Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Οι συνταγές μου Αποθηκεύστε τις συνταγές σας και μοιραστείτε τις εύκολα και με ασφάλεια
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

STREPFEN DIRECT CHERRY & MINT MO.SPR.SO 8.75MG/DOSE BTx15 ML (σε πλαστικό φιαλίδιο με ενσωματωμένη δοσομετρική αντλία ψεκασμού και HDPE πώμα)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
STREPFEN
Μορφή
Στοματικό εκνέφωμα, διάλυμα
Συγκέντρωση
16.2 MG/ML

Ενδείξεις

Το Strepfen Direct Cherry & Mint ενδείκνυται για την βραχυχρόνια συμπτωματική ανακούφιση του οξύ πονόλαιμου σε ενήλικες.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Δοσολογία

Για βραχυχρόνια χρήση μόνο.

Ενήλικες ηλικίας 18 ετών και άνω

Μία δόση (3 ψεκασμοί) χορηγούμενη στο πίσω μέρος του λαιμού κάθε 3-6 ώρες όπως απαιτείται, με μέγιστο τις 5 δόσεις σε περίοδο 24 ωρών.

Παιδιατρικός πληθυσμός

Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του Strepfen Direct Cherry & MInt σε παιδιά ή εφήβους κάτω των 18 ετών δεν έχει τεκμηριωθεί.

Ηλικιωμένοι ασθενείς

Δεν μπορεί να προταθεί μια γενική δοσολογία καθώς η μέχρι σήμερα κλινική εμπειρία είναι περιορισμένη.Οι ηλικιωμένοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να υποστούν τις σοβαρές συνέπειες των ανεπιθύμητων ενεργειών.

Η χαμηλότερη αποτελεσματική δόση θα πρέπει να χορηγείται για τη μικρότερη διάρκεια που απαιτείται για τον έλεγχο των συμπτωμάτων (βλ. παράγραφο 4.4).

Τρόπος χορήγησης

Για χορήγηση από το στόμα.

Να μην εισπνέετε ενώ ψεκάζετε.

Συνιστάται το προϊόν αυτό να χρησιμοποιηθεί για μέγιστο διάστημα 3 ημερών.

Πριν την πρώτη χρήση, ενεργοποιήστε την αντλία τοποθετώντας το ακροφύσιο μακριά από εσάς και ψεκάζοντας το λιγότερο τέσσερις φορές μέχρι να παραχθεί μια λεπτή, σταθερή ομίχλη. Η αντλία τότε είναι ενεργοποιημένη και έτοιμη για χρήση.

Μεταξύ κάθε δόσης, τοποθετείστε το ακροφύσιο μακριά από εσάς και ψεκάστε τουλάχιστον μια φορά εξασφαλίζοντας ότι δημιουργείται μια λεπτή, σταθερή ομίχλη. Πάντα να εξασφαλίζετε ότι δημιουργείται μια λεπτή, σταθερή ομίχλη πριν από την εφαρμογή του προϊόντος.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Συμπτώματα

Οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν καταναλώσει κλινικά σημαντικές ποσότητες από ΜΣΑΦ δεν θα παρουσιάσουν τίποτα παραπάνω από ναυτία, έμετο, επιγάστριο άλγος, ή πιο σπάνια διάρροια. Εμβοές, πονοκέφαλος, και γαστρεντερική αιμορραγία είναι επίσης πιθανό να εμφανιστούν. Σε πιο σοβαρές δηλητηριάσεις με ΜΣΑΦ, μπορεί να παρουσιαστεί τοξικότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα που εκδηλώνεται ως υπνηλία, περιστασιακά διέγερση, θολή όραση, αποπροσανατολισμός ή κώμα. Περιστασιακά οι ασθενείς αναπτύσσουν σπασμούς. Σε σοβαρές δηλητηριάσεις με ΜΣΑΦ μπορεί να εκδηλωθεί μεταβολική οξέωση και ο χρόνος προθρομβίνης/INR μπορεί να παραταθεί, πιθανόν λόγω αλληλεπίδρασης με τους παράγοντες πήξης του αίματος. Οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ηπατική βλάβη μπορεί να παρουσιαστούν. Επιδείνωση του άσθματος είναι πιθανό να εκδηλωθεί στους ασθματικούς.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι συμπτωματική και υποστηρικτική και περιλαμβάνει την διατήρηση ανοικτών των αεραγωγών και την παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας και των ζωτικών σημείων μέχρι να σταθεροποιηθούν. Εξετάστε την από του στόματος χορήγηση ενεργού άνθρακα ή γαστρική πλύση και αν είναι απαραίτητο τη διόρθωση των ηλεκτρολυτών στον ορό εάν ο ασθενής παρουσιαστεί εντός 1 ώρας από την κατάποση μιας δυνητικά τοξικής ποσότητας.

Συχνοί ή παρατεταμένοι σπασμοί πρέπει να θεραπευτούν με ενδοφλέβια χορήγηση διαζεπάμης ή λοραζεπάμης. Χορηγείστε βρογχοδιασταλτικά για το άσθμα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αντίδοτο για την φλουρμπιπροφαίνη.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Το προϊόν κυκλοφορεί σε λευκά αδιαφανή φιαλίδια πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) με μονάδα αντλίας πολλαπλών στοιχείων και προστατευτικό πώμα πολυπροπυλενίου. Η αντλία αποτελείται από πολυοξυμεθυλένιο, πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας, πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας, πολυπροπυλένιο, ανοξείδωτο χάλυβα και PIB Compound (πολυϊσοβουτυλένιο - καουτσούκ).

Μέγεθος συσκευασίας: Κάθε φιαλίδιο περιέχει 15 ml του διαλύματος που παρέχει περίπου 83 ψεκασμούς.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Κάθε αχρησιμοποίητο φάρμακο ή απορριπτόμενο υλικό πρέπει να απορριπτεται συμφωνα με τους τοπικους κανονισμούς.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Να μην ψύχεται ή καταψύχεται.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής

2 έτη.

Μετά το πρώτο άνοιγμα: 6 μήνες.

Σχετικό SPC

Strepfen Direct Cherry & Mint 8,75mg/δόση Στοματικό Eκνέφωμα, Διάλυμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : STREPFEN DIRECT Στοματικό εκνέφωμα, διάλυμα

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.