Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

OLARTAN F.C.TAB 10MG/TAB BTx28 (σε BLISTERS)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
OLARTAN
Μορφή
Δισκία επικαλυμμένα με υμένιο
Συγκέντρωση
10MG/TAB

Ενδείξεις

Θεραπεία της ιδιοπαθούς υπέρτασης.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Ενήλικες

Η συνιστώμενη αρχική δοσολογία της olmesartan medoxomil είναι 10 mg μία φορά την ημέρα. Σε ασθενείς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτή τη δόση, η δόση της olmesartan medoxomil μπορεί να αυξηθεί στα 20 mg μία φορά την ημέρα. Εάν απαιτείται επιπλέον μείωση της αρτηριακής πίεσης, η δόση της olmesartan medoxomil μπορεί να αυξηθεί το μέγιστο μέχρι 40mg την ημέρα ή να προστεθεί θεραπεία με hydrochlorothiazide.

Το αντιϋπερτασικό αποτέλεσμα της olmesartan medoxomil εμφανίζεται ουσιαστικά σε 2 εβδομάδες και φτάνει στο μέγιστο περίπου 8 εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, όταν εξετάζεται η αλλαγή του δοσολογικού σχήματος για κάθε ασθενή.

Ηλικιωμένοι (65 ετών ή μεγαλύτεροι)

Δεν απαιτείται γενικά προσαρμογή της δόσης σε ηλικιωμένους ασθενείς (βλέπε παρακάτω συνιστώμενη δοσολογία σε ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια). Εάν απαιτείται τιτλοποίηση της μέγιστης δόσης των 40mg ημερησίως, η πίεση του αίματος πρέπει να παρακολουθείται στενά.

Νεφρική ανεπάρκεια

Η μέγιστη δόση σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νεφρική ανεπάρκεια (κάθαρση κρεατινίνης 20-60 mL/λεπτό) είναι 20 mg olmesartan medoxomil μία φορά ημερησίως, λόγω της περιορισμένης εμπειρίας με υψηλότερες δόσεις σε αυτή την ομάδα των ασθενών.

Η χρήση της olmesartan medoxomil σε ασθενείς με σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια (κάθαρση κρεατινίνης ≤ μικρότερη από 20 mL/λεπτό) δεν συνιστάται, επειδή υπάρχει πολύ περιορισμένη εμπειρία σε αυτή την ομάδα των ασθενών (βλέπε παρ. 4.4.,5.2).

Ηπατική ανεπάρκεια

Δεν απαιτείται αναπροσαρμογή της δόσης για τους ασθενείς με ήπια ηπατική ανεπάρκεια. Στους ασθενείς με μέτρια ηπατική ανεπάρκεια, συνιστάται αρχική δόση 10mg olmesartan medoxomil μία φορά ημερησίως και η μέγιστη δόση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τα 20mg μία φορά ημερησίως. Συνιστάται προσεκτική παρακολούθηση της πίεσης και της νεφρικής λειτουργίας των ασθενών με ηπατική δυσλειτουργία, οι οποίοι ήδη λαμβάνουν διουρητικά και/ή άλλους αντιυπερτασικούς παράγοντες. Δεν υπάρχει εμπειρία σε ασθενείς με σοβαρή ηπατική ανεπάρκεια, επομένως δεν συνιστάται η χορήγηση της olmesartan medoxomil σε αυτή την ομάδα των ασθενών (βλέπε παρ. 4.4. και 5.2.). Η Olmesartan medoxomil δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με απόφραξη της χοληφόρου (βλέπε παρ. 4.3.)

Παιδιατρικός πληθυσμός

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του Olartan σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών δεν έχει τεκμηριωθεί. Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα.

Τρόπος χορήγησης

Για την καλύτερη συμμόρφωση του ασθενούς, συνιστάται τα δισκία Οlartan να λαμβάνονται περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα, με ή χωρίς φαγητό, για παράδειγμα την ώρα του πρωινού. Το δισκίο πρέπει να το καταπίνετε με επαρκή ποσότητα υγρού (π.χ. ένα ποτήρι νερό). Το δισκίο δεν πρέπει να μασιέται.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Υπάρχουν περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με την υπερδοσολογία στους ανθρώπους. Το πιθανότερο αποτέλεσμα της υπερδοσολογίας είναι η υπόταση. Σε περίπτωση υπερδοσολογίας, ο ασθενής πρέπει να παρακολουθείται προσεκτικά και να εφαρμόζεται συμπτωματική και υποστηρικτική θεραπεία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την δυνατότητα απομάκρυνσης της olmesartan με αιμοκάθαρση.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Blister από πολυαμίδιο/αλουμίνιο/χλωριούχο πολυβινύλιο/blister αλουμινίου.

Συσκευασίες των 14, 28, 30, 56, 84, 90, 98 και 10x28 επικαλυμμένων με λεπτό υμένιο δισκίων. Συσκευασία με unit dose blister των 10, 50, και 500 επικαλυμμένων με λεπτό υμένιο δισκίων.

Μπορεί να μην τεθούν σε κυκλοφορία όλα τα μεγέθη συσκευασίας.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Καμία ειδική απαίτηση.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Αυτό το φαρμακευτικό προϊόν δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 3 χρόνια.

Σχετικό SPC

Οlartan 10 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο.

Οlartan 20 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο.

Οlartan 40 mg επικαλυμμένo με λεπτό υμένιο δισκίο.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : OLARTAN

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.