Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

BIOFENAC F.C.TAB 100MG/TAB BTx20 (FOIL 2x10)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
BIOFENAC
Μορφή
Δισκία επικαλυμμένα με υμένιο
Συγκέντρωση
100MG/TAB

Ενδείξεις

Η ασεκλοφενάκη ενδείκνυται για την ανακούφιση από τον πόνο και τη φλεγμονή στην οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα και αγκυλωτική σπονδυλίτιδα.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Τα δισκία ασεκλοφενάκης λαμβάνονται από το στόμα και πρέπει να καταπίνονται με τη βοήθεια ποσότητας υγρού. Όταν η ασεκλοφενάκη χορηγήθηκε σε υγιείς εθελοντές πριν ή μετά το φαγητό, μόνο ο ρυθμός και όχι η έκταση της απορρόφησης του φαρμάκου επηρεάστηκε, γι' αυτό η ασεκλοφενάκη μπορεί να ληφθεί και στο τέλος των γευμάτων.

Ενήλικες: 200 mg ημερησίως σε δύο δόσεις (1 δισκίο 100 mg το πρωί και 1 το βράδυ).

Νεφρική δυσλειτουργία: Δεν απαιτείται ρύθμιση της δόσης σε ασθενείς με ήπια νεφρική δυσλειτουργία. Ωστόσο το φάρμακο πρέπει να χορηγείται με προσοχή (βλ. παράγραφο 4.4).

Ηπατική δυσλειτουργία: Η δόση της ασεκλοφενάκης πρέπει να ελαττωθεί σε ασθενείς με ηπατική δυσλειτουργία, οπότε συνιστάται αρχική δόση 100 mg ημερησίως.

Ηλικιωμένοι: Γενικά δεν απαιτείται μείωση της δόσης. Εντούτοις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι προφυλάξεις που αναφέρονται στην παράγραφο 4.4.

Παιδιά: Η ασεκλοφενάκη δε χορηγείται σε παιδιά κάτω των 18 ετών. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα στα παιδιά δεν έχει τεκμηριωθεί.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορούν να ελαχιστοποιηθούν χρησιμοποιώντας τη χαμηλότερη αποτελεσματική δόση για το συντομότερο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τον έλεγχο των συμπτωμάτων (βλ. παράγραφο 4.4 Ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις κατά τη χρήση).

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα επαρκή δεδομένα για τις συνέπειες της υπερδοσολογίας από ασεκλοφενάκη στον άνθρωπο.

Η θεραπεία της οξείας δηλητηρίασης από ΜΣΑΦ είναι κυρίως υποστηρικτική και συμπτωματική για επιπλοκές όπως υπόταση, νεφρική ανεπάρκεια, σπασμοί, γαστρεντερικός ερεθισμός και αναπνευστική καταστολή.

Η αντιμετώπιση της οξείας δηλητηρίασης από ασεκλοφενάκη περιλαμβάνει την αποφυγή απορρόφησης όσο το δυνατόν γρηγορότερα μετά την υπερδοσολογία με πλύση στομάχου και χορήγηση ενεργού άνθρακα.

Ειδικές θεραπείες όπως πρόκληση διούρησης, αιμοκάθαρση ή αιμοδιύλιση μπορεί να μην είναι δυνατόν να απομακρύνουν τα ΜΣΑΦ λόγω της υψηλής πρωτεϊνικής τους σύνδεσης και του εκτεταμένου μεταβολισμού.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

ΒΤ Χ 20 (2 Χ 10)

ΒΤ Χ 40 (4 Χ 10)

Μπορεί να μην κυκλοφορούν όλες οι συσκευασίες.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Κάθε αχρησιμοποίητο φαρμακευτικό προϊόν ή υπόλειμμα πρέπει να απορρίπτεται σύμφωνα με τις κατά τόπους ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Μη φυλάσσετε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 30°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 4 χρόνια.

Σχετικό SPC

ΒΙΟFENAC 100 mg επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : BIOFENAC Eπικαλυμμένο με υμένιο δισκίο

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.