Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

α-Διυδροεργοκρυπτίνη μεθανοσουλφονική (α-Dihydroergocryptine Mesilate)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 04.06.01.01.04

Ενδείξεις: Νόσος του Parkinson σε συνδυασμό με λεβοντόπα. Λοιπές βλ. 04.07.02 .

Αντενδείξεις: Ηπατική ανεπάρκεια, κύηση, γαλουχία, ηλικία < 18 ετών. Συγχορήγηση με εκλεκτικούς αγωνιστές των 5-HT1 υποδοχέων της σεροτονίνης.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ναυτία, έμετος, επιγαστραλγία, καύσος, δυσπεψία, δυσκοιλιότητα, διάρροια, ανορεξία, ίλιγγοι, υπόταση, ορθοστατική υπόταση, λιποθυμία, εξασθένηση, αϋπνία, σύγχυση, ψευδαισθήσεις, ψυχωσικές διαταραχές, κατάθλιψη, υπνηλία, άγχος, κεφαλαλγία, δυσκινησία, τρόμος, παραισθήσεις και ταχυκαρδία. Σπάνια παρατηρήθηκε εμφάνιση οιδήματος και εξανθήματος, οπότε συνιστάται διακοπή της αγωγής.

Αλληλεπιδράσεις: Η συγχορήγηση με εκλεκτικούς αγωνιστές των 5-HT1 υποδοχέων της σεροτονίνης αυξάνει τον κίνδυνο στεφανιαίων επεισοδίων. Δεν μπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα αλληλεπιδράσεων μεταξύ α-διυδροεργοκρυπτίνης και αναλγητικών ή υποτασικών φαρμάκων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε ασθενείς που βρίσκονται σε αγωγή με άλλα αλκαλοειδή της ερυσιβώδους όλυρας ή αντιυπερτασικά φάρμακα για το ενδεχόμενο ενίσχυσης της δράσης τους. Αναστέλλει την υπερέκκριση προλακτίνης που προκαλούν η σιμετιδίνη και η σουλπιρίδη.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με γαλακτόρροια, αμηνόρροια προλακτινική, διαταραχές εμμήνου ρύσης ή ακρομεγαλία η αγωγή μπορεί να εξαλείψει προϋπάρχουσα στειρότητα. Γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία με αυτές τις παθήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουν μηχανική μέθοδο αντισύλληψης. Ασθενείς με ακρομεγαλία και ιστορικό πεπτικού έλκους ή ενεργό πεπτικό έλκος να αποφεύγουν τη λήψη του. Προσοχή όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις σε ασθενείς με ιστορικό ψυχωσικών διαταραχών, σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων, περιφερικών αγγειοπαθειών, πεπτικού έλκους ή γαστρεντερικής αιμορραγίας. Προσοχή σε ηλικιωμένα άτομα.

Δοσολογία: Aρχική δόση 5 mg 2 φορές την ημέρα. Δόση συντήρησης 60 mg/ημέρα, η οποία επιτυγχάνεται σταδιακά με ανά 15ήμερο αυξήσεις των 5 mg/ημέρα. Μειώσεις της δόσης της λεβοντόπα πρέπει να γίνονται σταδιακά μέχρις ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φαρμακευτικά προϊόντα

DAVERIUM/Φαρμανελ: caps 5mg x 30- tab 20mg x 20

Εθνικό συνταγολόγιο

04 Φάρμακα παθήσεων κεντρικού νευρικού συστήματος

04.06 Φάρμακα χορηγούμενα σε παρκινσονισμό και συναφείς παθήσεις

04.06.01 Αντιπαρκινσονικά

04.06.01.01 Φάρμακα με ντοπαμινεργική δράση (ντοπαμινεργικά)

04.06.01.01.04 α-Διυδροεργοκρυπτίνη μεθανοσουλφονική (α-Dihydroergocryptine Mesilate)

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.