Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

LOCERYL NAIL.LAQU 5% (W/V) BOTTLE x 5ML που φέρει σπάτουλα ενσωματωμένη στο πώμα + 30 χάρτινες λίμες μιας χρήσης + 30 εμποτισμένα με ισοπροπυλική αλκοόλη 70% χαρτομάντιλα

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Πληροφορίες για τη χρήση

Εμπορική
LOCERYL
Μορφή
Λάκα ονύχων
Συγκέντρωση
50MG/ML

Ενδείξεις

Η λάκα ονύχων LOCERYL ενδείκνυται για τη θεραπεία των ονυχομυκητιάσεων που προκαλούνται από δερματόφυτα, ζυμομύκητες και ευρωτομύκητες.

Δοσολογία και τρόπος χορήγησης

Ενήλικες συμπεριλαμβανομένων και των υπερηλίκων

Η λάκα ονύχων πρέπει να εφαρμόζεται στους πάσχοντες όνυχες ή στους όνυχες του μεγάλου δακτύλου των ποδιών μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Ο ασθενής θα πρέπει να εφαρμόζει τη λάκα ονύχων ως εξής:

Πριν από την πρώτη εφαρμογή της λάκας ονύχων LOCERYL είναι απαραίτητο οι πάσχουσες περιοχές των ονύχων (ιδιαίτερα οι επιφάνειες των ονύχων) να λιμάρονται όσο βαθειά γίνεται με τη χρησιμοποίηση της ειδικής λίμας που συνοδεύει τη συσκευασία. Η επιφάνεια των ονύχων θα πρέπει στη συνέχεια να καθαρίζεται και να απολιπαίνεται με τη χρησιμοποίηση ενός υγρού χαρτομάντηλου (υπάρχουν στη συσκευασία). Πριν από την επανάληψη της εφαρμογής της λάκας ονύχων LOCERYL οι όνυχες που πάσχουν θα πρέπει να λιμαριστούν εκ νέου, όσο χρειάζεται και στη συνέχεια να καθαριστούν με τη χρησιμοποίηση ενός εμποτισμένου χαρτομάντηλου για να απομακρυνθεί κάθε περίσσεια λάκας.

Η λάκα ονύχων εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επιφάνεια του όνυχα που πάσχει. Για κάθε όνυχα που θα υποστεί θεραπεία, βυθίστε τη σπάτουλα στη λάκα ονύχων χωρίς να απομακρύνετε την περίσσεια στο λαιμό του φιαλιδίου. Το φιαλίδιο πρέπει να κλείνεται καλά αμέσως μετά την εφαρμογή της λάκας στους όνυχες. Αφήστε τη λάκα ονύχων να στεγνώσει για περίπου 3-5 λεπτά. Μετά τη χρήση, καθαρίστε τη σπάτουλα με το ίδιο εμποτισμένο χαρτομάντηλο που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για τον καθαρισμό του όνυχα.

Όταν χρησιμοποιείτε οργανικούς διαλύτες (πχ διαλυτικά, οινόπνευμα κλπ.) φορέστε αδιάβροχα γάντια για να προστατέψετε τη λάκα LOCERYL πάνω στους όνυχες.

Η θεραπεία θα πρέπει να συνεχίζεται χωρίς διακοπή έως ότου οι όνυχες αναδημιουργηθούν και οι πάσχουσες περιοχές να θεραπευτούν πλήρως. Η απαιτούμενη διάρκεια θεραπείας εξαρτάται κυρίως από την ένταση και τον εντοπισμό της λοίμωξης και από το ρυθμό ανάπτυξης των ονύχων. Γενικά η διάρκεια είναι 6 μήνες για τους όνυχες των δακτύλων των χεριών και 9-12 μήνες για τους όνυχες των μεγάλων δακτύλων των ποδιών.

Συνιστάται η επανάληψη της θεραπείας ανά διαστήματα 3 περίπου μηνών. Η συνύπαρξη του δερματόφυτου Tinea Pedis θα πρέπει να θεραπεύεται με την κατάλληλη αντιμυκητιασική κρέμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι λίμες που χρησιμοποιήθηκαν για όνυχες που πάσχουν δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε υγιείς.

Παιδιά

Επειδή δεν υπάρχει μέχρι σήμερα κλινική εμπειρία δεν πρέπει να εφαρμόζεται το LOCERYL στα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Υπερδοσολογία - αντιμετώπιση

Το LOCERYL είναι για τοπική χρήση. Στην περίπτωση τυχαίας, εκ λάθους λήψης από το στόμα, μπορεί να εφαρμοστεί μια κατάλληλη μέθοδος κένωσης του στομάχου.

Φύση και συστατικά του περιέκτη

Χάρτινο κουτί που περιέχει: Ένα γυάλινο φιαλίδιο 5 ml λάκας ονύχων (διαυγές), 30 χάρτινες λίμες μιας χρήσης, 10 σπάτουλες από πολυαιθυλένιο και 30 εμποτισμένα με 0,5 ml ισοπροπυλικής αλκοόλης 70% χαρτομάντηλα.

Χάρτινο κουτί που περιέχει: Ένα γυάλινο φιαλίδιο 2,5 ml λάκας ονύχων (διαυγές), 30 χάρτινες λίμες μιας χρήσης, 10 σπάτουλες από πολυαιθυλένιο και 16 εμποτισμένα με 0,5 ml ισοπροπυλικής αλκοόλης 70% χαρτομάντηλα.

Οδηγίες χρήσης, χειρισμού και απόρριψης

Το φιαλίδιο πρέπει να κλείνεται καλά μετά την εφαρμογή της λάκας στους όνυχες.

Ιδιαίτερες προφυλάξεις για την φύλαξη του προϊόντος

Να φυλάσσεται σε μέρος με θερμοκρασία κάτω των 30°C. Μην το καταψύχετε. Κρατήστε μακριά από τα παιδιά.

Ημερομηνία λήξης

Διάρκεια ζωής: 36 μήνες.

Σχετικό SPC

LOCERYL.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2015: LOCERYL Λάκα ονύχων

Χρήσιμα εργαλεία

Έλεγχος συγχορήγησης >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.