Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

SKINMAN COMPLETE CUT.SOL 95,7447GEthanol 96%/ Φιάληx100 ML

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
SKINMAN
Μορφή
Δερματικό διάλυμα
Συγκέντρωση
89G/100G

Φαρμακοδυναμική

Φαρμακοθεραπευτική κατηγορία: Λοιπά αντισηπτικά και απολυμαντικά
Κωδικός ATC: D08AX08

Το Skinman complete προορίζεται αποκλειστικά για τοπική χρήση και σε αυτήν την εφαρμογή δεν παρουσιάζει συστημική ή φαρμακολογική αποτελεσματικότητα.

Η αιθανόλη είναι αποτελεσματική κατά των βακτηριδίων Gram αρνητικών και Gram θετικών, συμπεριλαμβανομένων των μυκοβακτηριδίων, των μυκήτων και των ιών. Η αιθανόλη είναι επίσης αποτελεσματική κατά στελεχών βακτηριδίων ανθεκτικών σε αντιβιοτικά (π.χ. MRSA).

Η αντιμικροβιακή δράση της αιθανόλης βασίζεται πιθανότατα στη μετουσίωση των πρωτεϊνών.

Δεν υπάρχουν ειδικά κλινικά δεδομένα για ατοπικά άτομα για το Skinman complete.

Πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του Skinman complete

  • Εύρος αποτελεσματικότητας: Βακτηρίδια (συμπεριλαμβανομένων των μυκοβακτηριδίων), μύκητες και ιοί με και χωρίς περίβλημα (ταξινόμηση: «ιοκτόνος»)*.
  • Παροδική χλωρίδα δέρματος (υγιεινή απολύμανση χεριών): Με τη χρήση της μεθόδου τριβής των χεριών, το Skinman complete επιτυγχάνει τη μείωση των μικροβίων σε τεχνητά μολυσμένο δέρμα μετά από 30 δευτερόλεπτα, όπως καθορίζεται από το DIN EN 1500.
  • Μόνιμη χλωρίδα δέρματος (χειρουργική απολύμανση χεριών): Το Skinman complete πληροί τις απαιτήσεις του EN 12791 μετά από 90 δευτερόλεπτα. Μετά την πάροδο αυτού του χρόνου επαφής η μόνιμη (φυσική) χλωρίδα του δέρματος μειώνεται σημαντικά για περίοδο 3 ωρών.
  • Αποτελεσματικότητα κατά των ιών: Το Skinman complete έχει δοκιμαστεί σε ποικίλους δοκιμαστικούς ιούς. Η αποτελεσματικότητα in vitro σύμφωνα με τα πρότυπα δοκιμών επιτεύχθηκε μετά από 15 – 120 δευτερόλεπτα επαφής:
    • Ιός ευλογιάς (DVV 2008): 15 δευτερόλεπτα
    • BVDV (Υποκατάστατος ιός για τον ιό της ηπατίτιδας C, DVV 2008): 15 δευτερόλεπτα
    • Αδενοϊός (DVV 2008): 60 δευτερόλεπτα
    • Αδενοϊός (EN 14476): 120 δευτερόλεπτα
    • Ιός polyoma SV 40 (DVV 2008): 120 δευτερόλεπτα
    • Ιός πολιομυελίτιδας (DVV 2008): 120 δευτερόλεπτα
    • Ιός πολιομυελίτιδας (EN 14476): 60 δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες γνώσεις*, τα αποτελέσματα παρουσιάζουν ενδείξεις για την αποτελεσματικότητα κατά λοιπών ιών με περίβλημα και κατά ιών χωρίς περίβλημα, π.χ. νοροϊός, ιοί ηπατίτιδας B και C και ιός ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας.

* Mielke Metal.; Position of the Virucide Study Group of the Robert Koch Institute (RKI) and the “Virus Disinfection” Professional Committee of the German Society for Control of “Virus Infections” and the Disinfectant Committee of the German Society of Public Health and Microbiology “Evaluation and declaration of effectiveness of disinfectants against viruses” (Bundesgesundheitsbl – Gesundheitsforsch – Gesundheitsschutz 2004 · 47:62–66)

Φαρμακοκινητική

Το Skinman complete πρέπει να χρησιμοποιείται αδιάλυτο. Η δόση για κάθε ένδειξη έχει καθοριστεί με βάση τα αποτελέσματα των μελετών αντιμικροβιακής αποτελεσματικότητας.

Η απορρόφηση του Skinman complete δεν έχει δοκιμαστεί. Η δραστική ουσία αιθανόλη παρουσιάζει αμελητέα διεισδυτικότητα στο δέρμα. Ως εκ τούτου η βιοδιαθεσιμότητα, η κατανομή, ο βιομετασχηματισμός και η αποβολή δεν εφαρμόζονται.

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Η αιθανόλη είναι γνωστή δραστική ουσία για τοπικά αντισηπτικά και απολυμαντικά.

Τα μη κλινικά δεδομένα δεν αποκαλύπτουν ιδιαίτερο κίνδυνο για τον άνθρωπο με βάση τις συμβατικές μελέτες φαρμακολογικής ασφάλειας, τοξικότητας επαναλαμβανόμενων δόσεων, γονοτοξικότητας, ενδεχόμενης καρκινογόνου δράσης και τοξικότητας στην αναπαραγωγική ικανότητα και ανάπτυξη.

Ενεργά συστατικά

3K9958V90M - ALCOHOL

Σχετικό SPC

Skinman complete.

96% (v/v) δερματικό διάλυμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2015: SKINMAN COMPLETE Δερματικό διάλυμα

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.