Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

VISPRING EY.DRO.SOL 0,05%(W/V) FL x 15 ML (PLASTIC BOTTLE L.D.P.E με βιδωτό πλαστικό πώμα ασφαλείας για παιδιά)

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
VISPRING
Μορφή
Διάλυμα, σταγόνες
Συγκέντρωση
0.5MG/ML

Φαρμακοδυναμική

Κώδικας ATC: S01GA02

Η τετρυζολίνη είναι ένας συμπαθομιμητικός παράγοντας που ανήκει στην ομάδα των αποσυμφορητικών ιμιδαζολινών. Διεγείρει απευθείας τους α-αδρενεργικούς υποδοχείς του συμπαθητικού νευρικού συστήματος με μικρή ή καμία επίδραση στους β-αδρενεργικούς υποδοχείς. Όταν εφαρμόζεται τοπικά στο βλεννογόνο του επιπεφυκότα, προκαλεί μια προσωρινή αγγειοσυσταλτική επίδραση στα μικροαγγεία του αίματος, ανακουφίζοντας έτσι από την αγγειοδιαστολή του επιπεφυκότος και από το οίδημα.

Φαρμακοκινητική

Σε μια μελέτη 10 υγειών εθελοντών, συγκεντρώσεις τετρυζολίνης ανιχνεύθηκαν τόσο στον ορό όσο και στα ούρα, μετά από θεραπευτική οφθαλμική χορήγηση. Ο μέσος όρος του χρόνου ημιζωής της τετρυζολίνης στον ορό ήταν περίπου 6 ώρες. Η συστηματική απορρόφηση διέφερε μεταξύ των υποκειμένων, με τις μέγιστες συγκεντρώσεις στον ορό να κυμαίνονται από 0,068 έως 0,380 ng/ml. Εντός 24 ωρών, όλοι οι ασθενείς είχαν ανιχνεύσιμες συγκεντρώσεις τετρυζολίνης στα ούρα.

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Προκλινικά στοιχεία για την εκτίμηση της μεταλλαξιογόνου, καρκινογόνου ή τερατογόνου δυνατότητας του προϊόντος ή της δυνατότητας επίδρασης στη γονιμότητα ή στην ανάπτυξη δεν έχουν ανευρεθεί.

Οι τιμές LD50 που έχουν αναφερθεί για την τετραζολίνη είναι 335 (από του στόματος), 252 (υποδόρια), 116 (ενδοπεριτοναϊκά) και 48,1 (ενδοφλέβια) mg/kg στα ποντίκια. Όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με την συνιστώμενη εφαρμογή ως οφθαλμικές σταγόνες, ελάχιστη συστηματική τοξικότητα αναμένεται λόγω της μικρής απορρόφησης από το σημείο της εφαρμογής.

Ενεργά συστατικά

0YZT43HS7D - TETRAHYDROZOLINE HYDROCHLORIDE

Σχετικό SPC

VISPRING.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ : VISPRING Οφθαλμικό διάλυμα

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.