Κλαύδιος Γαληνός
Δωρεάν εγγραφή Αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τα εργαλεία του Galinos.gr για έναν μήνα
Έλεγχος συγχορήγησης Ελέγξτε την αγωγή σας για αντενδείξεις και αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων
Μητρότητα και φάρμακα Ενημερωθείτε για την ασφάλεια χορήγησης ενός φαρμάκου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού
Συνδρομές Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη και τις επιπλέον παροχές των συνδρομητικών προγραμμάτων
Ενδείξεις και αγωγές Βρείτε θεραπευτικές ενδείξεις και αγωγές για νόσους, συμπτώματα και ιατρικές πράξεις
Γνωρίζατε ότι... Μοιραζόμαστε μαζί σας γεγονότα της πορείας του Galinos.gr από το 2011 μέχρι σήμερα

FUCIDIN H CREAM (2+1)% TUBx15 G

Ευρετήριο Αναφορές

Σκεύασμα - Αντενδείξεις και ειδικές προφυλάξεις

Εμπορική
FUCIDIN-H
Μορφή
Kρέμα
Συγκέντρωση
20MG/G (1) + 10MG/G (2)

Αντενδείξεις

Η κρέμα Fucidin H δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε δερματικές λοιμώξεις που προκαλούνται κυρίως από βακτήρια, μύκητες, ή ιούς (όπως έρπης ή ανεμοβλογιά). Γνωστή υπερευαισθησία σε ένα από τα συστατικά της κρέμας Fucidin H. Η κρέμα Fucidin H δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς με έλκη, παθήσεις με ατροφία του δέρματος, φυματιώδεις ή συφιλιδικές βλάβες, περιστοματική δερματίτιδα και ροδόχρου ακμή.

Προφυλάξεις και προειδοποιήσεις

Το φουσιδικό οξύ δεν προκαλεί ερεθισμό στα μάτια σε πειραματόζωα, αλλά θα πρέπει να δοθεί προσοχή όταν η κρέμα Fucidin H εφαρμόζεται κοντά στα μάτια, λόγω της οξεικής υδροκορτιζόνης. Πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με ανοικτά τραύματα και βλεννογόνους. Η μακροχρόνια κορτικοστεροειδική θεραπεία πρέπει να αποφεύγεται σε βρέφη, καθώς μπορεί να προκύψει επινεφριδιακή καταστολή.

Η Fucidin H κρέμα μπορεί να προκαλέσει τοπικές δερματικές αντιδράσεις (π.χ. δερματίτιδα εξ'επαφής) ή ερεθισμός των ματιών και βλεννογόνων διότι περιέχει βουτυλοϋδροξυανισόλη.

Καθώς περιέχει κητυλική αλκοόλη και κάλιο σορβικό μπορεί να προκαλέσει τοπικές δερματικές αντιδράσεις (π.χ. δερματίτιδα εξ'επαφής).

Ασυμβατότητες

Δεν εφαρμόζεται.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

Υπερευαισθησία υπό την μορφή δερματικών εξανθημάτων και ήπιου κεντρίσματος, και ερεθισμός κατά την εφαρμογή της Fucidin H κρέμας. Αν και έως τώρα δεν παρατηρήθηκε σε κλινικές μελέτες, η τοπική χρήση των στεροειδών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ατροφία του δέρματος, τελαγγειεκτασία, ραβδώσεις στο δέρμα, ιδίως μετά από παρατεταμένη χρήση. Όπως και με τα άλλα γλυκοκορτικοειδή, θυλακίτιδα, υπερτρίχωση, περιστοματική δερματίτιδα, αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής, αποχρωματισμός και συστηματική δράση, αν και σπάνια μπορεί να εμφανισθούν.

Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα ή ουσίες

Δεν εφαρμόζεται.

Κύηση

Μελέτες σε ζώα και πολλά χρόνια κλινικής εμπειρίας υποδηλώνουν ότι το φουσιδικό οξύ είναι απαλλαγμένο τερατογόνου δράσεως. Τοπική χορήγηση κορτικοστεροειδών σε κυοφορούντα ζώα, είχαν σαν αποτέλεσμα ανωμαλίες στην εμβρυακή ανάπτυξη, εντούτοις, η σημασία αυτών των στοιχείων για τον άνθρωπο είναι ασαφής.

Συνιστάται η κρέμα Fucidin H να μην χρησιμοποιείται ευρέως κατά την διάρκεια της κύησης (π.χ. για παρατεταμένη χρονική περίοδο ή σε ποσότητες άνω των 100 g την εβδομάδα) λόγω της υδροκορτιζόνης.

Γαλουχία

Τόσο το φουσιδικό οξύ, όσο και τα κορτικοστεροειδή, έχουν αναφερθεί ότι εκκρίνονται στο μητρικό γάλα μετά από του στόματος θεραπεία, αλλά είναι εξαιρετικά απίθανο να επιτευχθούν υψηλά επίπεδα του φουσιδικού οξέος και της υδροκορτιζόνης στο αίμα κατά τη διάρκεια τοπικής αγωγής, ώστε να φθάσουν στο μητρικό γάλα.

Ικανότητα οδήγησης και χειρισμός μηχανημάτων

Η Fucidin H κρέμα δεν έχει ή έχει ασήμαντη επίδραση στην ικανότητα οδήγησης και χειρισμού μηχανών.

Σχετικό SPC

Fucidin H, 20mg/g + 10mg/g Κρέμα.

Το πηγαίο έγγραφο είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση ή μεταφόρτωση από τους συνδρομητές.

ΠΧΠ 2010: FUCIDIN H Cream

Χρήσιμα εργαλεία

Αναζήτηση αλληλεπιδράσεων >

Μπορείτε να υποστηρίξετε τον Γαληνό στην αποστολή του να παρέχει δωρεάν έγκυρη πληροφόρηση για κάθε φάρμακο απενεργοποιώντας το Ad Blocker για αυτόν τον ιστότοπο.