Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Πρόγραμμα συνδρομητών Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Γαληνός Mobile Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και απολαύστε τις υπηρεσίες του Galinos.gr σε κινητό ή tablet
Γνωρίζατε οτι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα
®
 Περιεχόμενα  Φάρμακα Α - Ζ  Συγχορήγηση

DUXIL SYR 2,7G/10ML(DOSE) BT x 6 SINGLE DOSE x 10 ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
DUXIL
Μορφή
Σιρόπι σε συσκευασία μιας δόσης
Συγκέντρωση
2.7G/10ML

Αντενδείξεις

Αντενδείκνυται η χρήση του προϊόντος σε περίπτωση γνωστής υπερευαισθησίας σε κάποιο από τα συστατικά του ιδιοσκευάσματος.

Αντενδείκνυται επίσης σε ασθενείς με ενεργό έλκος στομάχου ή δωδεκαδακτύλου. Δεν πρέπει να χορηγείται κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης και κατά τη γαλουχία.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς με ιστορικό πεπτικού έλκους. Περιστατικά εθισμού και εξάρτησης δεν είναι γνωστά. Η αυξημένη απόχρεμψη που παρατηρείται κατά τις πρώτες ημέρες της θεραπείας και αποτελεί ένδειξη της δράσης του φαρμάκου στην απομάκρυνση των βρογχικών εκκρίσεων, υποχωρεί ταχέως. Σε ασθενείς με υπερέκκριση βλέννης μπορεί να χρειασθεί τραχειοβρογχική αναρρόφηση.

Το DUXIL μπορεί να χορηγηθεί και σε διαβητικούς ασθενείς. Το DUXIL δεν προορίζεται για παιδιατρική χρήση.

Σημείωση: Οι φακελλίσκοι DUXIL δεν πρέπει να χορηγούνται σε ασθενείς με φαινυλοκετονουρία επειδή περιέχουν το γλυκαντικό ασπαρτάμη.

Ασυμβατότητες

Kαμμία γνωστή.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Οι κλινικές μελέτες και οι μελέτες φαρμακοεπαγρύπνησης έδειξαν ότι η Carbocisteine lysine monohydrate είναι γενικώς καλά ανεκτή. Ποσοστό 4% των ασθενών παρουσίασε συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα όπως ναυτία, επιγαστραλγία, κεφαλαλγία, γαστρικά ενοχλήματα, γαστροεντερορραγία, διάρροια, ίλιγγο παροδικό ήπιας ή μέτριας έντασης. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνιστάται μείωση της δόσης. Σπανίως, έχουν παρατηρηθεί δερματικά εξανθήματα και αντιδράσεις υπερευαισθησίας.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Σε ελεγχόμενες κλινικές μελέτες δεν παρατηρήθηκαν αλληλεπιδράσεις με φάρμακα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε παθήσεις του ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Επίσης, δεν παρατηρείται αλληλεπίδραση με την τροφή.

Κύηση

Το δραστικό συστατικό δεν παρουσίασε τερατογόνο ή μεταλλαξιογόνο δράση σε πειραματόζωα, ούτε αρνητική επίδραση κατά την αναπαραγωγική λειτουργία. Παρ΄ όλα αυτά, η χρήση του προϊόντος δεν συνιστάται κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο να χορηγείται μόνον εφόσον κρίνεται απολύτως απαραίτητο.

Γαλουχία

Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με την απέκκριση της Carbocisteine lysine monohydrate στο μητρικό γάλα, δεν συνιστάται η χορήγηση του φαρμάκου κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Δεν επιδρά.

Σχετικό SPC

DUXIL.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2006: DUXIL

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >