Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

BRONCHOTUSSINE SYR 4MG/5ML FLX100ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
BRONCHOTUSSINE
Μορφή
Σιρόπι
Συγκέντρωση
4MG/5ML

Αντενδείξεις

Το Bronchotussine περιέχει Sorbitol E420. Ασθενείς με σπάνια κληρονομικά προβλήματα δυσανεξίας στην φρουκτόζη δεν πρέπει να παίρνουν αυτό το φάρμακο.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Πρέπει να χορηγείται με προσοχή σε ασθενείς με ενεργό δωδεκαδακτυλικό έλκος, ενεργό φυματίωση ή σοβαρές ηπατικές βλάβες. Κατά τη χρήση του φαρμάκου μπορεί να προκληθεί αύξηση του όγκου των ρευστοποιούμενων βρογχικών εκκρίσεων και αν δεν απομακρυνθούν με βήχα μπορεί να χρειαστεί ειδική υποστήριξη ώστε να παραμείνει ανοικτή η αναπνευστική οδός.

Προσοχή στη χορήγηση: Το φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείται ταυτόχρονα με αντιβηχικά ή φάρμακα που έχουν ατροπινική δράση.

Ασυμβατότητες

Καμμία γνωστή.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα από το γαστρεντερικό ( επιγαστρική δυσφορία, ναυτία, έμετος, διάρροια), που κατά κανόνα είναι ελαφράς μορφής και ενίοτε παροδική αύξηση των τρανσαμινασών. Σπανίως έχουν αναφερθεί δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Η χορήγηση της βρωμεξίνης μαζί με αντιβιοτικά (αμοξικιλλίνη, κεφουροξίμη, ερυθρομυκίνη, δοξυκυκλίνη) οδηγεί σε αύξηση της βρογχοπνευμονικής κατανομής (διείσδυσης) των αντιβιοτικών. Δεν έχει αναφερθεί καμμία σχετική αρνητική κλινική παρενέργεια με άλλα φάρμακα.

Κύηση

Από τα πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα δε φαίνεται ότι το φάρμακο επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου. Επειδή όμως οι μελέτες στον άνθρωπο είναι περιορισμένες ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, η χρήση του πρέπει να αποφεύγεται κατά την περίοδο της κύησης.

Γαλουχία

Από τα πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα δε φαίνεται ότι το φάρμακο επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου. Επειδή όμως οι μελέτες στον άνθρωπο είναι περιορισμένες ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, η χρήση του πρέπει να αποφεύγεται κατά την περίοδο της γαλουχίας.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Καμμία γνωστή.

Σχετικό SPC

ΒRΟNCHOTUSSINE.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2005: BRONCHOTUSSINE Syr.

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.