Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

Δεσλοραταδίνη + Ψευδοεφεδρίνη (Desloratadine + Pseudoephedrine)

Ευρετήριο Αναφορές

Εθνικό συνταγολόγιο, κεφάλαιο 03.05.05.02

Ενδείξεις: Αλλεργική ρινίτιδα συνοδευόμενη από ρινική συμφόρηση.

Αντενδείξεις: Σε ασθενείς με γλαύκωμα κλειστής γωνίας, με κατακράτηση ούρων, ισχαιμική καρδιοπάθεια, ταχυκαρδία, υπέρταση, υπερθυρεοειδισμό ιστορικό αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου, σε όσους λαμβάνουν αναστολείς της ΜΑΟ (ή εντός δύο εβδομάδων από τη διακοπή τους) ή αποσυμφορητικά της ρινός που περιέχουν αγγειοσυσπαστικά (εξαιτίας της ψευδοεφεδρίνης), κύηση και γαλουχία.

Ανεπιθύμητες ενέργειες: Ταχυκαρδία, ξηροστομία, φαρυγγίτιδα, κεφαλαλγία, κόπωση, αϋπνία ή υπνηλία, νευρικότητα, ψευδαισθήσεις, ανορεξία, ναυτία, έμετοι, δυσκοιλιότητα ή διάρροια, αύξηση ηπατικών ενζύμων, ίκτερος, μυαλγίες, αντιδράσεις υπερευαισθησίας.

Αλληλεπιδράσεις: Οι αναστολείς της ΜΑΟ, η εργοταμίνη και τα παράγωγά της ενδέχεται να προκαλέσουν αγγειοσύσπαση και αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Ομοιο κίνδυνο έχουν και οι άλλες αγγειοσυσπαστικές ουσίες που περιέχονται σε αποσυμφορητικά του ρινικού βλεννογόνου. Ελαττώνει την αντιυπερτασική δράση πολλών ουσιών, όπως λ.χ. της α-μεθυλντόπα, της γουανεθιδίνης κ.λ.π. Δεν συνιστάται ο συνδυασμός με ντοπαμινεργικά φάρμακα (βρωμοκρυπτίνη, καβεργολίνη, περγολίδη κ.λ.π.), λόγω του κινδύνου έντονης αγγειοσύσπασης.

Προσοχή στη χορήγηση: Σε ασθενείς με καρδιακές αρρυθμίες, υπέρταση, ιστορικό εμφράγματος του μυοκαρδίου, στένωση του πυλωρού, απόφραξη του αυχένα της ουροδόχου κύστεως, βρογχόσπασμο. Επίσης σε ασθενείς που λαμβάνουν αγγειοσυσπαστικά, ψυχοδιεγερτικά, αντιυπερτασικά και τρικυκλικά αντικαταθλιπτικά. Σε ασθενείς > 60 ετών, σε διαταραχή της νεφρικής ή ηπατικής λειτουργίας. Να ενημερώνονται οι ασθενείς ότι υπάρχει κίνδυνος εθισμού και κατάχρησης. Να διακόπτεται η θεραπεία πριν από τυχόν προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση.

Δοσολογία: Ένα δισκίο (2.5+120)mg δύο φορές την ημέρα. Να μη χορηγείται σε παιδιά < 12 ετών. Η διάρκεια της θεραπείας να μην υπερβαίνει τις 10 ημέρες.

Φαρμακευτικά προϊόντα

Desloratadine + Pseudoephedrine Sulphate:

AERINAZE/SP Europe Belgium: con.r.tab (2.5+120)mg x 10

Εθνικό συνταγολόγιο

03 Φάρμακα παθήσεων αναπνευστικού συστήματος

03.05 Αντιισταμινικά

03.05.05 Πιπεριδίνες

03.05.05.02 Δεσλοραταδίνη + Ψευδοεφεδρίνη (Desloratadine + Pseudoephedrine)

Εμπορικές ονομασίες κεφαλαίου

Κ Εμπορική ονομασία Ενεργά συστατικά Υπεύθυνος κυκλοφορίας
AERINAZE Δεσλοραταδίνη - Ψευδοεφεδρίνη Merck Sharp & Dohme B.V.
CLARITYNE-D Λοραταδίνη - Ψευδοεφεδρίνη Bayer Hellas Α.Β.Ε.Ε.
Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.