Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

ALUDROX CHW.TAB (233+83,46)MG/TAB BTx60(BLIST 6x10)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
ALUDROX
Μορφή
Δισκίο, μασώμενο
Συγκέντρωση
233MG/TAB (1) + 83.46MG/TAB (2)

Αντενδείξεις

∆εν αναφέρονται απόλυτες. Το υδροξείδιο του µαγνησίου αντενδείκνυται σε κοιλιακούς πόνους και έ µετους αδιευκρίνιστης αιτιολογίας.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Σε νεφρική ανεπάρκεια και µακροχρόνια χορήγηση, υπάρχει αυξηµένος κίνδυνος ε µ φάνισης συνδρόµου ένδειας φωσφόρου µε υπερασβεστιουρία και οστεοµαλάκυνση, υοπαθειών, εγκεφαλοπαθειών (αναφέρονται µάλιστα και θάνατοι) ή επιβάρυνσης του ανοϊκού συνδρόµου των υποβαλλόµενων σε χρόνια αιµοκάθαρση που οφείλεται στα ιόντα αργιλίου.

Επίσης, σε νεφρική ανεπάρκεια υπάρχει αυξη µ ένος κίνδυνος εµφάνισης νευρολογικών, νευροµυϊκών και καρδιαγγειακών διαταραχών (έχρι και ανακοπής) από υπερµαγνησιαιµία.

Προσοχή επίσης απαιτείται σε άτοµα µε έντονη δυσκοιλιότητα ή που βρίσκονται σε άναλο δίαιτα. Σε ανάγκη λήψης και άλλων φαρµάκων η λήψη τους να γίνεται µε χρονικό µεσοδιάστηµα 2 ωρών.

Ασυμβατότητες

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Συνήθως δεν προκαλείται δυσκοιλιότητα ή διάρροια που µπορεί να προκαλέσουν τα επί µέρους δραστικά συστατικά του (υδροξείδιο του αργιλίου και υδροξείδιο του µαγνησίου αντίστοιχα).

Σπανίως µπορεί να παρατηρηθούν ναυτία ή έµετοι.

Σπανιότατα επίσης, και ιδιαίτερα σε µακροχρόνια χορήγηση, εµφάνιση συνδρόου ένδειας φωσφόρου ή σχηµατισµός κοπρολίθων σε ηλικιωµένα άτοµα µε έντονη δυσκοιλιότητα.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Σε σύγχρονη χορήγηση του φαρµάκου µε τετρακυκλίνες αναστέλλεται η απορρόφησή τους (πλην της δοξοκυκλίνης και πιθανώς και της µινοκυκλίνης). Επίσης µπορεί να καθυστερήσει ή και να µειωθεί η απορρόφηση και άλλων φαρµάκων (αντιχολινεργικών, σιµετιδίνης, ισονιαζίδης, αλάτων σιδήρου, καρβενοξολόνης, σαλικυλικών, διγιτοξίνης, κινιδίνης, φαινοβαρβιτάλης κ.α).

Το υδροξείδιο του αργιλίου µπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της κινιδίνης στο αίµα ή αντίθετα να ελαττώσει εκείνα των σαλικυλικών. Το υδροξείδιο του µαγνησίου µειώνει την απέκκριση ισχυρών βάσεων ενώ ευνοεί την απορρόφηση της βαρφαρίνης. Τα οξεικά άλατα αυξάνουν την απορρόφηση και ως εκ τούτου την τοξικότητα των ιόντων του αργιλίου.

Κύηση

∆εν υπάρχουν επαρκείς κλινικές µελέτες σε εγκύους. Εν τούτοις δεν θεωρείται επιβλαβές για εγκύους υπό την προϋπόθεση ότι αποφεύγονται µακροχρόνιες µεγάλες δόσεις.

Γαλουχία

∆εν υπάρχουν στοιχεία για τα αντιόξινα που περιέχουν αργίλιο και µαγνήσιο που να δείχνουν ότι δεν πρέπει να χορηγούνται σε γυναίκες που θηλάζουν.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Καµία.

Σχετικό SPC

Aludrox.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2011: ALUDROX

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.