληγές ή βλάβες στο στοματικό ή φαρυγγικό βλεννογόνο.

Επίσης δεν πρέπει να λαμβάνεται κατά την διάρκεια ή πριν από το γεύμα, λόγω της αναισθητικής δράσης της λιδοκαϊνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει προσωρινό μούδιασμα στο στόμα και στο λαιμό και να επηρεάσει την κατάποση.

Orocil Lido Στοματικό εκνέφωμα: οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν τον ψεκασμό στα μάτια και δεν θα πρέπει να εισπνέουν το προϊόν.

Orocil Lido Στοματικό διάλυμα: Η συνεχής χρήση του στοματικού διαλύματος OROCIL LIDO περισσότερο από 2 εβδομάδες μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ καστανό χρωματισμό της γλώσσας ή των δοντιών, ο οποίος όμως είναι αναστρέψιμος.

Orocil Lido Tροχίσκος: Οι τροχίσκοι δεν πρέπει να μασώνται ή να καταπίνονται.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Το OROCIL LIDO δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά κάτω των 4 χρόνων.

Ηλικιωμένοι

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες προειδοποιήσεις για τους ηλικιωμένους.

Πληροφορίες σχετικά με τα έκδοχα

Το OROCIL LIDO Tροχίσκος περιέχει:

Σορβιτόλη (E420): Οι ασθενείς με σπάνια κληρονομικά προβλήματα δυσανεξίας στη φρουκτόζη δεν θα πρέπει να παίρνουν αυτό το φάρμακο.

Συμβουλή για διαβητικούς: Οι τροχίσκοι περιέχουν τις γλυκαντικές ουσίες σακχαρίνη και σορβιτόλη. 1g σορβιτόλης αντιστοιχεί σε περίπου 17kJ (4kcal). 10 τροχίσκοι αντιστοιχούν σε μία μερίδα φρούτου.

Το OROCIL LIDO Στοματικό εκνέφωμα περιέχει:

Αιθανόλη: το φαρμακευτικό αυτό προϊόν περιέχει μικρή ποσότητα αιθανόλης (αλκοόλης), κάτω από 100 mg ανά δόση (ένας ψεκασμός παρέχει 140 μικρολίτρα ± 25%, περιέχει 13,132 mg ± 25% αιθανόλης και η μέγιστη δόση σε μία εφαρμογή είναι 4 ψεκασμοί).

Ασυμβατότητες

Δεν εφαρμόζεται.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες αναφέρονται παρακάτω ανά κατηγορία οργανικού συστήματος και συχνότητα. Οι συχνότητες ορίζονται ως: πολύ συχνές (≥ 1/10), συχνές (≥ 1/100 έως < 1/10), όχι συχνές (≥ 1/1.000 έως < 1/100), σπάνιες (≥ 1/10.000 έως < 1/1.000), πολύ σπάνιες (< 1/10.000), ή μη γνωστές (δεν μπορούν να εκτιμηθούν με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα). Σε κάθε κατηγορία συχνότητας, παρουσιάζονται οι ανεπιθύμητες ενέργειες με φθίνουσα σειρά σοβαρότητας.

Διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος

Πολύ σπάνιες: υπερευαισθησία (περιλαμβανομένων οιδήματος του προσώπου, οιδήματος των χειλιών, οιδήματος της γλώσσας, και οιδήματος του λαιμού).

Διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος, του θώρακα και του μεσοθωρακίου

Πολύ σπάνιες: δύσπνοια.

Διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος

Συχνές: στοματική δυσφορία (ενόχληση).

Διαταραχές του δέρματος και του υποδόριου ιστού

Πολύ σπάνιες: εξάνθημα, κνησμός.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Ο τύπος συχνότητας και η σοβαρότητα των ανεπιθύμητων ενεργειών που παρατηρούνται στον παιδιατρικό πληθυσμό αναμένεται να είναι όμοιοι με εκείνους που παρατηρούνται στους ενήλικες.

Αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών

Η αναφορά πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών μετά από τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας του φαρμακευτικού προϊόντος είναι σημαντική. Επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση της σχέσης οφέλους-κινδύνου του φαρμακευτικού προϊόντος. Ζητείται από τους επαγγελματίες του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να αναφέρουν οποιεσδήποτε πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες μέσω του εθνικού συστήματος αναφοράς: Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, Μεσογείων 284, 15562, Χολαργός, Αθήνα, Τηλ: 213 2040380/337, Φαξ: 210 6549585, Ιστότοπος: http://www.eof.gr.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες αλληλεπίδρασης.

Χλωριούχο βενζοξόνιο

Δεν αναμένονται αλληλεπιδράσεις με το χλωριούχο βενζοξόνιο λόγω της πολύ χαμηλής συστηματικής απορρόφησής του.

Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, η ταυτόχρονη πρόσληψη αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση της ένωσης τεταρτοταγούς αμμωνίου.

Λιδοκαΐνη

Η λιδοκαΐνη ενδέχεται να αλληλεπιδρά θεωρητικά με άλλα ταυτόχρονα χορηγούμενα φάρμακα, π.χ. με άλλους αντιαρρυθμικούς παράγοντες. Δεν αναμένονται φαρμακευτικές αλληλεπιδράσεις, καθώς χορηγείται μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες.

Κύηση

Πειράματα σε ζώα με χλωριούχο βενζοξόνιο και λιδοκαΐνη μεμονωμένα ή/και σε συνδυασμό δεν έδειξαν ούτε τερατογόνο ιδιότητα, ούτε ανεπιθύμητες επιδράσεις στο έμβρυο.

Η ασφάλεια για χρήση σε ανθρώπους κατά τη διάρκεια της κύησης και γαλουχίας δεν έχει εκτιμηθεί σε ειδικές μελέτες. Κατά συνέπεια, πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του OROCIL LIDO σε εγκύους, ιδιαίτερα κατά τους πρώτους 3 μήνες της κύησης. Κατά τη διάρκεια της κύησης, το OROCIL θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και μόνο εάν είναι σαφώς απαραίτητο.

Γαλουχία

Χλωριούχο βενζοξόνιο

Δεν είναι γνωστό εάν το χλωριούχο βενζοξόνιο απεκκρίνεται στο μητρικό γάλα, ωστόσο, τα διαθέσιμα στο βρέφος επίπεδα θα είναι ασήμαντα εξαιτίας της πτωχής απορρόφησης και της πολύ χαμηλής βιοδιαθεσιμότητας του φαρμάκου.

Λιδοκαΐνη

Μικρές ποσότητες λιδοκαΐνης απεκκρίνονται στο μητρικό γάλα, ωστόσο θεωρείται απίθανη η βλαπτική επίδραση στο βρέφος σε θεραπευτικά επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια της γαλουχίας, το OROCIL θα πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και μόνο εάν είναι σαφώς απαραίτητο.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Το Orocil Lido δεν έχει καμία ή έχει ασήμαντη επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανών.

Σχετικό SPC

Orocil Lido Tροχίσκος (1 mg+1 mg )/LOZ

Orocil Lido Στοματικό εκνέφωμα (0,2%+0,15%) W/V

Orocil Lido Στοματικό διάλυμα (0,05%+0,05%) W/V

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : OROCIL LIDO

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.