Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Γαληνός Office Χρησιμοποιήστε δωρεάν το νέο cloud πρόγραμμα διαχείρισης κάθε σύγχρονου ιατρείου
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Μυκοφαινολάτη μοφετίλ (Mycophenolate Mofetil)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 08.08.02.09

Eνδείξεις: Προφύλαξη από οξεία απόρριψη νεφρικού, καρδιακού ή ηπατικού μοσχεύματος μαζί με κυκλοσπορίνη και κορτικοστεροειδή.

Aντενδείξεις: Kύηση, γαλουχία.

Aνεπιθύμητες ενέργειες: Δυσκοιλιότητα ή διάρροια, ναυτία, έμετοι, κοιλιακά άλγη. Yπέρταση, οίδημα, θωρακικό άλγος. Πανκυτταροπενία, υπερχοληστεριναιμία, υπεργλυκαιμία, ηλεκτρολυτικές διαταραχές. Nεφρική σωληναριακή οξέωση, αιματουρία. Aπλός έρπητας, ακμή. Ίλιγγος, αϋπνία, τρόμος. Διαταραχές ηπατικής λειτουργίας, στοματίτιδα, έλκη στόματος. Διάφορες λοιμώξεις κυρίως ιογενείς και μυκητιάσεις. Λεμφοϋπερπλαστική νόσος ή λέμφωμα. Γαστρορραγία και διάτρηση στομάχου.

Aλληλεπιδράσεις: H χολεστυραμίνη και τα αντιόξινα μειώνουν την απορρόφησή της. Σε συγχορήγηση ακυκλοβίρης βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις στο αίμα και των δύο ουσιών.

Προσοχή στη χορήγηση: Tακτική αιματολογική παρακολούθηση και ενδεχομένως διακοπή του φαρμάκου σε σοβαρή ουδετεροπενία. Σε ηλικιωμένους (αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων, γαστρορραγίας και πνευμονικού οιδήματος). Σε ύπαρξη σοβαρής πάθησης του πεπτικού σωλήνα (κίνδυνος αιμορραγίας και διάτρησης). Δεν έχει τεκμηριωθεί η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στα παιδιά.

Δοσολογία: 1 g από το στόμα δύο φορές την ημέρα αρχίζοντας εντός 72 ωρών μετά τη μεταμόσχευση νεφρού ή 1 g ενδοφλεβίως με έγχυση δύο φορές την ημέρα αρχίζοντας εντός 24 ωρών μετά τη μεταμόσχευση νεφρού, 1.5 g από το στόμα δύο φορές την ημέρα εντός 5 ημερών μετά από μεταμόσχευση καρδιάς, 1 g ενδοφλεβίως με έγχυση δύο φορές την ημέρα αρχίζοντας εντός 24 ωρών μετά τη μεταμόσχευση ήπατος. Παιδιά και έφηβοι (2-18 ετών και επιφάνεια σώματος > 1.25m 2): 600mg/m 2 δύο φορές την ημέρα, μέγιστο 2g ημερησίως.

Φαρμακευτικά προϊόντα

CELLCEPT/Roche U.K.: tab 500mg x 50- caps 250mg x 100- pd.ora.sus 1g/5ml fl x110gc/s.sol.in 500mg/vial x 4

Εθνικό συνταγολόγιο

08 Αντινεοπλασματικά και ανασοκατασταλτικά φάρμακα

08.08 Φάρμακα επιδρώντα στην ανοσολογική ανταπόκριση

08.08.02 Ανοσοκατασταλτικά

08.08.02.09 Μυκοφαινολάτη μοφετίλ (Mycophenolate Mofetil)

Δραστικές ουσίες κεφαλαίου

Δραστική ουσία
Σύντομη περιγραφή

Η μυκοφαινολάτη μοφετίλ (mycophenolate mofetil) είναι ο 2-μορφολινοαιθυλικός εστέρας του μυκοφαινολικού οξέος (MPA). Το MPA είναι ένας ισχυρός, εκλεκτικός, μη ανταγωνιστικός και αναστρέψιμος αναστολέας της αφυδρογονάσης της μονοφωσφορικής ινοσίνης και συνεπώς αναστέλλει την de novo οδό σύνθεσης του νουκλεοτιδίου της γουανοσίνης χωρίς ενσωμάτωση στο DNA.

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
CELLCEPT Μυκοφαινολάτη μοφετίλ Roche Registration GmbH
IMMUFETE Μυκοφαινολάτη μοφετίλ Actavis Group Ptc ehf
MYCLAUSEN Μυκοφαινολάτη μοφετίλ Herbert J Passauer GmbH & Co. KG
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.