Περιγραφή
Κάθε μαλακή κάψουλα περιέχει 1200 mg συμπυκνωμένου μίγματος των εξής πηγών ωμέγα-3, ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρών οξέων: λάδι μπουράντζας (non GMO), ιχθυέλαιο και λινέλαιο. Το μίγμα περιέχει: 412 mg ωμέγα-3 (212 mg Άλφα λινολενικό οξύ, 120 mg ΕΡΑ, 80 mg DHA non GMO), 250 mg ωμέγα-6 (76 mg GLA, 174 mg λινολεϊκό οξύ) και 134 mg ωμέγα-9 (ελαϊκό οξύ). Eπίσης περιέχει 10 IU βιταμίνης Ε.
Αριθμοί αναγνώρισης
• Γαληνός 21381
Ενεργά συστατικά
H βιταμίνη E (vitamin E) δρα ως βιολογικό αντιοξειδωτικό προλαμβάνοντας την αυτόματη οξείδωση πολυακόρεστων ενώσεων προς επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες καθώς και στη δημιουργία καρκινογόνων νιτροζαμινών. Η βιταμίνη Ε διατηρεί τη σταθερότητα των βιολογικών μεμβρανών προφυλάσσοντας τες από την υπεροξείδωση, συντηρεί την ακεραιότητα των τοιχωμάτων των ερυθρών αιμοσφαιρίων και τα προστατεύει από αιμόλυση.
Το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (eicosapentaenoic acid) ανήκει στα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και η συνεχής λήψη του στη δίαιτα οδηγεί σε παρατεταμένη πτώση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα, με διατήρηση των τιμών τους σε σταθερό επίπεδο. O μηχανισμός δράσης φαίνεται να γίνεται δια μέσου της αναστολής σύνθεσης των τριγλυκεριδίων, αλλά δεν είναι εντελώς καθορισμένος.
Το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (docosahexaenoic acid) ανήκει στα απαραίτητα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και η συνεχής λήψη του στη δίαιτα οδηγεί σε παρατεταμένη πτώση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο πλάσμα, με διατήρηση των τιμών τους σε σταθερό επίπεδο. O μηχανισμός δράσης φαίνεται να γίνεται δια μέσου της αναστολής σύνθεσης των τριγλυκεριδίων, αλλά δεν είναι εντελώς καθορισμένος.
Τρόποι και περιορισμοί διάθεσης
Έχει δοθεί από τις αρμόδιες αρχές ο αριθμός γνωστοποίησης 91710 στις 22/12/2009.
Συσκευασία και συγκέντρωση
Το σκεύασμα παρουσιάζει τον εξής τρόπο συσκευασίας: