Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

PEPTONORM TAB 1000MG/TAB BTX30 (BLIST3X10)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
PEPTONORM
Μορφή
Δισκία
Συγκέντρωση
1000MG/TAB

Ενδείξεις

Για τη βραχυχρόνια (έως 8 εβδομάδες) θεραπεία του δωδεκαδακτυλικού έλκους, της χρόνιας γαστρίτιδας και της πεπτικής οισοφαγίτιδας.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Η συνήθης δόση του ενήλικα είναι: ένα δισκίο ή το περιεχόμενο ενός φακελίσκου ή ένα κουταλάκι του γλυκού (5ml), ή ενός φακελίσκου (5ml), 4 φορές την ημέρα, λαμβανόμενου με άδειο στομάχι. Εάν δεν έχει δοθεί κάποια άλλη οδηγία από τον ιατρό σας, τότε παίρνετε 3 φορές από ένα δισκίο ή ένα φακελίσκο ή ένα κουταλάκι του γλυκού (5ml) ή ένα φακελίσκο υγρό (5ml), μία ώρα πριν από κάθε γεύμα. Η τέταρτη δόση λαμβάνεται κάθε βράδυ λίγο πριν ξαπλώσετε για ύπνο.

Για να έχει καλά αποτελέσματα η θεραπεία, είναι απαραίτητο το PEPTONORM, να λαμβάνεται όπως ακριβώς καθορίζεται στην παραπάνω δοσολογία και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή να λαμβάνεται το φάρμακο με άδειο στομάχι, μία ώρα πριν από κάθε γεύμα.

ΑΝΑΚΙΝΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΦΙΑΛΙΔΙΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ.

Τρόπος λήψης

Δισκία

Τα δισκία PEPTONORM, καταπίνονται απευθείας αμάσητα πίνοντας μισό ποτήρι νερό ή και διαλυμένα στην ίδια ποσότητα νερού.

Κοκκία

Το περιεχόμενο ενός φακελίσκου πίνεται, αφού ανακατευθεί με νερό.

Διάρκεια θεραπείας

Η επούλωση του έλκους μπορεί να επέλθει κατά τη διάρκεια της πρώτης ή δεύτερης εβδομάδας. Παρόλα αυτά, η θεραπεία πρέπει να συνεχισθεί για 4-8 εβδομάδες, εκτός αν η επούλωση διαπιστωθεί με ακτινογραφία ή με ενδοσκοπική εξέταση.

Δόση συντήρησης

Για την ισχυροποίηση του βλεννογόνειου αμυντικού συστήματος και την αποφυγή υποτροπής του έλκους, συνίσταται η χορήγηση μίας δόσης PEPTONORM, πρωί και βράδυ με άδειο στομάχι.

Υπόδειξη

Στην αρχή της θεραπείας και αν είναι ανάγκη, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και αντιόξινα για την ανακούφιση από έντονο πόνο αλλά αυτά πρέπει να λαμβάνονται μισή ώρα πριν ή μισή ώρα μετά τη λήψη του PEPTONORM.

Ηλικιωμένοι

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ρυθμίσεις δοσολογίας για τους ηλικιωμένους. Ωστόσο όπως ισχύει για όλα τα φάρμακα θα πρέπει να χορηγείται η χαμηλότερη αποτελεσματική δόση.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του προϊόντος στα παιδιά ηλικίας <14 ετών δεν έχει διασφαλιστεί. Ισχύοντα διαθέσιμα δεδομένα περιγράφονται στην παράγραφο 5.1.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις δηλητηρίασης από υπερδοσολογία με sucralfate.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Δισκία 1000mg/tab:

Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 30 δισκία συσκευασμένα ανά 10 σε 3 blisters από PVC και Aluminium foil και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.

Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα 1000mg/sachet:

  1. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 30 φακελίσκους από PVC, χαρτί και Aluminium foil και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.
  2. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 20 φακελίσκους από PVC, χαρτί και Aluminium foil και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.

Πόσιμο εναιώρημα 1000mg/5ml:

Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει ένα υάλινο καραμελόχρωμο φιαλίδιο των 150ml και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.

Εναιώρημα πόσιμο μιας δόσης 1000mg/5ml sachet:

  1. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 30 φακελίσκους των 5 ml, συσκευασμένους σε sandwich αλουμινίου/πολυαιθυλενίου και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.
  2. Χάρτινο κουτί συσκευασίας το οποίο περιέχει 20 φακελίσκους των 5 ml, συσκευασμένους σε sandwich αλουμινίου/πολυαιθυλενίου και ένα Φύλλο Οδηγιών Χρήσης.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Δισκία: Τα δισκία PEPTONORM, καταπίνονται απευθείας αμάσητα πίνοντας μισό ποτήρι νερό ή και διαλυμένα στην ίδια ποσότητα νερού.

Κοκκία: Το περιεχόμενο ενός φακελίσκου, αφού ανακατευθεί με νερό, πίνεται.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Φυλάσσεται σε θερμοκρασία ≤25°C.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής

Δισκία 1000mg/tab: 2½ (δυόμισι) χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν φυλάσσεται κλειστό, στην αρχική του συσκευασία σύμφωνα με τις οδηγίες διατήρησης.

Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα 1000mg/sachet, Πόσιμο εναιώρημα 1000mg/5ml, Εναιώρημα πόσιμο μιας δόσης 1000mg/5ml sachet: 3 (τρία) χρόνια υπό την προϋπόθεση ότι το προϊόν φυλάσσεται κλειστό, στην αρχική του συσκευασία σύμφωνα με τις οδηγίες διατήρησης.

Σχετικό SPC

PEPTONORM.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : PEPTONORM Δισκία / Κοκκία για πόσιμο εναιώρημα / Πόσιμο εναιώρημα / Εναιώρημα πόσιμο μιας δόσης

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.