Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

TRAVOGEN CREAM 1% (W/W) TUB x 30 G

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Φαρμακολογικές ιδιότητες

Εμπορική
TRAVOGEN
Μορφή
Kρέμα εξωτερικής χρήσης
Συγκέντρωση
10MG/G

Φαρμακοδυναμική

Κωδικός ATC: G01AF07

Το Travogen δρα εναντίον των δερματοφύτων, των βλαστομυκήτων, μυκήτων που μοιάζουν με βλαστομύκητες, καθώς και εναντίον ευρωτομυκήτων.

Φαρμακοκινητική

Η θεραπεία των κολπικών μυκητιάσεων με την κολπική κρέμα Travogen αποτελεί μία τοπική θεραπεία, η οποία δεν απαιτεί δραστικά επίπεδα ισοκοναζόλης στο πλάσμα. Κατά την κολπική χορήγηση της κρέμας δημιουργείται απόθεμα του φαρμάκου. Το Travogen πιθανώς καλύπτει το τοίχωμα του κόλπου. Ένα μέρος του φαρμάκου διαλύεται μέσα στο κολπικό έκκριμα και διεισδύει στο επιθήλιο του κόλπου. Στο έκκριμα και στο επιθήλιο, διατηρείται επί πολλές ημέρες μία συγκέντρωση του αντιμυκητιασικού, σαφώς υψηλότερη από τις ελάχιστες συγκεντρώσεις που προσδιορίστηκαν in vitro για την ανασταλτική και τη βιοκτόνο δράση του αντίστοιχα.

Μετά από μεμονωμένη κολπική χορήγηση της κρέμας που περιέχει ραδιενεργά επισημασμένη νιτρική ισοκοναζόλη, το φάρμακο απορροφήθηκε σε ποσότητα μικρότερη του 10% της χορηγούμενης δόσης. Η νιτρική ισοκοναζόλη που απορροφάται μεταβολίζεται πλήρως από τον ανθρώπινο οργανισμό. Μετά από ενδοφλέβια χορήγηση 3Η-επισημασμένης νιτρικής ισοκοναζόλης, το ένα τρίτο των ραδιενεργά επισημασμένων μεταβολιτών απεκκρίνεται με τα ούρα και δύο τρίτα με τα κόπρανα, 75% της δόσης ήδη μέσα στις πρώτες 24 ώρες. Ως ποσοτικά κύριοι μεταβολίτες προσδιορίστηκαν στα ούρα το 2,4-διχλωροαμυγδαλικό οξύ και το 2-(2,6- διχλωρο-βενζυλοξυ)2(2,4-διχλωροφαινυλο)-οξικό οξύ.

Προκλινικά δεδομένα για την ασφάλεια

Τα αποτελέσματα τοξικολογικών μελετών με επαναλαμβανόμενη δόση δεν έδειξαν πως μπορεί να συσχετιστεί ιδιαίτερος κίνδυνος της υγείας των ασθενών με τη θεραπευτική χρήση του Travogen.

Πειράματα που έγιναν in vitro και in vivo για την ανίχνευση γονιδιακών και χρωμοσωμικών μεταλλάξεων δεν έδειξαν πως η νιτρική ισοκοναζόλη είναι δυνητικά μεταλλαξιογόνος. Δε διεξάχθηκαν in vivo μελέτες ογκογένεσης για την ισοκοναζόλη. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, δεν υπάρχει ένδειξη ογκογένεσης για την ισοκοναζόλη, η οποία να γίνεται φανερή από τα αποτελέσματα δοκιμασιών μεταλλαξιογόνου δράσης, από τοξικολογικές μελέτες με επαναλαμβανόμενη δόση, από τη χημική δομή ή το βιοχημικό μηχανισμό δράσης.

Σε μια σειρά ειδικών τοξικολογικών μελετών για την αναπαραγωγή, η ισοκοναζόλη δεν εμφάνισε ανεπιθύμητες ενέργειες σε καμία φάση του αναπαραγωγικού κύκλου. Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε ένδειξη τερατογένεσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελετών τοπικής ανεκτικότητας στο δέρμα και σε βλεννογόνους, δεν αναμένεται σημαντικός τοπικός ερεθισμός, υπό θεραπευτικές συνθήκες. Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν σε μάτια κουνελιών, πρέπει να αναμένεται ερεθισμός του επιπεφυκότος, μετά από ακούσια μόλυνση του ματιού.

Ενεργά συστατικά

5AS8P3N30X - ISOCONAZOLE NITRATE

Σχετικό SPC

Travogen.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2006: TRAVOGEN Κολπική κρέμα

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.