Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

TOBREX EY.DRO.SOL 0,3% BTx1 FLx5ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
TOBREX
Μορφή
Kολλύριο διάλυμα
Συγκέντρωση
3MG/ML

Ενδείξεις

Το TOBREX ενδείκνυται για τη θεραπεία των επιφανειακών βακτηριακών λοιµώξεων του οφθαλµού και των εξαρτηµάτων του, όπως η επιπεφυκίτιδα, οι οποίες προκαλούνται από βακτήρια που είναι ευαίσθητα στην τοµπραµυκίνη σε ενήλικες και παιδιά ηλικίας 1 έτους και μεγαλύτερα.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Έφηβοι και ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων ατόμων

Σε ήπιες έως µέτριας έντασης λοιµώξεις, η δόση είναι µία ή δύο σταγόνες στο κόλπωµα του επιπεφυκότα κάθε πάσχοντος οφθαλµού κάθε τέσσερις ώρες.

Σε σοβαρή λοίµωξη, η δόση είναι µία ή δύο σταγόνες στον επιπεφυκικό σάκο κάθε πάσχοντος οφθαλµού κάθε µία ώρα µέχρι να υπάρξει βελτίωση, οπότε θα µειωθεί η συχνότητα της χορήγησης πριν τη διακοπή.

Η θεραπεία εξατοµικεύεται κατά την κρίση του θεράποντος οφθαλµιάτρου.

Η συνήθης διάρκεια θεραπείας είναι 7-10 ηµέρες.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Το TOBREX μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παιδιά ηλικίας 1 έτους και άνω στην ίδια δόση με τους ενήλικες. Τα υπάρχοντα διαθέσιμα δεδομένα περιγράφονται στην παράγραφο 5.1. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα σε παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους δεν έχουν τεκμηριωθεί και δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

Χρήση σε ασθενείς µε ηπατική και νεφρική δυσλειτουργία

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες με το TOBREX σε ασθενείς με ηπατική ή νεφρική δυσλειτουργία. Ωστόσο, λόγω της χαµηλής συστηµατικής απορρόφησης της τοµπραµυκίνης µετά από την τοπική χορήγηση αυτού του προϊόντος, δεν απαιτείται ρύθµιση της δοσολογίας.

Τρόπος χορήγησης

Για οφθαλμική χρήση μόνο. Όχι για ένεση μέσα στον οφθαλμό.

Η φιάλη πρέπει να διατηρείται καλά κλεισμένη, όταν δεν χρησιμοποιείται. Μετά την αφαίρεση του πώματος, και εφόσον το περιλαίμιο ασφαλείας είναι χαλαρό, θα πρέπει να αφαιρείται προτού χρησιμοποιηθεί το φάρμακο.

Συνιστάται απαλό κλείσιμο των βλεφάρων και ρινοδακρυική απόφραξη μετά από τη χορήγηση. Αυτό μπορεί να μειώσει τη συστηματική απορρόφηση των φαρμακευτικών προϊόντων που χορηγούνται μέσω της οφθαλμικής οδού και να οδηγήσει σε μείωση των συστηματικών ανεπιθύμητων ενεργειών.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται περισσότερα από ένα τοπικά οφθαλμικά προϊόντα, θα πρέπει να µεσολαβεί ένα χρονικό διάστηµα τουλάχιστον πέντε λεπτών µεταξύ των διαδοχικών χορηγήσεων. Οι οφθαλμικές αλοιφές θα πρέπει να χορηγούνται τελευταίες. Για να προληφθεί η επιµόλυνση του σταγονοµετρικού ρύγχους και του διαλύµατος, πρέπει να δίνεται προσοχή, ώστε να µην αγγίζονται τα βλέφαρα, οι γύρω περιοχές ή άλλες επιφάνειες µε το σταγονοµετρικό ρύγχος της φιάλης.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Λόγω των χαρακτηριστικών αυτού του ιδιοσκευάσματος, καμία τοξική επίδραση δεν αναμένεται με μία οφθαλμική υπερδοσολογία αυτού του προϊόντος ή σε περίπτωση τυχαίας κατάποσης του περιεχομένου μιας φιάλης.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Διατίθεται σε φιάλη των 5 mL από χαμηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο, με λευκό πώμα από πολυπροπυλένιο και σταγονομετρικό ρύγχος από φυσικό, χαμηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Κάθε αχρησιμοποίητο φαρμακευτικό προϊόν ή υπόλειμμα πρέπει να απορρίπτεται σύμφωνα με τις κατά τόπους ισχύουσες σχετικές διατάξεις.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Να μη φυλάσσεται σε θερµοκρασία µεγαλύτερη των 25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια.

Απορρίπτεται 4 εβδομάδες μετά το πρώτο άνοιγμα.

Σχετικό SPC

TOBREX 0,3% w/v, οφθαλμικές σταγόνες, διάλυµα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : TOBREX Οφθαλμικές σταγόνες

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.